W najbliższym czasie zostanę posiadaczem mini armii dwarfów
Co dokładnie tego jeszcze nie wiem. Mam nadzieję, że z Waszą pomocą ustrzele jakiś zestawik na Alledrogo.pl
Z racji tego, że zaczynam dopiero swoją zabawę z Młotkiem będę dysponował stosunkowo niewielkim zapleczem jeśli chodzi o ilość figurek. Z racji tego, że znajomi grają właśnie w Patrolę pragnę złożyć swój własny.
Prosiłbym o przykładową rozpiskę modyfikacje tej już zamieszczonej przeze mnie.
Zamysł armii jest w dużej mierze defensywny, chcę ostrzelać wroga z dystansu, osłabić go zanim zdąży podejść.
Oto moja rozpiska:
Thunderers - 10szt. (czy opłaca się robić część z nich na weteranów i dodawač im po 2 pistolety ?)
Czy jeśli jako weterani mają 2 ataki na rundę to przy 2 pistoletach oddają 4 strzały (4 rzuty na trafienie ?)
Worriors - 14szt. (ponadto dokupuje im armoura za 1pkt i shield rownież za 1pkt)
Bolt thrower 2szt. (zajmują jednego special slota zgodnie z zasadami na, których będziemy grać)
Bohater Thane
Podobno status długobrodych zmienił się na core unit (proszę o wasze opinie czy polecane ich czy tez nie ?)
Ponadto nie wiem w jaki sposób i za ile wykupić obsługę do powyższych balist. Podobno jest jakaś runa accuracy ?
Co zrobić z moim lordem by ewentualnie odbić szarżę przeciwnika. Dodam że najprawdopodobniej bronić się będę w stosunkowo wąskim przesmyku gdyż posiadam takowy element terenu/makietę.
Nie wiem również jak wycenić armię, którą już zaproponowałem (nie znam ich wartości w pkt).
Wstępnie będzie to tyle jednakże proszę gorąco o wszystkie propozycje/sugestie.

.
. Generalnie możesz zastosować stary krasnoludzi patent pt. zrobić z niego puszkę. Podbijasz runami pancerz do 1+ ( lordem jest to łatwiej zrobić , to dajesz mu tarczowników, ci dają taką samą premię do pancerza do koń z zbroją ), dajesz runę przerzutów nieudanych save-ów, dwurak w łapy i powinno działać