Pytania do redakcji Poltera

Pytania do redakcji, uwagi, sugestie oraz wątpliwości. Wszystko na temat serwisu Poltergeist.

Moderator: Administracja forum

Pytania do redakcji Poltera

Postprzez LurtZ » Cz lis 11, 2004 11:34 am

Ciekawi mnie pare spraw, a ze Starlift powiedzial, zeby pisac na forum to tak tez robie.

1. Powiedzcie mi, Panowie, dlaczego kasujecie tematy, ktore nikomu nie zagrazaja, nie propaguja narkomanii, faszyzmu, stalinizmu, homoseksualizmu, czy czego tam jeszcze chcecie ? (vide jakis czas temu skasowany temat o narkotykach i uzaleznieniach )
2. Dlaczego polaczyliscie zwykle forum Poltera z forum MtG, jezeli ani jednej ani drugiej stronie (mowie tutaj o czytelnikach, nie o kierownictwie) - to nie pasowalo ?
3. Dlaczego usuwacie tematy, w ktorych ktos proboje zebrac kilku zapalencow i zrobic razem serwis/system rpg/zin ?
4. Wiaze sie z pytaniem poprzednim - nie widzicie nic zlego w tym, ze przy kazdej nadazajacej sie okazji wypowiadacie swoje niezbyt pochlebne zdanie na temat SMMFu, a pozniej wybieracie z niego osoby aktywne i proponujecie im 'cieple posadki' u siebie ?
5. Dlaczego nie tolerujecie niczego co z SMMFem zwiazane (vide calkiem niedawno Altar, mimo, ze byl to Wasz sybsystem).

Bede wdzieczny, za odpowiedz na nurtujace mnie pytania.
Widze, ze admini z Poltera lubia sobie kasowac tematy. Cenzura ? Polter politycznie poprawny ?
LurtZ
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Postprzez RagingGarth » Cz lis 11, 2004 11:43 am

LurtZ napisał(a):2. Dlaczego polaczyliscie zwykle forum Poltera z forum MtG, jezeli ani jednej ani drugiej stronie (mowie tutaj o czytelnikach, nie o kierownictwie) - to nie pasowalo ?

Czy komuś to jeszcze przeszkadza? Raczej nie zauważyłem żeby od dwóch miesięcy ktokolwiek się na to uskarżał...
RagingGarth

Postprzez starlift » Cz lis 11, 2004 12:09 pm

LurtZ napisał(a):1. Powiedzcie mi, Panowie, dlaczego kasujecie tematy, ktore nikomu nie zagrazaja, nie propaguja narkomanii, faszyzmu, stalinizmu, homoseksualizmu, czy czego tam jeszcze chcecie ? (vide jakis czas temu skasowany temat o narkotykach i uzaleznieniach )

Nie kasujemy takich tematow. Kasujemy tylko takie, ktore sa tylko klotnia zamiast wymiany zdan. Wiele jest tamtow o kontrowersyjnych tematach na kotrych tocza sie rzeczowe dysuksje. Tematu o narkotych niestety nie pamietam, ale na pewno byl powod, ze jakis moderator go skasowal gdyz to zwykle odpowiedzialni ludzie. :)

LurtZ napisał(a):2. Dlaczego polaczyliscie zwykle forum Poltera z forum MtG, jezeli ani jednej ani drugiej stronie (mowie tutaj o czytelnikach, nie o kierownictwie) - to nie pasowalo ?

Alez oczywiscie, ze pasowalo! Jakis tydzien byl potrzebny na dotarcie spraw technicznych i wiekszosc jest chyba zadowolona, a przynajmniej takie mamy sygnaly. Nikt nie ma do nikogo prestensji i chyba wszyscy dostrzegli dobre strony tego rozwiazania. Nie widze zbytniego sesnu odgrzewania tego tematu, skoro juz bylo 5 czy 6 podobnych tematow.

LurtZ napisał(a):3. Dlaczego usuwacie tematy, w ktorych ktos proboje zebrac kilku zapalencow i zrobic razem serwis/system rpg/zin ?

Nie usuwamy tematow o zinach i systemach rpg. Usuwamy tematy o serwisach gdyz jest to niezgodne z regulaminem forum.

LurtZ napisał(a):4. Wiaze sie z pytaniem poprzednim - nie widzicie nic zlego w tym, ze przy kazdej nadazajacej sie okazji wypowiadacie swoje niezbyt pochlebne zdanie na temat SMMFu, a pozniej wybieracie z niego osoby aktywne i proponujecie im 'cieple posadki' u siebie ?

To jest oczywiste oszczerstwo. Jest mi przykro, ze masz o nas takie zdanie/mniemanie. Nie wypowiadamy sie niepochlebnie o smmfie. Nie wiem nawet co masz na mysli... Chyba ze moje wypowiedzi na liscie smmfu, ale to jestem tylko ja jeden... Nie podbieramy smmfowi ludzi, zwariowales? Jak ktos chce cos u nas robic zawsze znajdziemy cos dla niego co bedzie zgodne z jego zainteresowaniami. Widocznie w smmfie nie maja ludzie tylu perspektyw co u nas i nie mozemy im zabraniac robienia czegos, skoro chca...

LurtZ napisał(a):5. Dlaczego nie tolerujecie niczego co z SMMFem zwiazane (vide calkiem niedawno Altar, mimo, ze byl to Wasz sybsystem).

Jak to nie tolerujemy? Oczyiscie ze tolerujemy, ba staramy sie wspierac, czy to hostujac czy dajac skrypty, grafike. Altar upadl oczywiscie nie z naszej winy.

LurtZ napisał(a):Bede wdzieczny, za odpowiedz na nurtujace mnie pytania.

Bardzo prosze, chetnie odpowiemy na wszelkie pytania i watpliwosci dotyczace dzialania serwisu.
Maciek 'starlift' Dzierżek
starlift.polter.pl | planszowkon.unikate.pl
starlift
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Mr.Ale » Cz lis 11, 2004 2:16 pm

Na pytanie drugie sam moge odpowiedzieć, że mi osobiście pasowało :P Przynajmniej nie musze wchodzić na dwa fora, przy czym na jedno nie mam czasu :P
The LOL is out there...
Mr.Ale
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez LurtZ » Cz lis 11, 2004 7:07 pm

starlift napisał(a):Nie kasujemy takich tematow. Kasujemy tylko takie, ktore sa tylko klotnia zamiast wymiany zdan. Wiele jest tamtow o kontrowersyjnych tematach na kotrych tocza sie rzeczowe dysuksje. Tematu o narkotych niestety nie pamietam, ale na pewno byl powod, ze jakis moderator go skasowal gdyz to zwykle odpowiedzialni ludzie. :)

Temat o narkotykach w pozniejszym jego przebiegu byl radosna wymiana spostrzezen, zeby nie powiedziec oczywistych zartow. Najpierw poszlo ostrzezenie od Sejiego, a pozniej temat zostal zdjety. Nadal nie rozumiem dlaczego.

starlift napisał(a):Alez oczywiscie, ze pasowalo! Jakis tydzien byl potrzebny na dotarcie spraw technicznych i wiekszosc jest chyba zadowolona, a przynajmniej takie mamy sygnaly. Nikt nie ma do nikogo prestensji i chyba wszyscy dostrzegli dobre strony tego rozwiazania. Nie widze zbytniego sesnu odgrzewania tego tematu, skoro juz bylo 5 czy 6 podobnych tematow.

Ja widze sens, gdyz mnie to nurtuje. Nie chodzi mi o pozniejszy przebieg sprawy (tak przy okazji to przez pierwsze pare dni wszyscy psioczyli..i to nie tylko na problemy techniczne), ale o sama decyzje. Czy byla z kims przedyskutowana ? Z bezposrednio zainteresowanymi, znaczy uzytkownikami forum MtG i Polteregeista ?

starlift napisał(a):Nie usuwamy tematow o zinach i systemach rpg. Usuwamy tematy o serwisach gdyz jest to niezgodne z regulaminem forum.

W takim razie pytanie - moge prosic o wyjasnienie, dlaczego nie wolno takich tematow zakladac ? Strach przed konkurencja ? Nie rozumiem.

starlift napisał(a):To jest oczywiste oszczerstwo. Jest mi przykro, ze masz o nas takie zdanie/mniemanie. Nie wypowiadamy sie niepochlebnie o smmfie. Nie wiem nawet co masz na mysli... Chyba ze moje wypowiedzi na liscie smmfu, ale to jestem tylko ja jeden... Nie podbieramy smmfowi ludzi, zwariowales? Jak ktos chce cos u nas robic zawsze znajdziemy cos dla niego co bedzie zgodne z jego zainteresowaniami. Widocznie w smmfie nie maja ludzie tylu perspektyw co u nas i nie mozemy im zabraniac robienia czegos, skoro chca...

Ty jeden, ale jestes jedna z osob tworzacych Poltergeista. Juz kiedys na ten temat rozmawialismy - piastujac jakas funkcje, trzeba byc odpowiedzialnym za to co sie mowi, gdyz moze to byc poczytane jako wypowiedz przedstawiciela wiekszej grupy.
Widzisz, Wy zamykacie tematy o innych serwisach, a jak my mamy sie bronic, przed takimi praktykami z Waszej strony ? Proste nie mozemy - i w sumie czemu mielibysmy - przeciez jestesmy na Waszym serwisie, hostujecie nas itp.itd. A jednak. Nie maja takich perspektyw - no to fakt, jestescie dosc duzym serwisem i nie mielismy - ani w SMMFie, ani w Altarze - takich mozliwosci jak Wy. Czy w takim razie to co zachodzilo bylo wpozadku ?

starlift napisał(a):Jak to nie tolerujemy? Oczyiscie ze tolerujemy, ba staramy sie wspierac, czy to hostujac czy dajac skrypty, grafike. Altar upadl oczywiscie nie z naszej winy.

Alez ja Was nie oskarzam o upadek Altara :) Chodzi o to, ze zin byl wielokrotnie atakowany i krytykowany m.in przez czlonkow redakcji Poltera, w pewnym momencie zapowiedzieliscie, ze chcecie go zdjac bo 'nic sie nie dzieje'. Co ciekawe 'nic sie nie dzialo' rowniez w paru innych subsystemach i jakos ich nie mieliscie zamiaru zdjac. Kiedy tez przewinelo sie okreslenie 'prawie trup' w stosunku do SMMFu. Gdzie tu tolerancja ?
Widze, ze admini z Poltera lubia sobie kasowac tematy. Cenzura ? Polter politycznie poprawny ?
LurtZ
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

Postprzez Asthner » Cz lis 11, 2004 7:24 pm

LurtZ napisał(a):Ja widze sens, gdyz mnie to nurtuje. Nie chodzi mi o pozniejszy przebieg sprawy (tak przy okazji to przez pierwsze pare dni wszyscy psioczyli..i to nie tylko na problemy techniczne), ale o sama decyzje.

Lubimy generalizować? :) Mnie np. podobało się od samego początku.
Proud, old Wizard of the Coast.

Jeden skasowany post to tragedia. Siedemset- to już tylko statystyka.

Woe to you!
'Cause the Time has come!
Asthner
Moderator
Moderator

Postprzez starlift » Cz lis 11, 2004 7:40 pm

LurtZ napisał(a):Temat o narkotykach w pozniejszym jego przebiegu byl radosna wymiana spostrzezen, zeby nie powiedziec oczywistych zartow. Najpierw poszlo ostrzezenie od Sejiego, a pozniej temat zostal zdjety. Nadal nie rozumiem dlaczego.

Zostal zdjety, jak przypuszczam, z powodu takiego, ze nie wnosil nic nowego, lub zmierzal w strone klotni. To bylo dawno temu, wybacz, ale naprawde nie pamietam. Jezeli urazilo Cie to trzeba bylo napisac wtedy, teraz jest juz troche... po obiedzie i nic nie moge zrobic. Ufam, ze ten kto zdjal temat mial ku temu istotny powod, gdyz nie zdejmujemy tematow bez zaistnienia jakies potrzeby.

LurtZ napisał(a):Czy byla z kims przedyskutowana ? Z bezposrednio zainteresowanymi, znaczy uzytkownikami forum MtG i Polteregeista ?

Tu jest 4500 tysiaca uzytkownikow. Zebrali sie tu bo choc w czesci nam ufaja i wierza, ze robimy cos fajnego. Poltergeist jest prywatnym przedsiwezieciem a nie publicznym, choc naszym celem jest by znalazlo w nim miejsce jak najwiecej fanow fantastyki. Niektorych decyzji nie sposob konsultowac i rozwazac, choc dazymy zeby tak sie kiedys stalo. Niestety jest tak, ze redkacja odpowiada (a moze na szczecie) za caloksztal serwisu i redkacja zdecydowala tak a nie inczej. Myslimy, ze wyszlo na dobre, wszyscy maja teraz wiecej mozliwosci pisania postow, ale nie musza z tego korzystac.

Nie rozumiem dlaczego pragniesz wykazac nam jakies uchybienia. Moim zdaniem mamy czyste sumienie. Ale co fakt to fak, nie mnie to oceniac.

LurtZ napisał(a):W takim razie pytanie - moge prosic o wyjasnienie, dlaczego nie wolno takich tematow zakladac ? Strach przed konkurencja ? Nie rozumiem.

Z tego samego powodu, jak TVN nie pusci reklamy Polsatu. To dosc oczywiste, ze konkurujemy z innymi serwisami o fantastyce. To jeden powod. Drugim jest po prostu dobre wychowanie i podstawowe zasady etyki. Nie reklamuje sie Wprost w Newsweeku i tak dalej. Jest to powszechna zasada prasowo-medialna i nie wylamujemy sie stosujac ja. Twoj zarzut jest nieco nie na miejscu.

Strach przed konkurencja? Nie wiem co napisac, ocziscie bylbym slepy gdybym nie widzial innych serwisow. Nawet tych sporo wiekszych od nas. Jednak chyba nie kieruje nami strach, a szacunek do wlasnej pracy. Jakbys mial sklep z samochodami marki X, to pozwalabys sprzedawcom marki Y wieszac w Twoim sklepie reklamy? Przyklad jest dosc ogolny, ale mam nadzieje, ze sporo rozswietla.

LurtZ napisał(a):Ty jeden, ale jestes jedna z osob tworzacych Poltergeista. Juz kiedys na ten temat rozmawialismy - piastujac jakas funkcje, trzeba byc odpowiedzialnym za to co sie mowi, gdyz moze to byc poczytane jako wypowiedz przedstawiciela wiekszej grupy.

Wiem, niestety zaluje dzis paru wypowiedzi. Nie dlatego, ze wycofalbym swoje slowa, ale wlasnie dlatego, ze ktos mogl je potraktowac jako zadnie wiekszej ilosci osob. Coz, pozostaje mi spuscic glowe i postarac sie nastepnym razem zaznaczac, ze to co pisze nie ma zwiazku z redkacja poltera.

LurtZ napisał(a):Wy zamykacie tematy o innych serwisach, a jak my mamy sie bronic, przed takimi praktykami z Waszej strony ? Proste nie mozemy - i w sumie czemu mielibysmy - przeciez jestesmy na Waszym serwisie, hostujecie nas itp.itd

Ale kto ma jak sie bronic? SMMF? Nigdy bysmy nie zamkneli watku o smmfie, to co piszesz to przykre naduzycie. Poza tym nie jestescie juz od jakiegos czasu na naszym serwisie i nie hostujemy Was juz. Znaczy - jeszcze tak, do 21 listopada, o czym wie Wasz szef, wiec jak przypuszczam i Wy wiecie (od 21 wrzesnia).

LurtZ napisał(a): Nie maja takich perspektyw - no to fakt, jestescie dosc duzym serwisem i nie mielismy - ani w SMMFie, ani w Altarze - takich mozliwosci jak Wy. Czy w takim razie to co zachodzilo bylo wpozadku ?

Alez przeciez Wy o nic nas nie prosiliscie. Co do krytyki uwazam, ze mamy prawo krytykowac to co sie dzieje w serwisie, tym bardziej, ze prywatnie udzielalismy Wam wskazowek i rad. Przestalismy po oporze z Waszej strony i odczytaniu naszych porad jako ataku na autonomie. Naprawde wierz mi, Polter zawsze jest przychylny wszelkim trafnym inicjatywom, i w miare mozliwosci je wspiera i pomaga, a wcale duzych wymagan nie mamy i zawsze staramy sie jasno ustalic warunki wspolpracy.

LurtZ napisał(a):w pewnym momencie zapowiedzieliscie, ze chcecie go zdjac bo 'nic sie nie dzieje'

No przeciez chyba lepiej ze to zapowiedzielismy, niz bysmy mieli zdjac Altara bez slowa, prawda?

LurtZ napisał(a):Co ciekawe 'nic sie nie dzialo' rowniez w paru innych subsystemach i jakos ich nie mieliscie zamiaru zdjac. Kiedy tez przewinelo sie okreslenie 'prawie trup' w stosunku do SMMFu. Gdzie tu tolerancja ?

Tolerancja jest tu - ze wszystkie dzialy w ktorych nic sie nie dzialo zostaly przeniesione do Archiwum. Odgrzewasz jakies stare historie ktore ledwo pamietam. Nie rozumiem zarzutow, przeciez Altara nikt nie zdjal - moze chcielismy Was zmotywowac do pracy? Sam tego nie pamietam za dobrze, jednak staramy sie traktowac wszystkich po rowno i w miare zaslug. Jak nam nie wychodzi prosimy o mejle, notki na forum, jakos staramy sie temu zaradzic.
starlift
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez randal » N gru 25, 2005 11:01 am

Ja mam nowe pytanie, tylko nie wiem czy w dobrym temacie je zadaje. Chodzi mi o punkt 3.3 regulaminu, a dokładnie o ..."tematy o gustach"...
Proszę o wyjaśnienie mi tego punktu i dlaczego takie tematy maja być kasowane? Według mnie większość pytań zahacza o czyjeś gusta, a nawet jeśli nie bezpośrednio to i tak później to się do tego sprowadza.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
..."Pozycja to paradoks świata mojego ludu, ograniczenie naszej potęgi wynikające z głodu tej właśnie potęgi. Osiąga się ją przez zdradę, a ona czyni podatnymi na zdradę tych, którzy zdradzili wcześniej"...
randal
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Postprzez Krakonman » N gru 25, 2005 12:32 pm

starlift napisał(a):Z tego samego powodu, jak TVN nie pusci reklamy Polsatu. To dosc oczywiste, ze konkurujemy z innymi serwisami o fantastyce. To jeden powod. Drugim jest po prostu dobre wychowanie i podstawowe zasady etyki. Nie reklamuje sie Wprost w Newsweeku i tak dalej. Jest to powszechna zasada prasowo-medialna i nie wylamujemy sie stosujac ja. Twoj zarzut jest nieco nie na miejscu.

Strach przed konkurencja? Nie wiem co napisac, ocziscie bylbym slepy gdybym nie widzial innych serwisow. Nawet tych sporo wiekszych od nas. Jednak chyba nie kieruje nami strach, a szacunek do wlasnej pracy. Jakbys mial sklep z samochodami marki X, to pozwalabys sprzedawcom marki Y wieszac w Twoim sklepie reklamy? Przyklad jest dosc ogolny, ale mam nadzieje, ze sporo rozswietla.

Jest jedna roznica miedzy przykladami, ktore podajesz a Polterem. Tamte sa dzialaniami komercyjnymi, majacymi na celu zbicie jak najwiekszej kasy, ktora dzieki reklamie moglaby odebrac konkurencja. O ile mi wiadomo, Polter nie jest przedsiewzieciem komercyjnym, a fanowskim, wiec nie wiem, co was kosztuje umieszczanie na forum informacji o innych serwisach.
Krakonman
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez RagingGarth » N gru 25, 2005 1:49 pm

Gdyby ktoś nie zauważył, to jest to wątek sprzed roku...
Krocząc między kłosami, nie jesteś świadomy nieopodal czającej się śmierci.
Gotuj się na zgon o poranku wszystkożerco.
Jam jest ten, który jeździ kombajnem po zmroku, strzeż się albo biegnij śmiertelniku!
M:tG Dzieci Kukurydzy Team życzy miłego dnia.
RagingGarth
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Furiath » N gru 25, 2005 2:06 pm

randal napisał(a):Według mnie większość pytań zahacza o czyjeś gusta, a nawet jeśli nie bezpośrednio to i tak później to się do tego sprowadza.

Ten punkt jest biczem dla tematów w stylu: Co lubicie bardziej: Conana czy Wiedźmina? Dawniej podobne tematy ograniczały się do jednolinijowców, którymi ludziska nabili sobie jedynie liczniki, np. ja wolę Gotreka Gurnissona!!! Itp.

Oczywiście dyskusje bardzo często opierają się o gusta, ale nie sa to wyliczanki, lecz prawdziwe dyskusje z argumentacją. Unikamy również tematów, które opierają się czysto na samych gustach. Bo przeciez i tak nikt mnie nie przekona, że Pratchett jest fajny, skoro na 10 jego książek ledwie jedna mi się bardziej podobała, zatem taka dyskusja jest bezcelowa. Ale temat Czy Pratchet zmienił oblicze polskiej fantastyki, jest już ok.
KLANARCHIA
Okultystyczne fantasy RPG

Oficjalne forum Klanarchii
Furiath
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Krakonman » N gru 25, 2005 3:04 pm

RagingGarth napisał(a):Gdyby ktoś nie zauważył, to jest to wątek sprzed roku...
Co nie zmienia faktu, ze nie zostal zamkniety, a wiec mozna sie w nim wypowiadac. Zwlaszcza, ze niektore sprawy sa nadal aktualne ;)
Krakonman
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez randal » N gru 25, 2005 3:09 pm

Czyli jak np. założe temat X i w poście zapytam co myslicie o "bla" i czy jest to dobrym pomysłem na coś tam to ninarusze tego punktu?
..."Pozycja to paradoks świata mojego ludu, ograniczenie naszej potęgi wynikające z głodu tej właśnie potęgi. Osiąga się ją przez zdradę, a ona czyni podatnymi na zdradę tych, którzy zdradzili wcześniej"...
randal
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Postprzez wóda » N gru 25, 2005 3:25 pm

Jesli przy tym napiszesz co sam o tym myslisz, to jasne, ze nie.
Tak, jak napisal Furiath - ten zapis ma ograniczac posty w stylu : "a Conan i tak zadzi" [ortograf zamierzony :wink: ].
o smierć - o to właśnie chodzi w życiu
E$ is da best [wóda=asklepios]
http://kult.polter.pl
http://woda.polter.pl
wóda
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez Seji » Wt gru 27, 2005 5:31 pm

Wyjasnione? Jak tak, to zamkne za 24h.
Marcin 'Seji' Segit || GGFF
[Masoch (c)Zeus 2004-2008]
Purity Control
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Krakonman » Wt gru 27, 2005 7:24 pm

Zmien temat na "Pytania do tworcow Poltera" i zostaw, bo potem powstana inne tego typu i beda zasmiecac forum.
Krakonman
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez Seji » Wt gru 27, 2005 7:38 pm

I tak beda. Ok, zmnienione,
Purity Control
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Kalosz » Cz gru 29, 2005 7:17 pm

Seji napisał(a):I tak beda

Seji...
Boga nie obchodzą nasze problemy matematyczne. On całkuje empirycznie.
-Albert Einstein
Kalosz
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik

Postprzez Seji » Cz gru 29, 2005 7:27 pm

Kalosz napisał(a):Seji...

Errr... Tak?
Purity Control
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Chavez » Cz gru 29, 2005 7:41 pm

Wiecej wiary w ludzi :)
"ZLO (czytane od tylu daje d20, co czytane od tylu daje SZATAN)" (c) by Seji
Student zbiera na ciastka.
Trochę wolniej... - Chavez Homesite
Chavez
Dreamer
Dreamer

Postprzez RG » Pt gru 30, 2005 11:56 pm

mam jedno proste pytanko. przy każdym forumowiczu widnieją kreseczki oznaczające poziom : NU , U , ZU , E itd. Jakie są zasady awansów? Od ZU dalej?
RG

Postprzez Wojteq » So gru 31, 2005 12:10 am

Royal, widzę że dałeś się ponieść manii nabijania postów. ;-)
Eksparta będziesz miał dopiero od bodajże 500 postów, więc pofolguj. ;-)
Wojciech "Wojteq" Popek
Chlip! Smark! Fhtagn!
Wojteq
Redaktor
Redaktor

Postprzez RG » So gru 31, 2005 12:13 am

A czy jest coś złego , że lubie posty pisać? Lubie Wasze forum. Polubiłem kilku ludzi z forum. I miło sie tu spędza czas. Pozdrawiam
RG

Postprzez Wojteq » So gru 31, 2005 12:16 am

Nie ma w tym nic złego, ale rangi tak naprawdę o niczym nie świadczą. Mogę wskazać kilku użytkowników, którzy mają po kilkadziesiąt postów a ich wypowiedzi zawsze są na poziomie.
Mogę równiez wskazać kilku, którzy mają conajmniej eksperta, a co chwile nadziewają się na reprymendy modów/adminów, bo przekraczają regulamin.
Wojciech "Wojteq" Popek
Chlip! Smark! Fhtagn!
Wojteq
Redaktor
Redaktor

Postprzez RG » So gru 31, 2005 12:19 am

Tak. A ja moge wskazać nawet tekich którzy maja kilka postów i ciągle ich moderator prostuje - Pradziad lorda Vadera.
RG

Postprzez mOrF3u$ » So gru 31, 2005 12:38 am

'Dziadek' był ewenementem na tym forum ;). Myślę, że każdy kto zaczyna pierwszy raz pisać na forum, to zawsze bedzie poprawiany. Ale oczywiscie nie tylko to się tyczyło Dziadka :) wiecej znajdziecie w 'Star Wars Universe' w tym temacie.
mOrF3u$
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Postprzez Deckard » Pn sty 02, 2006 1:28 pm

Royal Guard napisał(a):A czy jest coś złego , że lubie posty pisać? Lubie Wasze forum. Polubiłem kilku ludzi z forum. I miło sie tu spędza czas.

Eh - wiesz, gdybym ja pisał tak krótkie pościki jak Ty, miałbym już coś ok. ... 2 tysięcy?
Go Play, Centrum grania przez Skype
Also, David's non-comic Mouse Guard art includes a lot of stuff like riding ducks that may not ever make it into the comic

Riding ducks? Fuck canon; man, I want riding ducks.
And obviously I want ducklances for use while riding ducks.
Deckard
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez Tyhagara » Śr sty 25, 2006 12:03 am

Hehe, fajne metody stosujecie na tym Polterze. Zauważyłem taki system do "uciszania" userów, jak coś jest nie pomyśli Poltera to temat zostaje zamknięty i sprawy nie było.

Wyobraźcie sobie że na przykład rząd posiada taką moc: jak lecą bluzgi na rząd (nie ważne czy uzasadnione czy nie), to idzie 'pstryk' i media przez 24h, albo i dłużej mają zamknięte usta. To by było dopiero państwo Polterowe, co nie?
Tyhagara
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez starlift » Śr sty 25, 2006 12:12 am

Ale o co Ci chodzi?

Polter to nie rzad i nie wlasnosc wspolna. A oprocz grupki userow ktorym sie cos nie podoba mamy sporo uzytkownikow ktora nie krzyczy, a tez ma swoje zdanie i o nich tez trzeba dbac.

Czasem trudno to pogodzic, wiec mozesz napisac, o co Ci chodzi?
starlift
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Postprzez RG » Śr sty 25, 2006 12:19 am

Od pewnego czasu, można zaobserwować niepokojące oznaki na forum. Tymi oznakami jest zachowanie się modów, redaktorów czy adminów. Sa wyjątki jak np REPEK czy WOJTEQ, ale np Wojewoda to juz sam siebie przechodzi - posłuchaj, nie będziesz ze mnie komunisty na forum robił. Możesz się z czymś nie zgadzać, ale nie obrażaj innych. Mrufon miał rację - jesteś gówniarzem i tyle. Co do zachowania modów i redaktorów - uważacie się za wybitnych ekspertów i wyrocznie? nie przyjmujecie słów krytyki, nie potraficie przyznac się do błędów. tylko potraficie pouczac userów. Posłuchajcie - forum jest dla userów, jest miejscem dyskusji i pogłębiania wiedzy ale w kulturalny sposób. Czy wy myslicie, że userom podoba sie wasze podejście do sprawy? Wykasować post, zamknać temat, przesłać ostrzezenie na PW - takie metody lubicie? To cos wam powiem - nie róznicie się od Kastro na Kubie. On takie same metody stosuje.

Pewnie zostane ukarany za tą krytykę. Może zostane wyrzycony, post usuniety - nie wiem. Ale powiem cos redakcji - zmieńcie niektórych ludzi, bo myslą, że jak maja range żółtą lub pomarańczową to są bogami forumowymi.

To oficjalny protest przeciw tak perfidnej polityce co niektórych "szyszek" forum. Panowie z czerwoneym kwadracikiem - czas na zmiany. Kadrowe zmiany.

Pozdrawiam takich ludzi jak: Morfeusz. Sarin, SethBahl, Repek, Wojteq - oni byli całkiem mili.
RG

Następna strona

Powrót do Serwis Poltergeist