Zrodzony z fantastyki

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Re: [Poradnik] Budowa stołu modułowego Ruiny Mordheim

pt paź 27, 2023 9:25 am

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 88.

Powoli zbliżam się do końca prezentacji przygotowanych do malowania modułów stołu z ruinami Mordheim do Warheim FS.

Widoczny na poniższych zdjęciach moduł to druga miejska brama, zawierająca opcjonalny most, który będzie mógł być wykorzystywany w czasie rozgrywania mieszanych scenariuszy w Warheim FS.

Podobnie jak w przypadku wielu innych modułów, także ten zawiera ruiny budynku zrobione w makiety od Lasercut Buildings, a także masę bitsów od różnych producentów, w tym od Micro Art Studio, SpellCrow, Dunkeldorf Miniatures, Mini Monsters oraz pomnik od HQ Resin.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

czw lis 09, 2023 10:33 am

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 89.

Dziś mam dla Was zdjęcia przedostatniego modułu stołu z ruinami Mordheim.

Makietę budynku przedstawiającego spichlerz od Lasercut Buildings zrujnowałem i zwaloryzowałem bitsami od GW.

Makieta jest niemal przygotowana do malowania, niemal bo wciąż czegoś mi na niej brakuje i pewnie w przyszłości coś do niej dodam.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

czw lis 16, 2023 9:35 am

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 90.

Myślę, że nadszedł już czas, w którym mogę uznać modułu stołu z ruinami Mordheim do Warheim FS za odpowiednio gęsto zastawione różnego rodzaju elementami terenu.

Jednym z ostatnich zestawów jakim postanowiłem uzupełnić ruiny jest Realmscape Objective Set od GW, którego recenzję będziecie mogli przeczytać jutro TUTAJ.

Mam jeszcze pewien pomysł na kilka detali, w tym zrobienie jakiś większych kładem łączących moduły, ale czas malowania naprawdę zbliża się dużymi krokami.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

pt lis 24, 2023 11:24 am

Warsztat: Budowa stołu modułowego 'Ruiny Mordheim', część 91.

W minionym tygodniu nie miałem zbyt dużo czasu na hobby, o czym może świadczyć nawet ten publikowany z opóźnieniem post.

Mimo wszystko udało mi się nieco uporządkować warsztat na poddaszu i wygospodarowałem na podłodze w pobliżu biurka miejsce na moduły stołu, dzięki czemu dużo łatwiej i szybciej będę mógł sięgać po poszczególne elementy.

Przed malowaniem do zrobienia pozostało mi jeszcze dodanie gruzu oraz zrobienie drzwi i kilku detali.

Z pomocą w tych planach przyszedł sklep Rebel.pl i Rafał, którzy wsparli mnie przesyłając zestawy Gamers Grass: Basing Bits - Temple oraz Gamers Grass: Basing Bits - Statues and Columns i GeekGaming: Base Ready - Grimdark Tomb World, a także kilka farb od AMMO by Mig, które z pewnością wykorzystam na stole z ruinami Mordheim.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek