Moderator: Administracja forum

. Zrezygnować wreszcie z równie wkurzającym ukrywaniem postów zminusowanych (co to za pomysł w ogóle?!)

Furiath napisał(a):(co to za pomysł w ogóle?!)

Furiath napisał(a):Zrezygnować wreszcie z równie wkurzającym ukrywaniem postów zminusowanych (co to za pomysł w ogóle?!)

repek napisał(a):Sporo z tego, co wypisałeś, czeka w kolejce w TO DO. Tak czy siak - zapisane.

repek napisał(a):Pytanie ode mnie: jeśli + i - [i ew. troll] będą działać tak, jak pisałeś, to powinna być Twoim zdaniem do wglądu lista [publiczna], kto na co klikał? Czy anonimowo jak jest teraz?

). Z jednej strony byłem zawsze za ujawnianiem takich rzeczy, bo mierzi mnie tchórzostwo skrywane za anonimowością sieci, z drugiej - ciężko się nie zgodzić z tym, co piszesz.
Dzięki, że spytałeś mnie o zdanie, czuję się znacznie ważniejszy i będę śnił dziś o sławie i potędze Smile
. Ew. wykonać jakiś inny losowy akt zarządzania.

Anonimowość sprzyja szczerości. Jeśli użytkownik nie zgadza się z opinią kumpla to anonimowo łatwiej jest mu wcisnąć na minus (czyli w nowej opcji "nie zgadzam się") niż mu to napisać. Jeśli byłaby lista jawna, szerzyłoby się mocniej kolesiostwo i wola odwetu/ wdzięczności - on mnie zminusował, to ja jego też, on mnie plusuje, to ja jego też. Jawność na pewno prowadziłaby do zmniejszenia ilości wstawianych minusów - ludzie po prostu nie mieliby odwagi, obawiając się o stosunki przyjacielskie lub lękając odwetu. Nawet jeśli minus oznaczałby tylko "nie zgadzam się" to upublicznienie tej listy (np. tylko autorowi) rodziłoby jakieś fochy i animozje.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości