Sasha Hommer - INSEKT

O komiksach, które już się ukazały

Moderator: Moderacja

Sasha Hommer - INSEKT

Postprzez Erykz » Pt lip 06, 2007 1:17 pm

Chcialbym poruszyc temat komiksu Saschy Hommera - Insekt, bo zafascynował mnie tak ze czytalem go chyba z 5 razy. Fabuły komiksu nie bede opowiadał bo ( łudzę się ??) myślę, że wszyscy ją znają. Na pozór prosta fabuła i te twarde surowe rysunki odrzucily mnie i zaczalem zalowac tych 24,00 zł. Ale wglebiajac sie bardziej w te historie zobaczylem ze przedstawia ona swiat ktory nas otacza, jego złą ale i dobra stronę. Ktos pomysli, "No tak, i co z tego" a to z tego, zebys przeczytal ten komiks i zastanowił się w jakim celu Hommer go narysował, O!
Dobra to moja opinia a jestem ciekaw co Wy o nim myslicie.
PZDR
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez turucorp » Pt lip 06, 2007 2:39 pm

Chcesz linki do jeszcze paru forum dyskusyjnych zeby przekleic ten temat?
Rany, chlopie, inwencji troche a nie kupiuj-wklej na kazdym forum :?
turucorp
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez repek » Pt lip 06, 2007 2:45 pm

Recka Polterowa tutaj:
http://komiks.polter.pl/Insekt-c8668

Pozdrówka
repek
Redaktor Naczelny
Redaktor Naczelny

Postprzez Erykz » Pt lip 06, 2007 2:57 pm

turucorp napisał(a):Chcesz linki do jeszcze paru forum dyskusyjnych zeby przekleic ten temat?
Rany, chlopie, inwencji troche a nie kupiuj-wklej na kazdym forum :?

Jedyna taka wypowiedz o jakiej mi wiadomo znajduje sie na forum MF i należy.... do mnie. Nie wiem o co ci wiec chodzi.
A co do recenzji poltera to ok, ale chcialem znac jakies wasze osobiste przemyslenia.
PZDR
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez turucorp » Pt lip 06, 2007 3:26 pm

Erykz napisał(a):Jedyna taka wypowiedz o jakiej mi wiadomo znajduje sie na forum MF i należy.... do mnie. Nie wiem o co ci wiec chodzi.

wypowiedz jak juz to znajduje sie na forum ale w dziale Alei Komiksu.
Na chwile obecna istnieja trzy fora ogolnokomiksowe (Aleja, Polter i Gildia), srednio co kilka dni, na ktoryms z nich pojawia sie nowy uzytkownik zakladajacy temat pt. "Wlasnie przeczytalem komiks..., a Wy co o nim myslicie".
Jak myslisz, po ilu takich "tematach" komus sie chce jeszcze zabierac w nich glos?
Erykz napisał(a):A co do recenzji poltera to ok, ale chcialem znac jakies wasze osobiste przemyslenia.

Skoro recenzje napisala zona Repka a Repek sie wypowiedzial w komentarzach to czy nie jest to wystarczajaco osobista wypowiedz?
BTW Nie bardzo rozumiem jakich wypowiedzi oczekujesz, skoro sam ograniczyles swoja opinie do dwoch zdan?
turucorp
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez Erykz » Pt lip 06, 2007 4:21 pm

Jeżeli tak ujmujesz sprawe i nie chce ci sie juz udzielac w takiego typu tematach, to po co to robisz. Po co tu jestes ? po to zeby podyskutowac, czy zeby wytykac wszystko co ci sie przed nos nawinie ?? Jezeli nie chcesz przekazac mi niczego zwiazanego z tematem to po co w ogole sie wypowiadasz ?? Napinka w 100% . Jak ci sie nudzi w domu to sie zajmij sportem. Moja opinia byla zwięzła, poniewaz uwazalem, że wkrótce temat sie rozwinie, a wtedy powiem cos wiecej.
PZDR :hahaha:
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez turucorp » Pt lip 06, 2007 5:01 pm

Erykz napisał(a):Jeżeli tak ujmujesz sprawe i nie chce ci sie juz udzielac w takiego typu tematach, to po co to robisz. Po co tu jestes ? po to zeby podyskutowac, czy zeby wytykac wszystko co ci sie przed nos nawinie ?? Jezeli nie chcesz przekazac mi niczego zwiazanego z tematem to po co w ogole sie wypowiadasz ??

turucorp w tekscie dla Esensji podsumowujacym dotychczasowa dzialalnosc KG napisał(a):Luty przyniósł nam kolejną, mile zaskakującą komiksową perełkę w postaci „Insekta” Saschy Hommera. Pozycja bardzo klimatyczna, ze świetnie skonstruowaną fabułą i ciekawymi rozwiązaniami graficznymi (doskonale zastosowane rastry), która udowadnia, że u naszych zachodnich sąsiadów powstają nowoczesne i interesujące komiksy niezależne wysokiej klasy.

Zadowolony?
I jak rozumiem, sumujac Twoja wypowiedz z recenzja z Poltera i moja wypowiedzia z Esensji, jest o czym dyskutowac? :shock:

Erykz napisał(a):Napinka w 100% . Jak ci sie nudzi w domu to sie zajmij sportem.

Nie w domu tylko w pracy i nie nudzi tylko relaksuje, taka forma sportu wlasnie.

Erykz napisał(a):Moja opinia byla zwięzła, poniewaz uwazalem, że wkrótce temat sie rozwinie, a wtedy powiem cos wiecej.

No to masz okazje.
Na poczatek, skad pomysl, ze rysunki Hommera sa "twarde i surowe"?
I co to wlasciwie znaczy?
Po drugie, jak niby przeklada sie ta historia na to co nas otacza?
Przeciez stosujac taka swobodna interpretacje praktycznie kazdy komiks stanowi mniej lub bardziej metaforyczna forme odnoszaca sie do naszej rzeczywistosci, coz wiec jest wyrozniajacego w "Insekcie"? (o ile cos jest)
Dawaj, podyskutujemy.
turucorp
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Re: Sasha Hommer - INSEKT

Postprzez graves » Pt lip 06, 2007 6:16 pm

Erykz napisał(a):twarde surowe rysunki odrzucily mnie i zaczalem zalowac tych 24,00 zł.

Mnie również odrzuciły i nie ryzykowałem, aby wydać te 24 złote. :roll:
Może to był błąd, kiedyś może się przekonam.
graves
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez repek » Pt lip 06, 2007 6:57 pm

Graves,
Zależy czego oczekujesz po fabule, jeśli rysunki Ci nie odpowiadają. Ja mam na odwrót - jak mnie wnerwia fabuła, to szukam ratunku w rysunkach. :) Na takiej zasadzie jestem np. w stanie przetrwać lekturę większości komiksów z rysunkami Manary [autorzy dostosowują się do niego tak, jakby nie dało się zrobić komiksu erotycznego o czymś ciekawym - najnowszy przykład: El Gaucho].

Co do Insekta. To jest opowieść do prosta, ale z gatunku tych prostych opowieści, które warto sobie opowiadać codziennie, by nie zapominać, co jest w życiu ważne.

Dla mnie rysunki są wielkim atutem - bardzo lubię kontrast takiej słodkiej kreski z bardzo brutalną tematyką. Trochę jak w Alienie [zresztą te dwa komiksy lądują u mnie na półce bardzo blisko siebie].

Pozdrówka
repek
Redaktor Naczelny
Redaktor Naczelny

Postprzez Kitiket » Pt sie 24, 2007 2:49 pm

Mnie Insekt od razu użekł. Lubie minimalizm ,a tu przedstawia się on zarówno w treści jak i fabule.Mówi o trudnych sprawach w prosty sposób. Zadaje pytania i nie daje odpowiedzi ,trzeba ją samemu znależć.
srs
Kitiket
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Postprzez adro » Pn sie 27, 2007 10:11 pm

no mnie niestety nie urzekl ten komiks. Fabula jest taka sobie i mowiac szczerze w ogole mnie ten komiks nie wciagnal. podczas lektury insekta czulem znuzenie i tak naprawde z czasem meczyla mnie lektura tego dzielka. rysunki tez zupelnie nie przypadly mi do gustu. Moze i ten komiks mowi o rzeczach waznych, ale mnie insekt po prostu nie przekonal zarowno jesli chodzi o scenariusz jak i rysunki. Mam wrazenie, ze mozna bylo zrobic ten komiks inaczej, lepiej sam nie wiem. Nie mowie, ze ten komiks jest beznadziejny czy cos, moze i kogos ta pozycja urzekla, oczarowala itp. Ja niestety nie naleze do tych osob.
Jestem raczej na nie.
pozdro
Jak najlepiej przewidziec przyszłość?
po prostu tworzac ja
adro
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Re: Sasha Hommer - INSEKT

Postprzez moniks » Cz lut 02, 2012 10:07 pm

Erykz napisał(a):Chcialbym poruszyc temat komiksu Saschy Hommera - Insekt, bo zafascynowal mnie tak ze czytalem go chyba z 5 razy. Fabuly komiksu nie bede opowiadal bo ( ludze sie ??) mysle, ze wszyscy ja znaja. Na pozor prosta fabula i te twarde surowe rysunki odrzucily mnie i zaczalem zalowac tych 24,00 zl. Ale wglebiajac sie bardziej w te historie zobaczylem ze przedstawia ona swiat ktory nas otacza, jego zla ale i dobra strone. Ktos pomysli, "No tak, i co z tego" a to z tego, zebys przeczytal ten komiks i zastanowil sie w jakim celu Hommer go narysowal, O!
Dobra to moja opinia a jestem ciekaw co Wy o nim myslicie.
PZDR Jak zwiększyć wytrysk, ilość i jakość spermy. wideo spermy Dziękuję za odp. Z poważaniem.
Ten temat nie jest taki prosty, jak mogłoby się wydawać. Mam pewne informacje i jutro o tym napiszę... Dobrze, że jest gdzie pogadać.
moniks
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Powrót do Nowości