Kłamca

Wszelkie uwagi odnośnie wydawnictw książkowych na naszym rynku. Co warto przeczytać, a co będzie tylko stratą czasu i pieniędzy.

Moderator: Administracja forum

Postprzez Kometa » N lis 02, 2008 11:02 pm

Bardzo długo się broniłam przed siegnięciem po tę książkę. Kolega mi ją nachalnie wciskał twierdząc że to najcudowniejsza rzecz pod słońcem. Jako zatwardziała antyfanka fantastyki nie wyobrażałam sobie, że miałabym przeczytać coś takiego (zwłaszcza po moich średnio dobrych wrażeniach po Siewcy Wiatru Kossakowskiej, a ztego co wiedzialam Kłamca był czymś podobnym). Ale w końcu sie złamałam i do dziś dnia bardzo się z tego faktu ciesze. Książka okazała się być świetna, napisana z polotem i humorem, z całą gamą świetnych postaci, z miejsca stała sie jedną z moich ulubionych. Otworzyła mnie także na gatunek, zapewne żeby nie Kłamca nawet bym nie spluneła w stronę innych książek spod znaku Fabryki Słów. A tak dziś mam ich 22 sztuki i ta liczba ciągle rośnie xD Że nie wspomnę o pozycjach z innych wydawnictw.
Kometa
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Postprzez Dr4kun » N lis 09, 2008 2:14 am

Pisząc, że mi się toto generalnie podoba, choć rzeczywiście troszkę nie do końca wykorzystane lub spłycone wręcz są niektóre pomysły/motywy, nic nowego bym nie wniósł.
Zaaa to taka ciekawostka, bo nie widziałem o tym żadnej wzmianki - Ćwiek planuje jeszcze 2 tomy "Kłamcy", na które ma ułożoną historię. I jest przeciwnikiem dopisywania kolejnych części po postawieniu wielkiej kropki, więc nie będziemy mieli więcej, niż czterech tomów w kolekcji łącznie.
ze?t online riddle - admin & senior supporter.
Dr4kun
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Re: Kłamca

Postprzez yabu » Pn lut 08, 2010 6:19 pm

Czyżbym był aż takim prymitywem, że książka tak bardzo skrytykowana nadal mi się podoba? :oops:
Minęło trochę czasu, ale nie trafiłem na trzecią część, przegapiłem? A może po tak powszechnej krytyce autor się obraził? :razz:
witaj w objęciach kojącego chaosu
yabu
Stały bywalec
Stały bywalec

Kłamca

Postprzez Thoctar » Pn lut 08, 2010 7:31 pm

Albo nie jesteś prymitywem albo pociesz się, że jest nas dwóch :P

Bardzo miła książeczka, jedna z lepszych powieści rozrywkowych, jakie ostatnio przeczytałem :)
Thoctar
Szef działu karcianek
Szef działu karcianek

Re: Kłamca

Postprzez karpik777 » Pn lut 08, 2010 7:40 pm

yabu napisał(a):Minęło trochę czasu, ale nie trafiłem na trzecią część, przegapiłem? A może po tak powszechnej krytyce autor się obraził? :razz:

Przegapiłeś, wg Fabryki wyszła już w 2008r. Na ten rok szykowana jest reedycja.
karpik777
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Kłamca

Postprzez Balth » Pn lut 08, 2010 7:46 pm

Ja przeczytałem pierwsze dwa tomy i nie zachwyciły mnie. Gdyby nie to, że czyta je się naprawdę szybko to pewnie nawet bym nie skończył. Od taka odskocznia na 1-2 wieczory. Cieszę się, że nie płaciłem za to tylko pożyczyłem.
Balth
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Książki