Jaskinie mają pewien urok i dozę oryginalności (poza Podmrokiem to za bardzo z podziemnymi elfami się nie spotkałem, bo Elder's Scrollowe to bardziej krasnoludy
).Moderatorzy: Moderacja, Koordynatorzy WTS

).
Indoctrine napisał(a):Las jest miejscem ładniejszym i niby ciekawszym, ale... Oklepanym. Elfy zawsze żyją w lesie
Jaskinie mają pewien urok i dozę oryginalności (poza Podmrokiem to za bardzo z podziemnymi elfami się nie spotkałem, bo Elder's Scrollowe to bardziej krasnoludy).

zigzak napisał(a):Ciri, jaskinie, ale nie tak zrąbane jak proponowałaś - provlem nie byl w tym ze to podziemia, tylko ze zaczelas tam upychac jakies dziwolagi jak swiecace skaly i przezroczyste skaly. Oraz upierac sie ze w jaskiniach jest jasno a elfy buduja sobie na ich srodku domki.
Udzienilas niepotrzebnie, wiele osob ci to mowilo.
Oryginalnosc oryginalnoscia, ale tez bez przesady.

slann napisał(a):Domy to tam ki (Jak są kilku kilometrowe jaskinie, to domki nie są głupie. W podmroku też je mamy)
Bestie walki też nie były złe. Po prostu rozmywały wizję, a nie za wiele wznosiły.

zigzak napisał(a):Można sobie wykuc domki w skale, w ścianie, jak robiły to krasnalki, hobbity czy jaskółki brzegowe - domków budowac nie trzeba. W takiej jaskince bedzie ciepło i przyjemnie.
Poza tym żaden leśny elf nie wycinałby drzewek z polanki w jaskini, żeby sobie postawic domek - to by było nieekologiczne i elfy tak nie robią. Spałby pod drzewem jak Robin Hood, albo sobie zatrudnił krasnoludzkiego niewolnika do wykopania domku w skale.
Własnie, można wrzucic krasnalki niewolników, które lubią budowac swoim elfim panom domki w skałach - bo przecież elf dłuto potrafi przyłożyc tylko do alabastru i marmuru, w granicie ryc nie bedzie.

Aesandill napisał(a):Przepraszam, bo nie rozmumiem.
To ma byc to sztampa TolkienFantasy czy Sidhe?

Dlatego jak najbardziej uważam że dla dobra Treskri prace nad tym settingie, a przynajmniej częśc do dyskusji, powinny odbywac się przy jak największej ilości osób - może to jest i trudny sposób tworzenia, ale na pewno skuteczny na dłuższą metę.
A jeśli Treskri przetrzyma flejmy tutaj, to przetrzyma wszystko.

Albiorix napisał(a):Ogólnie wydaje mi się że mechanika Twa raczej prawdodpobnie byćmoże idzie w raczej dobrym kierunku.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości