Zrodzony z fantastyki

 
Awatar użytkownika
Sonny098
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: czw kwie 30, 2020 11:18 am

Warhammer 2 ed atak ogłuszonej postaci

czw kwie 30, 2020 1:07 pm

Witajcie mam zapytanie odnośnie takiej sytuacji: postać została ogłuszona na czas np 5 rund
- czy wszystkie wymierzone w nią tatki są z automatu trafione?
- czy są plusy do WW przy atakowaniu takiej postaci?
- czy mimo to należy wykonać rzut żeby sprawdzić czy atakująca postać nie wyrzuci pecha?
chodzi mi oczywiści o WW bo wiem że US można chybić zawsze
 
Awatar użytkownika
wysłannik
Moderator
Moderator
Posty: 666
Rejestracja: śr cze 09, 2010 10:54 am

Re: Warhammer 2 ed atak ogłuszonej postaci

pn maja 04, 2020 2:45 pm

Z automatu trafione nie są, bo wiele osób bierze to młotkowe ogłuszenie za brak przytomności, a jest to takie bardziej otumanienie, poważne kręcenie w głowie czy coś podobnego. Postać nie traci przytomności. Zasady na ten temat są zapisane w Głównym Podręczniku na stronie 138, ale krótko odpowiadając:
- Nie
- Tak, +20 do WW
- Tak, bo może mimo wszystko nie trafić.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości