Wojownicy Cienia to trzecia grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.
Postanowiłem na chwilę odpocząć od budowy modułowego stołu z ruinami Mordheim i pomalowałem zestaw modeli W górach Szaleństwa od Medusa Project, który zrecenzowałem w miniony wtorek, a który wciąż możecie nabyć na trwającej na Kickstarterze zbiórce.
Modele pomalowałem głównie przy użyciu Contrastów i Technicali od GW, a śnieg zrobiłem z kleju PVA zmieszanego z sodą oczyszczoną.
Malowanie zajęło mi około 5 godzin, w trakcie których wysłuchałem dostępne na Storytel audiobooki Zew Cthulhu oraz Przypadek Charlesa Dextera Warda i Kolor nie z tej planety, a efekty możecie obejrzeć na poniższych zdjęciach.
Zwierzoludzie to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB.
Wojownicy Cienia to trzecia grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.
Zbudowane właściwie tylko z mięśni i kłów, Ogary Chaosu są brutalnymi, krwiożerczymi bestiami i niespożytymi łowcami. Wypaczone tak na ciele, jak na umyśle, grasują w dziczy, łącząc się w mroczne watahy i polują na wszystko, od zbłąkanego dziecka po młode mamuta. Ich głód surowego mięsa jest tak wielki, że gotowe są rzucić się bez opamiętania na najeżony włóczniami szereg. Jedyną rzeczą, jaka je interesuje, jest chwila, kiedy ich ociekające śliną kły wbiją się w soczyste mięso.
Ogary Chaosu to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB.
Srebrne Hełmy to czwarta grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.
Ogary Chaosu to stronnicy, którzy służą potężniejszym bohaterom stojącym na czele Grasantów Chaosu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #69 edycji FKB.
Srebrne Hełmy to czwarta grupa stronników, służąca w szeregach Elfów Wysokiego Rodu w Warheim FS, kompanię pomalowałem w ramach #77 edycji Figurkowego Karnawału Blogowego.