Moderator: Administracja forum

LurtZ napisał(a):2. Dlaczego polaczyliscie zwykle forum Poltera z forum MtG, jezeli ani jednej ani drugiej stronie (mowie tutaj o czytelnikach, nie o kierownictwie) - to nie pasowalo ?
LurtZ napisał(a):1. Powiedzcie mi, Panowie, dlaczego kasujecie tematy, ktore nikomu nie zagrazaja, nie propaguja narkomanii, faszyzmu, stalinizmu, homoseksualizmu, czy czego tam jeszcze chcecie ? (vide jakis czas temu skasowany temat o narkotykach i uzaleznieniach )

LurtZ napisał(a):2. Dlaczego polaczyliscie zwykle forum Poltera z forum MtG, jezeli ani jednej ani drugiej stronie (mowie tutaj o czytelnikach, nie o kierownictwie) - to nie pasowalo ?
LurtZ napisał(a):3. Dlaczego usuwacie tematy, w ktorych ktos proboje zebrac kilku zapalencow i zrobic razem serwis/system rpg/zin ?
LurtZ napisał(a):4. Wiaze sie z pytaniem poprzednim - nie widzicie nic zlego w tym, ze przy kazdej nadazajacej sie okazji wypowiadacie swoje niezbyt pochlebne zdanie na temat SMMFu, a pozniej wybieracie z niego osoby aktywne i proponujecie im 'cieple posadki' u siebie ?
LurtZ napisał(a):5. Dlaczego nie tolerujecie niczego co z SMMFem zwiazane (vide calkiem niedawno Altar, mimo, ze byl to Wasz sybsystem).
LurtZ napisał(a):Bede wdzieczny, za odpowiedz na nurtujace mnie pytania.

starlift napisał(a):Nie kasujemy takich tematow. Kasujemy tylko takie, ktore sa tylko klotnia zamiast wymiany zdan. Wiele jest tamtow o kontrowersyjnych tematach na kotrych tocza sie rzeczowe dysuksje. Tematu o narkotych niestety nie pamietam, ale na pewno byl powod, ze jakis moderator go skasowal gdyz to zwykle odpowiedzialni ludzie.
starlift napisał(a):Alez oczywiscie, ze pasowalo! Jakis tydzien byl potrzebny na dotarcie spraw technicznych i wiekszosc jest chyba zadowolona, a przynajmniej takie mamy sygnaly. Nikt nie ma do nikogo prestensji i chyba wszyscy dostrzegli dobre strony tego rozwiazania. Nie widze zbytniego sesnu odgrzewania tego tematu, skoro juz bylo 5 czy 6 podobnych tematow.
starlift napisał(a):Nie usuwamy tematow o zinach i systemach rpg. Usuwamy tematy o serwisach gdyz jest to niezgodne z regulaminem forum.
starlift napisał(a):To jest oczywiste oszczerstwo. Jest mi przykro, ze masz o nas takie zdanie/mniemanie. Nie wypowiadamy sie niepochlebnie o smmfie. Nie wiem nawet co masz na mysli... Chyba ze moje wypowiedzi na liscie smmfu, ale to jestem tylko ja jeden... Nie podbieramy smmfowi ludzi, zwariowales? Jak ktos chce cos u nas robic zawsze znajdziemy cos dla niego co bedzie zgodne z jego zainteresowaniami. Widocznie w smmfie nie maja ludzie tylu perspektyw co u nas i nie mozemy im zabraniac robienia czegos, skoro chca...
starlift napisał(a):Jak to nie tolerujemy? Oczyiscie ze tolerujemy, ba staramy sie wspierac, czy to hostujac czy dajac skrypty, grafike. Altar upadl oczywiscie nie z naszej winy.
Chodzi o to, ze zin byl wielokrotnie atakowany i krytykowany m.in przez czlonkow redakcji Poltera, w pewnym momencie zapowiedzieliscie, ze chcecie go zdjac bo 'nic sie nie dzieje'. Co ciekawe 'nic sie nie dzialo' rowniez w paru innych subsystemach i jakos ich nie mieliscie zamiaru zdjac. Kiedy tez przewinelo sie okreslenie 'prawie trup' w stosunku do SMMFu. Gdzie tu tolerancja ?
LurtZ napisał(a):Ja widze sens, gdyz mnie to nurtuje. Nie chodzi mi o pozniejszy przebieg sprawy (tak przy okazji to przez pierwsze pare dni wszyscy psioczyli..i to nie tylko na problemy techniczne), ale o sama decyzje.
Mnie np. podobało się od samego początku.
LurtZ napisał(a):Temat o narkotykach w pozniejszym jego przebiegu byl radosna wymiana spostrzezen, zeby nie powiedziec oczywistych zartow. Najpierw poszlo ostrzezenie od Sejiego, a pozniej temat zostal zdjety. Nadal nie rozumiem dlaczego.
LurtZ napisał(a):Czy byla z kims przedyskutowana ? Z bezposrednio zainteresowanymi, znaczy uzytkownikami forum MtG i Polteregeista ?
LurtZ napisał(a):W takim razie pytanie - moge prosic o wyjasnienie, dlaczego nie wolno takich tematow zakladac ? Strach przed konkurencja ? Nie rozumiem.
LurtZ napisał(a):Ty jeden, ale jestes jedna z osob tworzacych Poltergeista. Juz kiedys na ten temat rozmawialismy - piastujac jakas funkcje, trzeba byc odpowiedzialnym za to co sie mowi, gdyz moze to byc poczytane jako wypowiedz przedstawiciela wiekszej grupy.
LurtZ napisał(a):Wy zamykacie tematy o innych serwisach, a jak my mamy sie bronic, przed takimi praktykami z Waszej strony ? Proste nie mozemy - i w sumie czemu mielibysmy - przeciez jestesmy na Waszym serwisie, hostujecie nas itp.itd
LurtZ napisał(a): Nie maja takich perspektyw - no to fakt, jestescie dosc duzym serwisem i nie mielismy - ani w SMMFie, ani w Altarze - takich mozliwosci jak Wy. Czy w takim razie to co zachodzilo bylo wpozadku ?
LurtZ napisał(a):w pewnym momencie zapowiedzieliscie, ze chcecie go zdjac bo 'nic sie nie dzieje'
LurtZ napisał(a):Co ciekawe 'nic sie nie dzialo' rowniez w paru innych subsystemach i jakos ich nie mieliscie zamiaru zdjac. Kiedy tez przewinelo sie okreslenie 'prawie trup' w stosunku do SMMFu. Gdzie tu tolerancja ?

starlift napisał(a):Z tego samego powodu, jak TVN nie pusci reklamy Polsatu. To dosc oczywiste, ze konkurujemy z innymi serwisami o fantastyce. To jeden powod. Drugim jest po prostu dobre wychowanie i podstawowe zasady etyki. Nie reklamuje sie Wprost w Newsweeku i tak dalej. Jest to powszechna zasada prasowo-medialna i nie wylamujemy sie stosujac ja. Twoj zarzut jest nieco nie na miejscu.
Strach przed konkurencja? Nie wiem co napisac, ocziscie bylbym slepy gdybym nie widzial innych serwisow. Nawet tych sporo wiekszych od nas. Jednak chyba nie kieruje nami strach, a szacunek do wlasnej pracy. Jakbys mial sklep z samochodami marki X, to pozwalabys sprzedawcom marki Y wieszac w Twoim sklepie reklamy? Przyklad jest dosc ogolny, ale mam nadzieje, ze sporo rozswietla.

randal napisał(a):Według mnie większość pytań zahacza o czyjeś gusta, a nawet jeśli nie bezpośrednio to i tak później to się do tego sprowadza.

].

. Myślę, że każdy kto zaczyna pierwszy raz pisać na forum, to zawsze bedzie poprawiany. Ale oczywiscie nie tylko to się tyczyło Dziadka
wiecej znajdziecie w 'Star Wars Universe' w tym temacie.
Royal Guard napisał(a):A czy jest coś złego , że lubie posty pisać? Lubie Wasze forum. Polubiłem kilku ludzi z forum. I miło sie tu spędza czas.
Also, David's non-comic Mouse Guard art includes a lot of stuff like riding ducks that may not ever make it into the comic

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości