Moderatorzy: Viriel, kotomaniak, kondiz, Administracja forum

Rzeczywiście większość pocisków z kuszy i łuku się bierze "na klatę".

Theriel napisał(a):P.S. Jak wygląda kwestia magii w tym świecie, oraz łuków ? Czy naprawdę łucznik jest trochę.... koślawy ?

tam od razu możesz być Tancerzem Wojny lub inna wykoksowaną profesją .

)

Eponhallad napisał(a):. Łuk długi walijski (błędnie zwany angielskim), z którego można było rycerza w zbroi przestrzelić... też nie zabijał![]()

) był jednym z tych, które otworzyły mi oczy.
Polecam.
Theriel napisał(a):Kocham elfy. Za wszystko, w każdy systemie, z założeniem, że jest to wysoki/wysokiego rodu, bądź leśny elf. Mroczniaki w żadnym systemi mi nie przypadły do gustu #-].
Bysior napisał(a):Początkujący gracz nie powinien grac elfem, poznaj świat jako człowiek, a później jako elf.
Nie ma to jak zachęcić człowieka.
Theriel napisał(a):Lubię bardzo łuczników, ale słyszałem również, że łuki w WFRP to jedna wielka pomyłka, a strzelając z łuku to najwyżej można krowę zabić, o ile ta stoi w miejscu... Co o tym sądzicie ? Jakie są klasy w WFRP, które są bardzo podobne do Tancerza Wojny ?
Koledze zdarzyło się grać taką postacią i generalnie bardzo ją sobie chwalił.
Theriel napisał(a):A może postać maga jest godna uwagi ? Jak wygląda kwestia magii w WFRP ? Czy jest to sztuka, która jest bardzo pomocna, czy raczej stanowi lekki dodatek ?
Jeśli jeszcze masz dostęp do Królestwa magii to już szkoda gadać.
Generalnie czarami da się osiągnąć efekty zupełnie niedostępne w inny sposób (w końcu po to magię wymyślili)
Postaram się dać linka a jeśli zachodzi taka potrzeba to mogę go podesłać
powinieniem mieć go zapisanego na dysku. 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości