Zrodzony z fantastyki

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

Re: Rozpakuj pudełko...

pt maja 12, 2023 10:23 am

Recenzja: Sven "The Kingpin" Wentzel od Dunkeldorf Miniatures.

Dziś zapraszam do lektury recenzji modelu Sven "The Kingpin" Wentzel od Dunkeldorf Miniatures, który otrzymałem wraz z innymi modelami ufundowanymi w czasie kickstarterowej zbiórki The Kingpin Dunkeldorf.

Figurki otrzymałem w solidnie zabezpieczonej paczce, a widoczny na zdjęciach poniżej model został dodatkowo umieszczony w osobnym woreczku strunowym. Do modelu nie dołączono podstawki.

Odlany w dwóch częściach z białego metalu model przedstawia stojącego w zamyślonej pozie łotra. Bogato odzianego i dobrze wyposażonego ale łotra, co widać na pierwszy rzut oka.

Odlew jest dobry, nie zauważyłem nadlewek, czy linii podziału formy.

Jak to u Dunkeldorf Miniatures figurka aż ocieka staroświatowym klimatem, dlatego jeśli będzie mieli możliwość zakupu to polecam!

Modele możecie kupić na stronie King Games.

Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

pt maja 19, 2023 8:45 am

Recenzja: People from the Docks No1 od Rotten Factory.

Dziś w ramach piątkowych recenzji mam dla Was model z zestawu People from the Docks No1 od Rotten Factory.

Model, który był częścią większej przesyłki został umieszczony wraz z 4 kompanami w przeźroczystym blisterze, zamkniętym firmową ulotka.

Złożony z 2 elementów żywiczny model przedstawia chorobliwie otyłego, mackotwarzego i uzbrojonego w maczugę mutanta. 

Model utrzymany jest w charakterystycznym dla Rotten Factory stylu, a silne akcenty Nurgla sprawiają, że model bez kompleksów może stanąć w jednym szeregu z figurkami GW.

Jakość odlewu jest bardzo dobra, nie zauważyłem większych nadlewek czy śladów podziału formy lub błon pozostałych po procesie odlewania.

Sklejanie modelu nie przysporzyło problemu, a części pasują do siebie dobrze.

Dokera z powodzeniem może zostać wcielony w szeregi dowolnej kompanii Nurgla w Warheim FS.

Polecam!

Więcej informacji znajdziecie na stronie producenta.

Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

pt maja 26, 2023 8:17 am

Recenzja: Hammer od MOM Miniaturas.

Na bloga DansE MacabrE przygotowałem dla Was recenzję modelu Hammer od MOM Miniaturas.

Model był częścią przesyłki, którą otrzymałem po zakończonej sukcesem zbiórce MOM Miniaturas - Mercenaries na Kickstarter i został zapakowany w strunowy woreczek. Cała przesyłka była solidnie zabezpieczona przed uszkodzeniem, więc zakładam, że podobnie jest w przypadku indywidualnych przesyłek.

Wewnątrz opakowania znajduje się model odlany w dwóch elementach z szarej żywicy oraz kwadratowa podstawka o wymiarach 20x20 mm.

Model przedstawia odzianego bufiaste rękawy i nogawice wojownika, który przed wrogimi ciosami chroni się elementami pancerza płytowego, a w walce używa wielkiego młota.

Jakość odlewu jest średnia, widoczne są nadlewki, pozostałości po kanałach doprowadzających żywicę do formy, błony pozostałe po procesie odlewania i ubytki pozostałe po pęcherzach powietrza.

Model wcielę w szeregi Marienburczyków w Warheim FS.

Ostatnie zdjęcie pochodzi ze strony producenta, GDZIE znajdziecie więcej szczegółów.

Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek 
Obrazek