Zrodzony z fantastyki

  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26
 
Awatar użytkownika
thannis
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1599
Rejestracja: wt maja 01, 2007 7:17 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 6:44 pm

Mam pytanie: czy będą też inne skórki?
 
Awatar użytkownika
Draker
Administrator
Administrator
Posty: 2295
Rejestracja: ndz mar 16, 2003 1:04 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 6:49 pm

Dojdzie jeszcze jasna wersja (jasne tlo, ciemny tekst) obecnej skorki, ale wpierw chcemy doszlifowac to co juz mamy i usunac wszelkie zgrzyty, aby nie wykonywac pozniej dwa razy tej samej pracy.
 
Awatar użytkownika
thannis
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1599
Rejestracja: wt maja 01, 2007 7:17 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 6:56 pm

dzięki :)
 
Awatar użytkownika
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1235
Rejestracja: pt lip 06, 2007 12:02 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 8:03 pm

Również zgłaszam problemy, ale już przy logowaniu.
 
EmperorShard
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 88
Rejestracja: pt cze 06, 2008 9:03 am

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 8:52 pm

Na głównej poltera i na http://spolecznosc.polter.pl/notki,blogi.html ramka z ostatnimi postami z forum jest pusta.

A i na forum na działach gdy kliknę przejdź na stronę to odsyła mnie pierwszą stronę.
 
Awatar użytkownika
Kot
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 2551
Rejestracja: wt lut 03, 2004 11:20 am

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 9:21 pm

Brakuje też opcji wyświetlania nazwy najnowszego tematu w danym forum - jest tylko informacja o autorze.
 
Awatar użytkownika
27383
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3267
Rejestracja: śr sie 01, 2007 5:44 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 9:25 pm

Kot napisał o tym pierwszy, ale i ja to zauważyłem. Nie jest to niestety fajne, bo się trzeba więcej naklikać...
 
Awatar użytkownika
markós
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 309
Rejestracja: ndz paź 21, 2007 3:13 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 9:39 pm

Moderatorzy forum są podani dwa razy.
 
Awatar użytkownika
Szarlih
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 906
Rejestracja: ndz maja 11, 2008 3:04 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 9:49 pm

Cytowanie cytatu jest niemal całkowicie nieczytelne, przynajmniej u mnie:

Ten tutaj tekst da się odczytać
Ten już zdecydowanie nie
za to powyższe jest całkiem nieczytelne.
 
Awatar użytkownika
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1235
Rejestracja: pt lip 06, 2007 12:02 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 10:04 pm

Przy czyszczeniu ciasteczek zostaję wylogowany. Po zalogowaniu nadal widzę nowe tematy. Brakuje mi opcji "Oznacz jako przeczytane".
 
Awatar użytkownika
Draker
Administrator
Administrator
Posty: 2295
Rejestracja: ndz mar 16, 2003 1:04 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 10:41 pm

Erykz pisze:
Przy czyszczeniu ciasteczek zostaję wylogowany. Po zalogowaniu nadal widzę nowe tematy. Brakuje mi opcji "Oznacz jako przeczytane".


Taka opcja jest. Na stronie glownej forum znajduje sie po prawej stronie link "Oznacz działy jako przeczytane", a w poszczegolnych dzialach jest link "Oznacz tematy jako przeczytane".


Zagniezdzone cytaty poprawione, a pozostale rzeczy mamy w kolejce do naprawienia.
 
Awatar użytkownika
Ardavel
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 341
Rejestracja: czw kwie 03, 2008 3:26 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 11:07 pm

Forum nadal chodzi niemiłosiernie wolno (poza kilkoma wyjątkami, jak Strona główna, która otwiera się błyskawicznie). Czy jest to chwilowe i spowodowane zmianami, czy może mam szukać rozwiązania po swojej stronie?
 
Awatar użytkownika
WH
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 358
Rejestracja: śr sie 13, 2008 7:51 pm

Re: Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 11:38 pm

Mam to samo, myślę, że to wina forum. Z poprzednim problemu nie było.
 
Awatar użytkownika
markós
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 309
Rejestracja: ndz paź 21, 2007 3:13 pm

Problem z serwisem

sob lip 25, 2009 11:42 pm

U mnie chodzi szybciej niż poprzednie. ;)
 
Awatar użytkownika
SethBahl
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3331
Rejestracja: sob lip 09, 2005 12:17 am

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 12:19 am

No wreszcie.

Mi też (szybciej chodzi). Wolna przeglądarka?
 
Awatar użytkownika
von Mansfeld
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1778
Rejestracja: wt lip 29, 2008 7:31 am

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 9:09 am

Zauwazyłem, że forum działa nieco szybciej.

A co ze znacznikami, "hide" oraz innymi? Wciąż nieaktywne.
 
Awatar użytkownika
Ardavel
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 341
Rejestracja: czw kwie 03, 2008 3:26 pm

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 10:32 am

SethBahl, zarówno w IE jak i w Firefoxie strona główna otwiera się tak szybko, jak wcześniej, a kiedy próbuję wejść na przykład do tego działu, muszę czekać 15 sekund.
 
Awatar użytkownika
Corrick
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3050
Rejestracja: czw cze 07, 2007 10:04 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 10:54 am

Ardavel pisze:
SethBahl, zarówno w IE jak i w Firefoxie strona główna otwiera się tak szybko, jak wcześniej, a kiedy próbuję wejść na przykład do tego działu, muszę czekać 15 sekund.

Ardavel, to bardzo dziwne - mnie ładuje się błyskawicznie. A którego Firefoxa używasz? Przy trójce byłoby to zrozumiałe.

BTW, czy dobrze widziałem i posty w dziale PBF są naliczane do normalnej puli?
Aha - siadła baza załączników na forum redakcji.
 
Awatar użytkownika
SethBahl
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3331
Rejestracja: sob lip 09, 2005 12:17 am

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 12:18 pm

Ardavel pisze:
zarówno w IE jak i w Firefoxie strona główna otwiera się tak szybko, jak wcześniej, a kiedy próbuję wejść na przykład do tego działu, muszę czekać 15 sekund.

A, to musisz kogoś z Firefoxem pytać, pod Operą śmiga bez różnicy jeśli chodzi o temat. Ale może faktycznie dobrze by było przejrzeć, czy masz wszystkie update'y.
 
Awatar użytkownika
WH
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 358
Rejestracja: śr sie 13, 2008 7:51 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 12:27 pm

Mam Firefoxa, no i przechodząc z głównej w jakikolwiek dział/temat najpierw wyświetla się panel górny (logo, nazwa tematów, etc.), a po ok. dziesięciu sekundach reszta strony.

I jeszcze coś: posty pisane przeze mnie mają tytuł wyświetlany na czarno, mało to czytelne (wnioskuję, że każdy widzi tak pisane przez siebie posty).

Do tego małe pytanie: na tym forum jest taka sama skóra, tylko w innym kolorze. Nie da rady zrobić, by Polter też był tak szeroki? Tu mamy dwa czarne paski po bokach, tam nic.

Dobra, Chrome działa tak samo.
 
Awatar użytkownika
Chavez
Dreamer
Dreamer
Posty: 3529
Rejestracja: ndz lis 13, 2005 3:42 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 1:31 pm

WH pisze:
Mam Firefoxa, no i przechodząc z głównej w jakikolwiek dział/temat najpierw wyświetla się panel górny (logo, nazwa tematów, etc.), a po ok. dziesięciu sekundach reszta strony.

AdBlock wlaczony? Jesli najpierw laduje sie naglowek a potem "wisi", to znaczy ze mieli skrypty reklamowe umieszczone wlasnie pod naglowkiem.
 
Awatar użytkownika
WH
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 358
Rejestracja: śr sie 13, 2008 7:51 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 2:26 pm

AdBlock & NoScrpit.
 
Awatar użytkownika
Czarny
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1648
Rejestracja: ndz cze 22, 2008 2:45 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 2:36 pm

Wszyscy moi redaktorzy nie widzą forum redakcyjnego.

Na forum bardzo mi brakuje "ostatniego tematu" (czy jak się to tam nazywało). Brak tej opcji na forum sprawia, że nie chce mi się wchodzić na fora RPGowe (wolę widzieć od razu, co jest nowego, a nie przeglądać całe forum, jak teraz).
 
Awatar użytkownika
ConAnuS
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1137
Rejestracja: śr lip 06, 2005 10:11 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 3:57 pm

Wchodząc w Twoje konto -> Obserwowane po kliknięciu na temat (akurat ja mam tematy z poddziału Dungeons & Dragons PBF) wywala błąd, np.:
"Not Found
The requested URL /topic51023.html was not found on this server."
Jedyna możliwość, żeby wejść do tematu to kliknięcie na znaczek przejścia do ostatniej wiadomości.
 
Awatar użytkownika
Ardavel
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 341
Rejestracja: czw kwie 03, 2008 3:26 pm

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 4:50 pm

Objawy u mnie są identyczne jak u WH. Otóż wczytywanie strony zatrzymuje się dwa razy - najpierw po wyświetleniu pustej ramki na reklamę Rebela na górze, później na dole. Również sama strona Rebela otwiera się o wiele wolniej i nie zależy to od aktualizacji przeglądarki. Strona główna forum, pozbawiona reklam otwiera się natomiast bardzo szybko. Czy ma ktoś pomysł, jak temu zaradzić?
 
Awatar użytkownika
Chavez
Dreamer
Dreamer
Posty: 3529
Rejestracja: ndz lis 13, 2005 3:42 pm

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 5:17 pm

Zmienic dostawce internetu ;)
 
Awatar użytkownika
WH
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 358
Rejestracja: śr sie 13, 2008 7:51 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 6:07 pm

Objawy u mnie są identyczne jak u WH. Otóż wczytywanie strony zatrzymuje się dwa razy - najpierw po wyświetleniu pustej ramki na reklamę Rebela na górze, później na dole. Również sama strona Rebela otwiera się o wiele wolniej i nie zależy to od aktualizacji przeglądarki. Strona główna forum, pozbawiona reklam otwiera się natomiast bardzo szybko. Czy ma ktoś pomysł, jak temu zaradzić?


Mam to samo - Rebel przed aktualizacją forum chodził mi dobrze (sic), a teraz trochę wolniej niż forum. Reklamy, mimo tego zastoju, wyświetla.

Zmienic dostawce internetu ;)


U mnie to nie takie proste : P
 
Awatar użytkownika
Aki
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 751
Rejestracja: wt sty 03, 2006 2:13 pm

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 8:20 pm

U mnie na starym forum zdarzało się, że Rebel blokował mi wyświetlanie się strony nieraz na pół minuty, teraz wszystko ładnie śmiga
 
Awatar użytkownika
Corrick
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3050
Rejestracja: czw cze 07, 2007 10:04 pm

Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 9:08 pm

Można wprowadzić coś zamiennie miast znacznika [hide]? Mój podpis nieco śmiesznie wygląda...

No i brakuje mi jednego - po odwiedzeniu strony i zamknięciu okna przydałoby się automatyczne odznaczenie nieprzeczytanych postów, ale to tylko moje marudzenie :P
 
Awatar użytkownika
Ardavel
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 341
Rejestracja: czw kwie 03, 2008 3:26 pm

Re: Problem z serwisem

ndz lip 26, 2009 9:44 pm

Corrick pisze:
No i brakuje mi jednego - po odwiedzeniu strony i zamknięciu okna przydałoby się automatyczne odznaczenie nieprzeczytanych postów, ale to tylko moje marudzenie :P

Proponowałbym, żeby taką opcję można było wybrać w preferencjach. Ja osobiście wolę, żeby mi nie odznaczało. :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 26

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości