przez dreamwalker » Pn maja 18, 2009 10:49 pm
Bardzom spragniony kreatywnych pomysłów graczy.
Chciałbym zobaczyć wojnę gildii, ale taką z rozmachem, szpiegostwem i precyzją, a nie wyżynkę.
Dozowolone cokolwiek oficjalnego, pb 32, kostki połówki (1szy poziom całej), poziom 12
Osoby dramatu: Gildia nr. 1, Gildia nr. 2, Wypasiona straż miejska (MG only)
Oczekuję parzystej liczby graczy (2, 4 lub 6) - wasze postacie są w jakiś sposób liderami gildii (albo przewodzą jakiejś jej komórce).
Opis gildii i dokładną lokalizację jeszcze zamieszczę.
Gra będzie się odbywać w Krajach Intryg - konkretnie siedziba obu gildii będzie w Athkatli, ale dłuższe/krótsze wypady dozwolone.
Uwagi co do postaci:
Oczekuję postaci pod odpowiednią konwencję. Nie każda postać tu pasuje (nawet nie każda zła postać). Postarajcie się jakoś logicznie uzasadnić na czym polega współpraca waszej postaci z gildią/działalność w ramach gildii. Postacie prawdopodobnie z jakiegoś powodu godzą się na współpracę w ramach jednej organizacji - dlaczego?
Zachęcam teamy do tworzenia częściowo wspólnych historii postaci.
Historia postaci jest W Y M A G A N A
Stron obojętnie ile, ale na podstawie historii wybraną zostani gracze, więc ma być to cos takiego, co wbija w fotel. I nie tyle chodzi mi o historię co o dobrze uzasadniony rys osobowości postaci. Z resztą - jak wolicie. Jeśli postać będzie fajna, to przejdzie. Jak będzie kuleć fabularnie, to nawet jakby były miejsca to nie wejdzie.
Postowanie
Ja obiecuję jeden post na 4 dni, czasem nawet częściej (jak czas pozwoli i będzie trzeba to nawet kilka razy dziennie).
Na odpis gracza czekamy 4 dni od napisania ostatniego postu przez MG, potem zostaje zawieszony i przejmuję jego postać. Po tygodniu postać zostaje zabita/uwięziona i drużyna przeciwna lub straż miejska w jakiś sposób na tym skorzysta (Tak, to się nazywa "Odpowiedzialność zbiorowa").
Usprawiedliwione nieobecności i przerwy
Sesja, wakacje i cała reszta będą chcieli nam przeszkodzić. Ale się nie damy.
Ja prawdopodobnie większość wakacji spędzę w domu, a pisanie posta do sesji to fajna przerwa w nauce do egzaminu.
Co do graczy - gracz może przekazać swoją postać innemu graczowi lub niegraczowi. Ale jedna osoba nie może prowadzić więcej niż dwóch postaci i nie może prowadzić postaci z osobnych frakcji.
No a z wakacyjnymi wyjazdami jakoś się dogadamy. Proszę informować odpowiednio wcześniej i będzie dobrze. Zamrożenie sesji na okres do dwóch tygodni jest możliwe. Ale nie za często.
Skoro wyjaśniłem formalizmy, to czekam na zgłoszenia.
Zbiorą się chętni - ustalę termin składania kart i dam opis gildii.
EDIT
Słowo sprostowania:
Nie jesteście szefami gildii - jeście wysoko postawionymi członkami
Czyli nie ma problemu z załatwieniem 1k20 osób podobnej profesji do pomocy
Ale nad Wami jeszcze ktoś jest
EDIT2:
Możecie podać ogólne propozycje co do rodzaju gildii.
Przykłady: gildia złodziei, podziemny kult, nielegalna gildia magów (np nekromantów, demonologów), siatka szpiegowska czerwonych/zenthów/wrogiego mocarstwa itd.
Organizacja jest duża. Mogą należeć do niej nawet (oczywiście w sekrecie) jacyś wyżej postawieni obywatele.
Acha
Co do zdrajców.
Ich nie lubimy
Można w czasie gry się konsultować z mg, że podkładacie drugiej gildii zdrajcę, a ja powiem czy się udało, ale Wasze postacie są raczej lojalne względem gildii.
"Whenever you find that you are on the side of the majority, it is time to pause and reflect." - Mark Twain