Czar bazowany stricte na Friendly Face (dzięki goracepapu), ale chodziło mi o odarcie go z uniwersalności i nadanie cech bardziej indywidualnych. Jest chyba ok?ASHIIRA OGIEŃ WE KRWI
Przemiany (ogień)
Poziom: Cza/Zak 1
Komponenty: W, specjalne
Czas rzucania: 1 akcja standardowa
Zasięg: Osobisty
Cel/Efekt: Ty
Czas działania: 10 min/poziom (P)
Budzisz swoje ogniste dziedzictwo do życia, powołując się na moc potężnych przodków. Włosy rzucającego czar zaczynają niespokojnie falować, a z oczu, od których nie da się oderwać wzroku, bije niezwykły żar. Otrzymujesz premię z okoliczności +5 do testów dyplomacji i zastraszania.
Specjalne: Czar ten może rzucić wyłącznie osoba, która w jakiś sposób jest związana z Planem Żywiołu Ognia - posiada atut ognisty rodowód, fire heritage, fire bloodline, jest genasi ognia lub też azerokrwistym krasnoludem. Nie może być ona prawdziwym przybyszem z podtypem (ognia). Komponent werbalny musi zostać wypowiedziany w języku płomiennym.

Wygląda na dość zbalansowany, a przez to, że jest dostępny tylko dla istot z planu ognia nie jest kolenym czarem typu "jestem czarodziejem i mogę wszystko". Znaczy jest, ale w ograniczonej formie