Człowiek-niebianin... bez szablonów?

Jeśli szukasz recepty na porządnie "wypakowaną" postać, to powinieneś tu zajrzeć.

Moderator: Administracja forum

Postprzez Helldog » So lut 06, 2010 9:05 pm

Hejka!

Sprawa jest następująca: Prosiłbym szanownych mistrzów optymalizacji o stworzenie dla mnie postaci na 20 poziomie, z motywami niebiańskimi, ale bez szablonów/ras typu pół-niebianin, stworzenie niebiańskie, aasimar, itp..
Domyślnie rasa to człowiek.
Edycja 3.5.
Podręczniki wszystkie oficjalne. Dragon'ów lub Dungeon'ów proszę unikać.
Pointbuy 32.
Hmm... Chyba wszystko, ale jakby co to pytać, bo pewnie przeoczyłem jakiś ważny skrawek informacji.

Czego tak ogólnie oczekuję:
Postaci mocnej, lecz nie munczkinskiej, czyli bez trików polegających na używaniu niedomówień, luk w mechanice lub własnych interpretacji zasad.
Najlepiej by było gdyby postać posiadała możliwie dużo fajnych zdolności czaropodobnych/nadnaturalnych/specjalnych, jako taką wszechstronność (A więc niechętnie będę patrzył na buildy z jednym mocnym trikiem.), przy czym mam na myśli różne sposoby na wykonywanie tego w czym się będzie ewentualnie specjalizować, a nie robienie za Woja, Łotra, Maga i Kapłana jednocześnie :razz:.

Kurde. Kiepski jestem w przekazywaniu tego ca mam na myśli, więc na razie tyle. Jak już pisałem wyżej, pytania są wręcz wskazane.

Nie mogę się doczekać waszych pomysłów :).
Jeśli chcesz odbyć sesję i nie obawiać się o łamanie zasad czy regulaminów, zapraszam na moje forum sesyjne - HelldogZ RPG Center - gdzie można prowadzić m.in. hardcorowe sesje erotyczne, horrory, dark, itp..
W sesji można śmiało pisać cokolwiek, oraz umieszczać obrazki. Zainteresowanych szczegółami zachęcam do odezwania się na moje GG: 3998147.
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » So lut 06, 2010 9:54 pm

Maksymalnie oczywista odpowiedź: Favored Soul z Complete Divine będąca tym dla kapłana co zaklinacz dla czarodzieja - także od strony fabularnej. I dostajesz skrzydła.

I sprecyzuj o co ci chodzi. "Z motywami niebiańskimi" to może być nawet zwyczajny paladyn czy kapłan z odpowiednim doborem przedmiotów i bajeczką wyjaśniającą jego moce. Bo mam niejasne przeczucie że ty sam nie masz jasnej wizji czego chcesz, ale naprawdę sprowadza się to do "półniebianin/aasimar ale bez szablonu".
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Helldog » So lut 06, 2010 10:15 pm

Maksymalnie oczywista odpowiedź: Favored Soul z Complete Divine będąca tym dla kapłana co zaklinacz dla czarodzieja - także od strony fabularnej. I dostajesz skrzydła.

Klasa nie musi być koniecznie powiązana z niebianami. Jeśli jest jakaś prestiżówka, coś w stylu Dragon Disciple dla smoka lub Elemental Archon dla żywiołaka, ale dla niebianina, to raczej jest wskazana.

I sprecyzuj o co ci chodzi. "Z motywami niebiańskimi" to może być nawet zwyczajny paladyn czy kapłan z odpowiednim doborem przedmiotów i bajeczką wyjaśniającą jego moce. Bo mam niejasne przeczucie że ty sam nie masz jasnej wizji czego chcesz, ale naprawdę sprowadza się to do "półniebianin/aasimar ale bez szablonu".

Nie mam jasnej wizji buildu, to prawda, jednak mam dla was wskazówkę. Atuty z serii Celestial Heritage zbliżają zwykłą postać do bycia półkrwi niebianinem. Może gdyby je wykorzystać to coś dobrego by wyszło? :wink:
Jeśli chcesz odbyć sesję i nie obawiać się o łamanie zasad czy regulaminów, zapraszam na moje forum sesyjne - HelldogZ RPG Center - gdzie można prowadzić m.in. hardcorowe sesje erotyczne, horrory, dark, itp..
W sesji można śmiało pisać cokolwiek, oraz umieszczać obrazki. Zainteresowanych szczegółami zachęcam do odezwania się na moje GG: 3998147.
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » So lut 06, 2010 10:36 pm

jednak mam dla was wskazówkę
Dziękuję, nie będziemy się w zgadywanki bawić.

Moje przypuszczenie potwierdza się w 100%. Co ty właściwie masz przeciwko szablonom/rasom? Bo najwyraźniej chcesz otrzymać dokładnie to, co dają ale bez nich.

Bardziej ogólnie to kto ci broni grać nawet, kurczę, Zaklinaczem z dużą liczbą czarów [Dobro], [Światło] i opisywać jak skóra robi ci się złocista a oczy zaczynają świecić w miarę jak stajesz się prawie Solarem.

A tak w ogóle Book of Exalted Deeds powinna mieć wszystko czego potrzebujesz.
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 1:51 am

Dziękuję, nie będziemy się w zgadywanki bawić.

Ja ci nie każę, po prostu napisałem o co mniej więcej mi chodzi.
Moje przypuszczenie potwierdza się w 100%. Co ty właściwie masz przeciwko szablonom/rasom? Bo najwyraźniej chcesz otrzymać dokładnie to, co dają ale bez nich.

Nic, jednak wszędzie czytałem (Poniekąd na tym forum w szczególności.), że wszystko z LA większym niż +0 jest be i w ogóle bez sensu uwzględniać coś takiego w optymalizacji :razz:. Poza tym nie chcę zrobić pół-niebianina bez szablonu pół-niebianina, tylko postać z motywami niebiańskimi, która byłaby przy tym dość mocna. Bohatera trzymającego obrany przeze mnie klimat nie tak trudno zrobić, chociażby przy pomocy wspomnianego przez ciebie podręcznika 'Book of Exalted Deeds', ale wątpię bym zdołał przy tym także osiągnąć zadowalający "power" mechaniczny.
Bardziej ogólnie to kto ci broni grać nawet, kurczę, Zaklinaczem z dużą liczbą czarów [Dobro], [Światło] i opisywać jak skóra robi ci się złocista a oczy zaczynają świecić w miarę jak stajesz się prawie Solarem.

Niegłupi pomysł, ale patrz wyżej.
A tak w ogóle Book of Exalted Deeds powinna mieć wszystko czego potrzebujesz.

Akurat nie mam podręcznika przy sobie, a pamięć mam dość słabą by w 100% się z tobą zgodzić, ale z całą pewnością będzie przydatna.

Może trochę inaczej. Popularną metodą optymalizacji czaromiotacza jest wybranie kobolda (Tudzież innego dragonblooded.) i wzmacnianie go atutami, oraz czarami z (bodajże) podręczników 'Races of The Dragon', 'Draconomicon' i/lub 'Dragon Magic'. Wszystko to kręci się wokół smoków i ich silnej więzi z magią.
Teraz, jeśli by zastąpić smokokrwistego "niebianokrwistym", to czy jest jakiś sposób na profitowanie z tego? Np. jakieś czary, atuty (Typu Celestial Heritage i pochodne.), klasy, itp.?
Tak, wiem, że 'Book of Exalted Deeds' ma takie właśnie rzeczy, ale jak by to połączyć w optymalną całość?

Dalej ludzie, wiem że potraficie! :razz: Kiedy ktoś założy temat o czymś co było wielokrotnie wałkowane w innych tematach to sypiecie buildami i pomysłami jak z rękawa, ale gdy poproszę o coś (Moim skromnym zdaniem :).) orginalnego/nowatorskiego/wymagającego (Niepotrzebne skreślić.) to spotykam się z krytyką. Czemu tak jest? :razz:
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Re: Człowiek-niebianin... bez szablonów?

Postprzez goracepapu » N lut 07, 2010 1:04 pm

Lesser aasimar kapłan 20? bez LA

Może nie ma odzewu dlatego, że nie podałeś co ta postać ma robić oraz określenie" motywy niebiańskie" jest dosyć niejasne.
Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 1:05 pm przez goracepapu, łącznie edytowano 1 raz
Jestem powergamerem. Jestem z tego dumny.
goracepapu
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Hezor » N lut 07, 2010 1:07 pm

Wizard 10 / Incantatrix 10, Atuty: Extend Spell, Persistent Spell, Otherwordly, cokolwiek. Draconic Polymorph w jakiegoś fajnego niebianina, persist ot Incantartixa. Zrobione.
Helldog napisał(a):Wszystko to kręci się wokół smoków i ich silnej więzi z magią.

Nie, to wszystko kręci się wokół tego, że koboldy mają dostępne nieziemsko przegięte opcje.

Gdybyś dobrze opisał problem, napisał dokładnie czego chcesz i unikał irytujących sformułowań typu
Helldog napisał(a):(A więc niechętnie będę patrzył na buildy z jednym mocnym trikiem.)
Helldog napisał(a):Nie mam jasnej wizji buildu, to prawda, jednak mam dla was wskazówkę. Atuty z serii Celestial Heritage zbliżają zwykłą postać do bycia półkrwi niebianinem. Może gdyby je wykorzystać to coś dobrego by wyszło?
to prawdopodobnie miałbyś więcej chętnych do pomocy.
ಠ_ಠ OBEY POSTED LIMITS
Hezor
Redaktor działu gier karcianych
Redaktor działu gier karcianych

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 8:39 pm

Może nie ma odzewu dlatego, że nie podałeś co ta postać ma robić oraz określenie" motywy niebiańskie" jest dosyć niejasne.

Trafiają się mniej sprecyzowane prośby, a jakoś tutejsi optymalizatorzy potrafią coś zaproponować.
Lesser aasimar kapłan 20? bez LA

Bez obrazy, ale której części zdania "z motywami niebiańskimi, ale bez szablonów/ras typu pół-niebianin, stworzenie niebiańskie, aasimar, itp.. Domyślnie rasa to człowiek." nie zrozumiałeś? :razz:
A tak na poważnie. Rozumiem twój punkt widzenia. Po co kombinować skoro najprościej jest zrobić zwykłego Kapłana aasimara, do tego lesser, bez LA? Ano po to aby ta optymalizacja była czymś więcej niż tylko kolejną kopią lub wariacją powszechnie znanego buildu. Mam nadzieję na otrzymanie w ten sposób czegoś oryginalnego. Poza tym są to wymagania jak każde inne, wiec nie wiem w czym problem, niektórzy użytkownicy dają w swoich tematach dziwniejsze wymagania.
Draconic Polymorph w jakiegoś fajnego niebianina, persist ot Incantartixa. Zrobione.

Draconic Polymorph'em da się zmienić w przybysza O_o? Myślałem, że tylko w smoka (Jak sama nazwa insynuuje.).
Wizard 10 / Incantatrix 10, Atuty: Extend Spell, Persistent Spell, Otherwordly, cokolwiek.

To jest build maga jedynie trochę zalatujący niebianami (Dziwnie to brzmi, ale chyba łapiecie o co mi chodzi :razz:). To o co proszę ma być skoncentrowane na aspekcie niebiańskim.

Dobra, skoro twierdzicie że "zadanie" jest zbyt ogólne to bardziej sprecyzuję.
Czym wyróżniają się niebianie? Silne zdolności czaropodobne, całkiem mocne fizycznie i psychicznie, ciekawe zdolności specjalne. Czy coś jeszcze? (Serio was pytam. Ja nie mam pojęcia.)
Byłoby świetnie gdyby postać przynajmniej w części emulowała te cechy, wykorzystując przy tym jak najmniej magicznego ekwipunku.
Co można mocnego ugotować z wykorzystaniem atutów Celestial Heritage, oraz innych typowo niebiańskich (I nie mam tu na myśli wyłącznie atutów exalted.)? Jakie prestiżówki dobrze współgrają z tym pomysłem?

P.S. Jeżeli naprawdę mój pomysł jest aż tak chybiony to dajcie sobie spokój, a temat niech zostanie zamknięty lub skasowany. Nie chce zawracać wam niepotrzebnie głowy.
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Ginden » N lut 07, 2010 9:21 pm

Helldog napisał(a):Draconic Polymorph'em da się zmienić w przybysza O_o? Myślałem, że tylko w smoka (Jak sama nazwa insynuuje.).

Nie, to wersja plimorfii dla smoków, która daje szersze możliwości i zachowujesz cześć zwoich zdolnosci.
Ten post jest niebezpiecznie bliski PRAWDY! Zapomnij o tym co przeczytałeś lub przygotuj się na pranie mózgu, bądź eksterminację.
Moja "tfurczość" - zawiera nowe dzieła!
Twój ulubiony podręcznik do DnD? Cannibal's handbook!
Ginden
Grzebacz
Grzebacz

Postprzez Schpeelah#144 » N lut 07, 2010 9:30 pm

Słuchaj, "motywy niebiańskie" to jest tak zwany FLAVOR. A "Flavor Is Mutable". Podkoloryzować trochę, ruszyć wyobraźnię a możesz grać nawet Solarem. Który mechanicznie jest Lesser Aasimar Cleric 20, Wizard Incatatricx z Otherwordly i Persistenotwanymi czarami przemiany i dopakami, czy nawet Paladynem z lekko zmienionym ekwipunkiem. Optymalizować można, mając podstawy w postaci CO ma dana postać POTRAFIĆ. Ostatnio rzuciliśmy się optymalizować kolesia, który powiedział tylko "Drow Beguiler", to prawda, bo Beguiler to już jest specjalista od iluzji i zauroczeń więc sama nazwa klasy wystarczyła. Twoje "motywy niebiańskie" to coś co możesz dodać do tysiąc pięćset stu dziewięćset różnych postaci po mechanicznym stworzeniu. Rzuć "mam Ksenomantę z Ilithid Heritage, ale chcę fabularnie grać niebianinem" a ktoś ci bez problemu napisze jak opisywać swoją postać żeby wyszedł anioł prosto ze Starego Testamentu.

Nie widzi mi się żeby z wymienionego przez ciebie atutu coś wyszło, zwłaszcza że nie jest nawet taki znowu niebiański - to tylko głupie +4 przeciwko chorobom i +1 RO przeciwko złym istotom. Wersja Improved daje mniej niż Pobłogosławienie broni, a o Celestial Summoning w ogóle nie da się rozmawiać, bo jego efekt zależy w 100% od tego, co wynegocjujesz a MG. Co do innych dookreśl jakie to są "typowo niebiańskie, ale nie Exalted", bo jak już mówiłem nawet ten z Celestial w nazwie nie jest zbyt niebiański.

W sprawie przestiżówek, jeśli "wybierz sobie coś a BoED, Manual of the Planes, Planar Handbook lub Complete Divine" nie starczy, to nie wiem. Jest jedna nieoficjalna co mi diablo dobrze pasuje do "niebiańskie ale bez przesady", ale nie wiem czy jest nawet sens linkować.
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Jean de Lille » N lut 07, 2010 9:47 pm

Schpeelah#144 napisał(a):ale nie wiem czy jest nawet sens linkować.
Linkuj, będzie spokój.

Dobra - mechanik ze mnie jak ze słonia łyżwiarz figurowy, więc podejdę do sprawy po swojemu, na "fabularza" i może to ułatwi robotę specjalistom. Na poczatek:
Skoro chcesz motywów niebiańskich i 20 poziomu, to prawdopodobnie ma to jakieś uzasadnienie w historii planowanej przez Ciebie postaci. Więc - kim ma być ta postać? Skąd pochodzi? Skąd u niej niebiańskie powiązania? Mam nadzieję, że ta wiedza pomoże coś ustalić.
I odtąd kąpałem sie w wielkiej pieśni morza,
Przesyconej gwiazdami, śpiewnej jak muzyka,
Pożegnałem toń modrą, gdzie pośród bezdroża
Zadumany topielec niekiedy przemyka.
Jean de Lille
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 9:57 pm

Skoro chcesz motywów niebiańskich i 20 poziomu, to prawdopodobnie ma to jakieś uzasadnienie w historii planowanej przez Ciebie postaci. Więc - kim ma być ta postać? Skąd pochodzi? Skąd u niej niebiańskie powiązania? Mam nadzieję, że ta wiedza pomoże coś ustalić.

Nooo... to już będzie zależeć od buildu. Nie mam na temat postaci nic poza konceptem.
Linkuj, będzie spokój.

Dawaj, może mi się spodoba :).
Dobra - mechanik ze mnie jak ze słonia łyżwiarz figurowy, więc podejdę do sprawy po swojemu, na "fabularza" i może to ułatwi robotę specjalistom.

Właśnie o to chodzi, że fabularia będą zależeć od mechaniki. Nauczyłem się na tym forum iż niemądrze jest mieszać jedno z drugim.
Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 10:09 pm przez Helldog, łącznie edytowano 2 razy
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Jean de Lille » N lut 07, 2010 10:08 pm

Helldog napisał(a):Właśnie o to chodzi, że fabularia będą zależeć od mechaniki
Szlag. No to Wam nie pomogę, bo sam robię dokładnie odwrotnie - najpierw koncept, potem transkrypcja mechaniczna. Więc gdybym robił coś takiego, to dla mnie byłby to aasimar. Sorry :razz: . Albo zrobiłbym wariant człowieka ze sfery Dobra (Elizjum albo Arkadia) z małymi efektami na skalę wykrycia zła 1x/dzień albo czymś takim - niestety nie zrobię, bo a) nie lubię babrania się w rasach, b) mam dwa czary do poprawki i prawdopodobnie trzeci w drodze. Nie śmiecę dłużej i znikam.

Ale to, w czym postać ma być dobra mechanicznie jednak powinieneś doprecyzować.
Jean de Lille
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » N lut 07, 2010 10:12 pm

Daj jakąś koncepcję na start (w miarę dużo szczegółów na temat co postać poterfi), znajdziemy najbliższą mocną koncepcję mechaniczną a potem dostosujemy fabularia.

Prestiż: Niebiański Znicz. PrC dla Kapłana lub Paladyna nadający zdolności odpowiadające tradycyjnemu wizerunkowi mocy niebiańskich.

Z linkiem miałem zastrzeżenia, bo ostatnio coś zbyt entuzjastycznie linkuję tu do materiałów wchodzących w skład zbioru zasad domowych, klas, czarów i atutów The Tome. Co ja poradzę, jestem jego fanem a to ma 400 stron na najpopularniejsze w grze tematy więc zawsze się znajdzie coś pasującego do dyskusji.
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 10:12 pm

Dobra, jeśli to pomoże... Fabularia są następujące:
Postać nie ma "biologicznych" powiązań z niebianami, ale je podziwia i stara się być jak one. Może być? :wink:
A co do specjalizacji to liczę na tutejszych geniuszy. Jak już pisałem, nie jestem dobry w optymalizacji, dlatego właśnie potrzebuję waszej pomocy w tej kwestii.
BTW, Celestial Beacon jest niezły. Chyba skorzystam.
Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 10:20 pm przez Helldog, łącznie edytowano 1 raz
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Jean de Lille » N lut 07, 2010 10:19 pm

Hm... Przychodzi mi do głowy Prestiż Boski Sługa z Opisu Świata - jeśli nie masz nic przeciw religijnej postaci. Komunikacja z przybyszami tego samego bóstwa/charakteru promień 18 m, Uświęcona obrona przeciw czarom objawień i zdolnościom przybyszów, wreszcie na (EDIT: 5lvl Transcendencja - stajesz się przybyszem :) związanym z bóstwem i dostajesz ochronę przed wybranym charakterem.
Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2010 11:15 am przez Jean de Lille, łącznie edytowano 1 raz
Jean de Lille
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 10:21 pm

Boski Sługa? Jak to będzie po angielsku? (Mam tylko angielskie podręczniki.)
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » N lut 07, 2010 10:23 pm

Nie, chodzi nam o to co ma postać potrafić. Czy ma starać się być jak najbliższa jakiemuś konkretnemu typowi i mieć podobne zdolności? Być jak najlepszym w przeciąganiu ludzi na jasną stronę, z użyciem zauroczenia lub bez? Być maksymalnie dobra w zwalczaniu demonów i użytkowników złej magii? Może cię zainspirował jakaś konkretna postać fikcyjna? Coś w tym kierunku.

BTW, jak ci podpada link?

Edit: Ogranicz odpowiadanie editami, nie każdy musi je zauważyć [/hipokryzja]
Ostatnio edytowano N lut 07, 2010 10:36 pm przez Schpeelah#144, łącznie edytowano 1 raz
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Helldog » N lut 07, 2010 10:30 pm

Helldog napisał(a):BTW, Celestial Beacon jest niezły. Chyba skorzystam.
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Jean de Lille » N lut 07, 2010 10:37 pm

Czyli to jest właśnie Boski Sługa? Obstawiałem Divine Servant :) .
Jean de Lille
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » N lut 07, 2010 10:45 pm

Raczej Divine Disciple. Opis w indeksie crystalkeep:

1st: +1 Divine Caster Level.
Divine Emissary – you can telepathically communicate
with any Outsider within 60’ that serves your deity
-or- shares your alignment. Gain a bonus equal to
your Class level on Charisma-based skill or ability
checks when dealing with these Outsiders.
2nd: +1 Divine Caster Level.
Sacred Defense – +1 on all saves vs. Divine Spells and
spell-like & supernatural abilities from Outsiders.
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Jean de Lille » N lut 07, 2010 10:47 pm

Zgadza się - dzięki. Wg mnie w razie niewypału z Beaconem może być.
Jean de Lille
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Helldog » Pn lut 08, 2010 12:05 am

Edit: Ogranicz odpowiadanie editami, nie każdy musi je zauważyć

Nie odpowiadam, po prostu kiedy piszę edita to ktoś już napisze posta, więc gdy to zauważę to od razu kasuję edita i pisze nowego posta.
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Schpeelah#144 » Pn lut 08, 2010 6:31 pm

Nadal czekam na odpowiedź na pytania zasadnicze.
N00bstwo się szerzy.
Schpeelah#144
Stały bywalec
Stały bywalec

Postprzez Helldog » Pn lut 08, 2010 9:55 pm

Dobrze. Jeśli potrzebujecie konkretów to proszę skoncentrować się na buildzie kogoś w rodzaju nawracacza, który różnymi sposobami (Zwykłymi lub magicznymi.) potrafi przeciągnąć choćby Asmodeusza (Trochę przesadzam, ale łapiecie o co mi chodzi :wink:.) na dobrą stronę i to nie tylko na czas działania jakiejś zdolności lub czaru, ale także na zawsze (Choć to na zawsze to raczej z jakimiś pionkami i słabeuszami.).
Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2010 9:56 pm przez Helldog, łącznie edytowano 1 raz
Helldog
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Postprzez Mhelkir » Wt lut 09, 2010 2:49 pm

MIndbender z odpowiednim podejściem do życia propo uzywania swoich zdolnosci? XDDD
Mhelkir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Powrót do Optymalizacja postaci