Zmierzch

O filmie fantastycznym i nie tylko.

Moderatorzy: Ivrin, Administracja forum

Zmierzch

Postprzez AN4RCH » Śr lut 03, 2010 1:20 pm

A przepraszam Cie bardzo ile masz lat ze tak zapytam? Bo cos czuje ze nie za duzo. Widzisz czesc z nas jest juz dosc posunieta w latach i widzielismy wiele (a moze czasem nawet za duzo). I Zmierzch jako film z nurtu wapirycznego wypada dramatycznie. Absolutnie nie przystaje to do wizerunku wampira. Niestety mozna powiedziec iz Zmierzch to takie emo wampiry.
W świecie bez przywódców kto wywoła wojnę?
Fueled by hate
AN4RCH
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Zmierzch

Postprzez Malaggar » Śr lut 03, 2010 1:55 pm

Zastanówcie się tylko czy byłoby Wam miło gdybyście grali w takim filmie, którego nikt nie docenia i napisali taka książkę którą czytają bez przekonania
A co to ma do rzecy?
Wódz tysięcy, mąż wyniosły
Jakich mało znały dzieje
Kreśli w falach piórem wiosła
Swoich błędów Odyseję.
Malaggar
Wyróżniony
Wyróżniony

Re: Zmierzch

Postprzez szelest » Śr lut 03, 2010 2:53 pm

Zastanówcie się tylko czy byłoby Wam miło gdybyście grali w takim filmie, którego nikt nie docenia i napisali taka książkę którą czytają bez przekonania

Płakałbym :cry:
Ostatnio edytowano Śr lut 03, 2010 2:53 pm przez szelest, łącznie edytowano 1 raz
Musisz rzucić sześć niż mniej, nie rozumiesz?:)
szelest
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Zmierzch

Postprzez Hezor » Śr lut 03, 2010 3:14 pm

Martka697 napisał(a): Zastanówcie się tylko czy byłoby Wam miło gdybyście (...) napisali taka książkę którą czytają bez przekonania...
Sądzę, że gdybym napisał książkę tak sprzedającą się jak Zmierzch, to byłbym zbyt zajęty pływaniem w gotówce, żeby czytać jęczenie na forach internetowych.

AN4RCH napisał(a):A przepraszam Cie bardzo ile masz lat ze tak zapytam? Bo cos czuje ze nie za duzo. Widzisz czesc z nas jest juz dosc posunieta w latach i widzielismy wiele (a moze czasem nawet za duzo
Eh, proszę cię. Nie zgadzasz się z czyjąś opinią - proszę bardzo. Jednak jako osoba posunięta w latach, która widziała już wiele, powinieneś wiedzieć, że 'bo starsi ci tak mówią' nigdy nie jest dobrym argumentem. Ani niczego nie dowodzi, ani do niczego nie przekonuje.
ಠ_ಠ OBEY POSTED LIMITS
Hezor
Redaktor działu gier karcianych
Redaktor działu gier karcianych

Zmierzch

Postprzez AN4RCH » Śr lut 03, 2010 3:37 pm

W zadnym wypadku nie twierdze ze ja mam racje bo jestem starszy. Absolutnie nie stygmatyzuje tu wieku. Chodzi po prostu o to jak film jest odbierany przez publicznosc w roznych przedzialach wiekowych. I to co sie moze podobac mlodszym widzom niekoniecznie musi przypasc do gustu starszym I na odwrot. Jednakze w moim oczuciu Zmierzch wypada bardzo blado w porownaniu do Draculi Coppoli, Wywiadu z wampirem czy tez nawet z Nosferatu z 1922 roku.
Smiem nawet twierdzic iz wampirzyce z Lesbian Vampire Killers sa bardziej nie/zywe :D
Ostatnio edytowano Śr lut 03, 2010 3:38 pm przez AN4RCH, łącznie edytowano 1 raz
W świecie bez przywódców kto wywoła wojnę?
Fueled by hate
AN4RCH
Częsty bywalec
Częsty bywalec

Re: Zmierzch

Postprzez Kiaryn'Veil Duskryn » Pn lut 15, 2010 2:07 am

Hmm, mi się wydaje, że niektórzy mogliby mnie postrzegać jako osobę "posuniętą w latach", a jednak "Zmierzch" mi się podobał. Reżyserka filmu, twórczyni całkiem niezłego, kameralnego obrazu "Trzynastka" robi co może, by wycisnąć ostatnie soki z aktorów. Mi się wydaje, że jest ekspertką w ukazywaniu kobiecych postaci, i tych starszych i tych młodszych. Dba o szczegóły. Nie przesadza z efektami specjalnymi. Jej dobór soundtracku, podobnoż konsultowany z autorką powieści trafil w moje gusta, co też w dużej mierze zawsze przyczynia się do lepszego odbioru filmu. Ja tam w "Zmierzchu" nie szukałem drugiego "wywiadu z Wampirem". Nie doczekałem się kreacji na miarę tych Toma Cruise'a czy Brada Pitta. Wiedziałem na co idę. Umiejętnie zrobiony film dla nastolatków,gdzie wiadomo... wszystko musi być "cool" a faceci muszą być rycerscy do bólu. Dla dość sprawnego aktorstwa, świetnej muzyki (Paramore, Linkin Park, Muse) i dla sceny Baseballu w czasie burzy warto go obejrzeć. Ja się bawiłem przednio.
猿も木から落ちる
Kiaryn'Veil Duskryn
Wyróżniony
Wyróżniony

Zmierzch

Postprzez JUNONIS » Wt mar 02, 2010 5:09 pm

O ile jedynka była znośna, o tyle dwójka... co tu dużo gadać: to nawet nie było romansidło. Moja żona twierdzi, że w książce było zupełnie inaczej (ja nie czytałem;p). A już scena jak sobie wampirki beztrosko biegają po polanie... OMG!
http://www.junonis.pl - PUBLIKUJ FANTASTYKĘ - ZA DARMO!!!
JUNONIS
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Film