[d20] Star Wars Saga Edition: SRD

Spełnij marzenie i zostań Hanem Solo.

Moderatorzy: SethBahl, Fungus, Darklighter, Administracja forum

Postprzez Cal Omas » So lis 03, 2007 4:08 pm

Witam chciałem zapytać bo nie wszyscy zakupili podręcznik Star Wars Saga Edition ( na szczęście ja go mam od dnia premiery :)) i nie którzy korzystaja ze starej wersji podręcznika stąd moje pytanie: Czy istnieje jakiś SRD zasad z tego podręcznika dla posiadaczy starszej edycji. Piszę poniewaz pare osób zwróciło się do mnie z tym pytaniem
I am a Sith Lord. Senator by day, Sith Lord by night, "Penelope" at the weekends.
Cal Omas
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Postprzez Beamhit » So lis 03, 2007 5:50 pm

O ile mi wiadomo nie ma czegoś takiego, i raczej nie będzie.

Jest za to na stronie Wizardów konwersja poprzedniej edycji do Saga (ale bez SWSE na niewiele się to zda) w pdf.
Niejaki scott o Beamhicie:
"jesteś tak głupi że galaretowaty sześcian jest mondżejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Beamhit
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Star Warts Saga Edition- czy dobrze się domyślam

Postprzez Cal Omas » N lis 04, 2007 1:51 pm

Nie wiem czy dobrze to interpretuje ale w marcu na stronie wizards.com pojawiło się Star Wars Roleplaying Game: Saga Edition FAQ
Updated - March, 2007 w którym wydawnictwo odpowiada na pare pytań i o to co znalazłem:

Will my old books still work with Saga Edition?
There's no easy answer to this question, so the best response is "to varying degrees." Some parts of the rules have seen more revamps than others. For example, alien species and equipment would need a minimal amount of adjustment to be compatible with the Saga Edition rules, while prestige classes, feats, and other similar systems would need heavier conversion. Of course, the source material in your old books will not be invalidated, but some of the game mechanics might or might not work with the new edition of the game.
Will there be a conversion document available?
Yes. The developer of Saga Edition will provide a conversion document that should allow players and Gamemasters to convert to the new system with relative ease. You'll be able to get the document for free on this web site, on or near the launch date of the book.

Czyli z tego co tutaj wnioskuje taki dokument (SRD) wydawca mówił że powstanie. Chyba że się mylę :)
I am a Sith Lord. Senator by day, Sith Lord by night, "Penelope" at the weekends.
Cal Omas
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Postprzez Beamhit » N lis 04, 2007 2:40 pm

Mylisz się. Po pierwsze nie SRD, tylko konwersja. I już powstała, o czym pisałem wcześniej. Bez podręcznika SWSE na nic tobie się to nie zda.
Niejaki scott o Beamhicie:
"jesteś tak głupi że galaretowaty sześcian jest mondżejszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Beamhit
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Kastor Krieg » Pt mar 13, 2009 1:51 pm

Coś się w tym temacie zmieniło? SRD by mi się mocno przydało. Albo jakaś fanowska kompilacja zasad, czy coś, muszę szybko przed jutrzejszą sesją przyswoić podstawy. Podręcznik ma tylko GM, nie chcę mu życia utrudniać :)
Bartosz 'Kastor Krieg' Chilicki
"Though I fly through the valley of death, I shall fear no evil; For I am at angels eighty and climbing"
Kastor Krieg
Zbanowany
Zbanowany

Postprzez t_potega » Pn lut 08, 2010 1:48 pm

niestety SW nie ma i nie będzie jako SRD - będzie to naruszeniem umowy z papą Lucasem :(
t_potega
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Star Wars RPG