Moderator: Moderacja

quidamcorvus napisał(a):Krell, Lord of Undeath & Isabella Von Carstein to pierwsze modele z serii Finecast, które trafiły do mojej kolekcji.
Isabella Von Carstein w czasie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish w szeregach Nieumarłego orszaku księżnej Lahmi pełnić będzie rolę pieszego model Wampirzycy.
Natomiast Krell, Lord of Undeath wraz z Heinrichem Kemmlerem, którego zakup planuję w późniejszym terminie pełnić będzie za pewne rolę Osoby Dramatu.
Pomimo kontrowersyjnych opinii na temat modeli z serii Finecast, modele nieumarłych spodobały mi się na tyle, że postanowiłem zaryzykować zakup. Czy było warto?

Vargheists/Crypt Horrors to kolejny zestaw GW, który zakupiłem w ramach rekrutacji modeli do kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.
W czasie rozgrywek model Vargheistsa reprezentował będzie Stregoicę służącą w szeregach Nieumarłego taboru ludu Strigosu. Natomiast Crypt Horrors reprezentował będzie nową jednostkę, która pojawi się w szeregach Nieumarłych w niedalekiej przyszłości.

Black Knights/Hexwraiths (minirecenzja)
Zakup zestawu Black Knights/Hexwraiths firmy GW to kolejny krok w rekrutacji moich kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.
W czasie potyczek trzy modele Black Knights reprezentować będę właśnie Czarnych Rycerzy. Natomiast dwa pozostałe modele i sporą ilość bitsów wykorzystam w przyszłych projektach.
Vargheists/Crypt Horrors (minirecenzja)
Vargheists/Crypt Horrors to kolejny zestaw GW, który zakupiłem w ramach rekrutacji modeli do kompanii Nieumarłych do Warheim Fantasy Skirmish.
W czasie rozgrywek model Vargheistsa reprezentował będzie Stregoicę służącą w szeregach Nieumarłego taboru ludu Strigosu. Natomiast Crypt Horrors reprezentował będzie nową jednostkę, która pojawi się w szeregach Nieumarłych w niedalekiej przyszłości.
Zapraszam do lektury i komentowania 49 zestawienia z cyklu Zebrane z tygodnia.[/align]
Galerie:
W telegraficznym skrócie: Waterpistol Wars, Grey Knight and Titan Princeps, Wight King, Lelith Gesperax, Dreadnought – Black Legion, Caestus Assault Ram, Pixie Trickster (Locuelo), Hellcannon of Chaos, Who's the chosen one Blood Angel i Chaos Warrior, Magic Battle, Skull Catapult, Aenur sword of twilight...

quidamcorvus napisał(a):Gdy skończyłem malować Imperialnych Magistrów Magii do Warheim Fantasy Skirmish nadszedł czas na zrobienie dioramy.
Pomysł na dioramę zrodził się jakiś czas temu, gdy zobaczyłem świetną pracę The Eye of the Storm. Jednak miałem nieco inny pomysł zarówno na Magów, dioramę jak i ustawienie modeli względem siebie.
Pomalowane przeze mnie modele Magistrów Magii reprezentują Czarodziejów Bitewnych, żołnierzy walczących na pierwszej linii frontu z plugawymi sługami Mrocznych Bogów. Stąd szaty Magów są proste, pozbawione zbędnych ozdób, za to noszą ślady zużycia i pokryte są błotem.
Podobnie diorama nawiązuje swym kształtem do ośmioramiennej Gwiazdy Chaosu, która w świecie Warhammera jest swoistym odpowiednikiem pentagramu. Gwiazda złożona z ośmiu strzał reprezentuje Chaos, natomiast gwiazda powstała na skutek nałożenia dwóch kwadratów jest symbolem ochronnym, symbolem Sigmara Młotodzierżcy, Boga-Imperatora, Zbawcy Imperium.
A jako, że wszelka magia ma swoje źródło w Immaterium, w Domenie Chaosu, Magistrowie Magii, uchwyceni w czasie odprawiania rytuału stoją wewnątrz Gwiazdy Chaosu, zaś cała konstrukcja wyrwana z posad mocą Wiatrów Magii unosi się w powietrzu.
Zwróceni do wnętrza Magowie zaklinają Wiatry Magii w potężnym Kamieniu Mocy... a może walczą z Bytem, który uwięziony jest wewnątrz. Przecież metaliczny głaz spętany jest łańcuchami...
Zapraszam do lektury i komentowania!

quidamcorvus napisał(a):Rekrutacja modeli do kompanii Nieumarłych powoli zbliża się do końca. Figurki Grave Guard firmy GW to kolejne modele, których będę używał w trakcie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish, gdzie reprezentować będą modele Upiorów. Do złożenia Upiorów wykorzystałem trzy z dziesięciu modeli. Kolejne trzy modele posłużą do złożenia Strażników Grobowców Nieumarłego zastępu z Nehekhary. Pozostałe bitsy wykorzystam w innych projektach.
Choć Upiory w Warheim Fantasy Skirmish rozpoczynają rozgrywkę wyposażone w miecz i tarczę, to sklejając figurki dwa modele wyposażyłem w broń wielką, natomiast trzeci z Upiorów dzierży topór bojowy i miecz. Wspomniane wyżej tarcze umocowałem na plecach Upiorów, a modele wyposażone w broń wielką posiadają dodatkowo miecze w pochwach.

quidamcorvus napisał(a):Dire Wolves to kolejny krok w procesie rekrutacji figurek do kompanii Nieumarłych. Modele Dire Wolves firmy GW to figurki, których będę używał w trakcie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish, gdzie reprezentować będą modele Mrocznych Wilków służących w kompanii Von Carsteina.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości