Moderatorzy: Aki, WilliamWolfes, Administracja forum

Qarius napisał(a):Witam zaczynam grać i póki co mam tylko podręcznik Podstawowe Zasady po polsku( ten z dwoma gościami na okładce) wydanie chyba z 2002 roku. Jest tu wiele zasad ale z tego co widze to brakuje zasad co do magii i artyleri czy mozna gdzies dostac takowe zasady uzupełniające bez kupowania nowego podręcznik
Qarius napisał(a):Czy Angielskie Army booki są w miare przejrzyste i zrozumiałe(chodzi mi o trudność języka) gdyż jest znaczna różnica w cenie polskiego a a angielskiego army booka?

.
the czart napisał(a):Jak podręcznik jest z 2002 to jest raczej jeszcze do poprzedniej edycji. Czy wygląda jak ta na tym zdjęciu ?

.

. I pamiętam, że tam są zasady magii ( łącznie z listą czarów z 8 podstawowych lorów ) i zasady grania artylerią.
.

michalh napisał(a):Jak to jest z tymi konwersjami?
Na allegro często korzystnie można kupić figurki na sztuki czy bitzy
Czy jeżeli kupiłbym np takiego chaos warriora i zmieszał go ze zwykłym orkiem to otrzymałbym ,legalnego' Grimgor Ironhide http://www.games-workshop.com/gws/catal ... prod840842![]()
albo
Zamiast kupować Orc shamana mogę do zwykłego orka dokleić kilka części np od priesta lizardów? Informacje o charakterystykach i kosztach poszczególnych przedmiotów mogę znaleźć w armybookach?
Oczywiście starałbym się jak najwierniej odwzorować oryginalny model
Pozdrawiam

.
)

pawlak07 napisał(a):Pytanie w jakiej skali są figurki Warhammera 40 000?

pawlak07 napisał(a):Mam pytanie odnośnie drzewek. W jakiej skali je kupować?

michalh napisał(a):tylko są dość drogie (regiment DE 70zł). Zapytałem go czy nie chciałby zbierać Goblinów i Orków. Gobliny są bardzo tanie (na allegro 20 zł za reg) i klimatyczne.

Mam kolegę który chciałby grać w Warhammera FB, tylko nie wie jaką amię wybrać. Mówił, że najbardziej podobają mu się Mroczne elfy, tylko są dość drogie (regiment DE 70zł). Zapytałem go czy nie chciałby zbierać Goblinów i Orków. Gobliny są bardzo tanie (na allegro 20 zł za reg) i klimatyczne. On jednak upiera się przy elfach
Gdzie\w jakim sklepie można najtaniej kupić Dark Elves?
Jaką inną armię byście mu polecili?
.
Kolega zdecydował się na Dark Elves i powiedział, że w najbliższym czasie kupi armybooka.

pozdrawiam
Mormo napisał(a):Od paru dni z kumplami rozmyślamy nad grą w Warhammera FB. Ponieważ nie orientujemy sięw temacie czy ktoś z użytkowników mogłby wypisać które z armii są już dostępne w 7 edycji a które dopiero bedą ( ewentualne premiery). Przyznam się szczerze, że pogubiłem się w tympozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości