Moderatorzy: Garnek, Gruszczy, Gerard Heime, arro, SethBahl, Faviela, Administracja forum

MacKotek napisał(a):Hmmm... Ja probowalem cos zorganizowac w Trojmiescie, a konkretnie to LARPa cyklicznego w Requiem, jednakze nic z tego nie wyszlo. Po prostu nie bylo zainteresowanych tworzeniem samego LARPA.

Nokter napisał(a):Po drugie. Czy ktoś posiada jakiekolwiek wiarygodne informacje o tym, czy projekt (nieważne jak się zwący) ogólnopolskiego LARP'a Wampirycznego ma miejsce? czy jest tworzony? Gdzie co działa? Z kim się kontaktować, gdzie się dowiadywać?
Szkoda, żeby zarzucić pomysł który się, jak czytałem, trzymał całkiem nieźle...

iszta napisał(a):Nie zgadzam sie z Toba. Ludzie byli bardzo zainteresowani. Co prawda jest to dosc nowy system, jeszcze i dzis gracze pytaja sie o tego larpa. Poprostu przestales sie nagle odzywac.

MacKotek napisał(a):A do kogo mialem sie odzywac? Skoro zalegla cisza po kilku postach a'la "to ja chetnie zagram"...
MacKotek napisał(a):Nie zamierzam nikogo zaganiac, namawiac, ani prosic. Jak beda chcieli, to sie uda cos z nimi zrobic. Jesli nie, to dziekuje, milo bylo sie po raz kolejny rozczarowac.

iszta napisał(a):No wlasnie nic poza tym jednym postem nie zrobiles.
iszta napisał(a):Nie trzeba nikogo prosic ani blagac. Wystarczy chocby jakikolwiek zarys fabuly, jakis kontakt czy chocby jakis link do podrecznika w pdf'ie.
iszta napisał(a):Stwierdziles ze chcesz robic larpa i gdy ludzie zaczeli sie zglaszac nagle zamilkles.
iszta napisał(a):To jest nowy system - nie spodziewaj sie ze ludzie beda nagle niezwykle przedsiebiorczy gdy nawet nie znaja podstaw zasad.

MacKotek napisał(a):Primo, nie zdradza sie faubly ktorej nie ma. Pisalem wyraznie, ze powstanie na bazie postaci graczy, ktorych przeciez nie bylo.
MacKotek napisał(a):Secundo, quickstarty Requiem sa na stronie WW, prosze bardzo. A podreczniki w pdf to nie u mnie. Mam wlasny, papierowy i tyle.
MacKotek napisał(a):Nie ja zamilklem, a tzw. zainteresowani. Byla tylko jedna osoba, ktora nawiazala ze mna jakikolwiek kontakt...
MacKotek napisał(a):To najbardziej stary z nowych systemow WoD. Jest taki sam, jak stary wampir, tylko bez metaplotu i z innym ukladem sil (klany/przymierza).
MacKotek napisał(a):Ogolnie rzecz biorac, probowale wybadac, czy uda mi sie kogos zwerbowac do pomocy, bo nie mialem ochoty skonczyc jak swego czasu Dibbler. Mialem wtedy na glowie dodatkowo przedluzona sesje egzaminacyjna i inne bardziej wazne rzeczy.
I bylem sam. Zainteresowanie ograniczalo sie do "fajnie, chetnie zagram". Bo w koncu komu chce sie cokolwiek robic? Wola narzekac, ze LARPow nie ma...

Liefather napisał(a):Hmmm... Kłótnia.
Liefather napisał(a):Nawet takie nastawienie na forum może zrazić do próby reaktywacji PLBN, nie uważacie?
Liefather napisał(a):A uważam, że na dobry początek warto by było ustalić czy sWoD czy nWoD będzie odgrywany. Ja bym się skłaniał do tego drugiego.

MacKotek napisał(a):Nie, niestety nie. Nie zamierzam odpowiadac na ataki osoby, ktora ma do mnie jakies pretensje...
Mnie zniechecil brak odzewu innego, niz "to ja chetnie zagram".

- kto z kim i kiedy ile wódy wypił tyle kropek miał ;p i to powiedzmy jako oczywiste uproszczenie obrazuje największy problem Plbn.
... i kosztował wiele roboty, wysiłku i wyrzeczeń tych, którzy w nim uczestniczyli (niestety ten komplement w dłużej mierze przypada Orgom - Tak nawet Mieszauowi ;p )... BYłem aktywnym graczem Plbn i szczerze mówiąc żałuję, że się posypało. Idealnie nie było, często wręcz wybitnie irytująco ale miało swój urok. Ci którzy tego nie pamiętają bądź nie doświadczyli niech nie marudzą, że słyszeli czy coś ;p ... ;] ...bo słyszeć a wiedzieć to dwie różne rzeczy...

Lathea napisał(a):coś chyba link już nie dziala, w dowolnej formie...

.Minimalne pokolenie, na którym można grać to ósme, nie ma przegięć, gra nastawiona raczej na dyplomację, mechanika została dostosowana do realiów larpa, wspaniali MG wciąż pracujący nad rozwojem dramy... Cud, miód i orzeszki. Chętnych do gry mieszkających w okolicy Torunia zapraszam, www.tbn.org.pl. Na prawdę szczerze polecam.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości