Drahen

Rozmowy o wszystkim co związane ze światem 7th Sea.

Moderator: Administracja forum

Drahen

Postprzez Borsuk » So gru 12, 2009 8:15 pm

Witam

Moja drużyna wybiera się na wyprawę do Ussuri w poszukiwaniu legendarnego Drachena. Potrzebuje jakichkolwiek informacji na temat tych stworzeń by móc poprowadzić kampanię. Czym są? Jakie mają statystyki? Na razie wiem tylko tyle, że rodzina władająca Samojezem (zachodem Ussuri) może się w Drachena przemieniać a to znaczy, że jeśliby gracze mieli takiego stwora szukać to pewnie w górach na granicy Eisen i Ussuri. Każda pomoc mile widziana.

Pozdrawiam.
Borsuk
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Drahen

Postprzez Uszaty » N gru 13, 2009 10:54 am

Z tego co się orientuję, to ostatniego widziano grubo ponad 100 lat temu, a statystyk ani niczego takiego nie ma, więc generalnie masz pełną dowolność. Co do występowania, to faktycznie w teorii było to Eisen oraz góry pomiędzy Eisen a Ussurią.
"I murdered thousands for the Emperor and he gave me nothing except his damning silence. Now his lapdogs yap for every life I take, while the gods promise me the galaxy."
Uszaty
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Drahen

Postprzez shredek » Pt gru 18, 2009 11:02 pm

Cóż, w tej chwili nie mam czasu szukać dokładnie szczegółów, ale statystyki drachenów są podane w Nation Book Eisen (nie jestem pewny czy podawanie ich tutaj nie byłoby niezgodne z zasadami Poltera, jako, że byłoby to umieszczanie na stronie fragmentu podręcznika bez zgody wydawcy), a same Dracheny nadal istnieją; nie ma ich zbyt wiele, ale są. Ale fakt, że nikt ich od dawna nie widział.
shredek
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Theańskie dyskusje