Ogień we krwi, Ashiira

Miejsce na wasze zaklęcia i inne nadnaturalne efekty.

Moderatorzy: Moderacja, Grzebacze

Ogień we krwi, Ashiira

Postprzez Lord Xan » Cz sie 11, 2011 5:24 am

Taki mały czar dla mojej aktualnej postaci, calishyckiego elementalisty genasi ognia. Kto wymyślił, aby byli oni obarczeni karą do charyzmy? Na roztropność bym się jeszcze zgodził :P Czar bazowany stricte na Friendly Face (dzięki goracepapu), ale chodziło mi o odarcie go z uniwersalności i nadanie cech bardziej indywidualnych. Jest chyba ok?

ASHIIRA OGIEŃ WE KRWI
Przemiany (ogień)
Poziom: Cza/Zak 1
Komponenty: W, specjalne
Czas rzucania: 1 akcja standardowa
Zasięg: Osobisty
Cel/Efekt: Ty
Czas działania: 10 min/poziom (P)

Budzisz swoje ogniste dziedzictwo do życia, powołując się na moc potężnych przodków. Włosy rzucającego czar zaczynają niespokojnie falować, a z oczu, od których nie da się oderwać wzroku, bije niezwykły żar. Otrzymujesz premię z okoliczności +5 do testów dyplomacji i zastraszania.
Specjalne: Czar ten może rzucić wyłącznie osoba, która w jakiś sposób jest związana z Planem Żywiołu Ognia - posiada atut ognisty rodowód, fire heritage, fire bloodline, jest genasi ognia lub też azerokrwistym krasnoludem. Nie może być ona prawdziwym przybyszem z podtypem (ognia). Komponent werbalny musi zostać wypowiedziany w języku płomiennym.
Ostatnio edytowano Pn lut 13, 2012 2:53 am przez Lord Xan, łącznie edytowano 6 razy
Mixster napisał(a):Yeah,
Solo, it was a nice attempt at bringing the Monk down in line with the druid and the wizard, but multiclassing with the überprestige Duellist is just silly. Monk 20 is plain better.

Coś tam z twórczości własnej:
Netheryjski władca czarów
Lord Xan
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ogień we krwi

Postprzez Mish » N sie 14, 2011 10:01 pm

Czar wydaje mi się za słaby na swój poziom, zwłaszcza w porównaniu z psioniczną mocą "Ukrycie myśli" (również poziom 1.), która zapewnia premię +20 do blefu, o ile pamiętam. Zmieniłbym poziom czaru na 0.
Mish
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Ogień we krwi

Postprzez Lord Xan » N sie 14, 2011 11:04 pm

Premia z ukrycia myśli wynosi +10, z drugiej strony jest napisane, że tylko przeciwko istotom, które próbują rozpoznać prawdziwe intencje przy pomocy testu wyczucia pobudek. Nie jestem pewien, czy ot tak zapewnia premię do testów blefu. Co prawda obdarza również premią do rzutów obronnych i trwa dużo dłużej, ale cóż, służy chyba do czegoś innego?
Mi jak na razie czar wydaje się dość zbalansowany...
Mixster napisał(a):Yeah,
Solo, it was a nice attempt at bringing the Monk down in line with the druid and the wizard, but multiclassing with the überprestige Duellist is just silly. Monk 20 is plain better.

Coś tam z twórczości własnej:
Netheryjski władca czarów
Lord Xan
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Ogień we krwi

Postprzez Yuan » Pn sie 15, 2011 11:24 am

Mi się osobiście bardzo podoba. :) Wygląda na dość zbalansowany, a przez to, że jest dostępny tylko dla istot z planu ognia nie jest kolenym czarem typu "jestem czarodziejem i mogę wszystko". Znaczy jest, ale w ograniczonej formie :P.
Yuan
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Ogień we krwi, Ashiira

Postprzez Albiorix » Pn lut 13, 2012 3:06 am

+10 do zastraszania w gęstym lesie w czasie suszy.
Albiorix
Moderator
Moderator

Re: Ogień we krwi, Ashiira

Postprzez VoBono » Wt lut 14, 2012 12:16 am

Moderatorzy uprawiający necroposting żeby napisać flejmogenny komentarz

<3
Poszukujesz podręczników lub figurek w dobrej cenie? Odsprzedaję rynsztunek weterana DnD!

VoBono
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Ogień we krwi, Ashiira

Postprzez Albiorix » Wt lut 14, 2012 12:26 am

Link to tego miejsca był w całkiem nowym poście :)
Albiorix
Moderator
Moderator

Ogień we krwi, Ashiira

Postprzez gacoperz » Wt lut 14, 2012 1:33 am

Obrazek
Gawarisz ty pa kislevitskomu?
gacoperz
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Powrót do Czary i moce