Zrodzony z fantastyki

Awatar użytkownika
WitchDoctor
Zespolony z forum
Zespolony z forum

Naruto. "Inny czas, to samo miejsce"

czw wrz 06, 2007 1:51 pm

Parę słów na wstępie.
Nie lubię tej serii, uważam, że jest naprawdę dziadosko zrealizowana, a przeciąganie nazwijmy to "akcji" jest wprost żałosne. Jednak mimo tego (gdyż wreszcie zmusiłem się by obejrzeć kilkadziesiąt odcinków), byłbym skłonny i to nawet z chęcią poprowadzić sesję w tych klimatach. Oczywiście w oderwaniu od wszelkich związków z serią, bo nie mam o niej wielkiego pojęcia.

Kilka słów o świecie:
- Nie znam się na tym świecie, więc jeśli powiem, że czarne jest białe, że w górach pada deszcz, czy że gdzieś tam jest tak czy inaczej. To zrozumcie i przyjmijcie do wiadomości, że tak właśnie jest.
- Poczytam o świecie, jednak jeśli mi się coś nie spodoba, to to zmienię, a o zmianach się dowiecie, albo i nie. Zgodnie z moimi widziami i misiami.

Kilka o postaciach jeszcze i przechodzimy do rzeczy.
- Macie swobodę w tworzeniu postaci, swobodę w wymyślaniu technik, czy jakiś pierdół typu cech dziedzicznych, czy rodowych, albo nabytych w jakimś tam rytuale. Jest tylko jeden warunek, to musi mi się podobać.
Tak jak mówił Ford: "Możesz otrzymać samochód w każdym kolorze, pod warunkiem, że będzie to kolor czarny"
Możecie zrobić jaką chcecie postać, może mieć nawet w sobie milion demonów, pod warunkiem, że mi się spodoba i ją zaakceptuję. Promuję rzeczy, których jeszcze nie widziałem, jednak coś znanego, opakowane w ładne słówka, też jest do akceptacji.
- Oczywiście postaci będące alfa, omegą, beta, k*rwa, gammą w jednym, nie mają szans zbytnich na grę, ale co to dla was?
- Zaczynacie od stopnia Genina.
- Wioska dowolna, naprawdę mnie to nie interesuje, jak mi nie będzie pasować, to was rzucę, gdzie indziej.

Teraz kilka słów o tym jak to będzie wyglądać, by nie było płaczu i zgrzytania zębów.

W Naruto dzieliło się na 3 osobowe grupki, tutaj też się dzielicie, jednak niektóre misje, możecie wykonywać w grupach większych, lub mniejszych. Ot w zależności od waszego widzimisię czy czegoś tam. I uwaga, grupki BĘDĄ łączone, tzn jak będzie 4 osoby z Liścia, dwa z Mgły, to nie dziwcie się, jeśli dostaniecie drużynkę LMM i LLL, albo LML, LLM. Będziecie zaczynać w "wiosce" neutralnej. Chociaż oczywiście tak być nie musi, o ile się dogadacie. Gra będzie polegała na wykonywaniu misji, nie żadnych egzaminach, czy coś, po prostu misje, żadnych super mega złych ninja, którzy beda chcieli dominować świat. Nie. Do poziomu Chuunina, nie macie co myśleć o otaczającym was świecie. Jesteście WY i wasze zadanie.

Co do prowadzenia, bo tutaj będzie rzecz ciekawa. Mamy 2 warianty.
I
Będę pisał posty okazjonalnie, czy rzadko, zależnie od nastroju. Większość gry, będzie rozgrywana na gg. Codziennie w godzinach 19 - 23, będę obecny na gg, by ewentualnie, o ile będzie potrzeba, popchnąć akcję do przodu.
II
Będę pisał posty często, jednak będą one krótkie, dające tylko najważniejsze informację, resztę zostawiam do dyspozycji graczom (tak to wy, ci za monitorami).

Od was zależy, który wariant wybierzecie.

Graczy chciałbym mieć 6. Więcej też mi pasuje. Mniej, niekoniecznie. Nie będę wymagał długich postów, jednak od was, oczekuję, by były one pełne informacji.

Acha ;) No i zapraszam.

Ps. Dla wiadomości graczy, w sesji dozwolone jest dosłownie wszystko, bez żadnych wyjątków. Jednak... Do wszystkiego mnie trzeba przekonać, a z racji tego, że jestem arcychamem i nic do mnie nie dociera, to macie problem.

SCALES:

Jest to mechanika stworzona do gry formowej i banalnie prosta. Dzięki temu nie trzeba czekać na wyniki swoich działań opisanych przez MG. Wprowadziłem pewne modyfikacje, nie tyle w samej mechanice, lecz sposobie jej używania.

Na starcie każdy ma 10 punktów Dharmy i 0 Karmy. Jeśli chcecie by jakieś wasze działanie się powiodło, a nie chcecie czekać na MG, czy po prostu zależy wam na tym, czy potrzebne jest wam to do rozwijania fabularnego aspektu postaci, możecie wydać punkty Dharmy. Za wydane punkty Dharmy, otrzymuje się punkty Karmy.

Aby jakaś akcja się powiodła należy wydać od trzech, do sześciu punktów Dharmy. Poniżej prezentuje się liczbowa ilość punktów i zakres sukcesu:
3 – Sukces marginalny; Krótkotrwały sukces; Chwilowa przewaga nad słabym przeciwnikiem(np. bandytą, czy bestią).
4 – Sukces, pozytywne powodzenie przedsięwziętej akcji; Dłuższa przewaga nad słabym przeciwnikiem, czy chwilowa nad silniejszym(np. wrogim shinobi, tudzież ninją); Powodzenie użytej techniki.
5 - Porządny sukces; Użycie potężniejszej techniki; Druzgocące pokonanie słabszego przeciwnika.
6 – Jakiś Epicki czyn, ale ostrzegam, zawsze są konekwencje, które objawiają się w poście MG; Zabicie/Pokonanie, silniejszego przeciwnika. [Ale nie w pierwszym ataku, czy pierwszym poście walki]

Wydane punkty mogą pochodzić z kilku źródeł/postaci, jednak mając na uwadze ostateczny rezultat, suma jest pomniejszana o 1. Przykład: Postać A, wydaje 3 punkty i postać B wydaje 3 punkty. Razem mogą dokonać czynu wartego 5 punktów.

Wydawanie Karmy działa tak samo, tylko w drugą stronę. Co nie znaczy, że w postach MG, wasze postaci nie będą obrywać, owszem będą i to całkiem mocno. Poniżej liczbowa ilość punktów i zakres obrażeń.
5 – Sześć stóp pod ziemią, słowem śmierć. Nie polecam wydawania aż tylu punktów.
4 - Nokaut, wyłączenie z walki.
3 - Postać ledwo trzyma się na nogach, potrzeba chwili czasu na dojście do siebie.
2 - Dosyć poważny uraz lub nieszczęście utrudniające działanie.
1 - Zwykły niefart, lekka rana.

Można poświecić się dla dobra innych i zamiast samemu odzyskać Dharmę wskazać, która z postaci ją ma odzyskać. Uwaga, działa tylko przy wydaniu od 3 do 5 punktów Karmy.

Wydając punkty Dharmy, zyskuje się punkty Karmy i na odwrót. Bilans zawsze musi się równać 10.
Dharmy możesz używać, gdy jej wartość jest wyższa niż Karmy.
Karmy możesz użyć, zawsze.

Dharma = sukces
Karma = porażka.

Regeneracja Dharmy (całkowita lub częściowa) następuje w okresach spokoju, gdy można odpocząć/opatrzyć rany. Jeśli liczycie, że takie się będą pojawiać często to życzę powodzenia.

Użycie Dharmy/Karmy zaznaczamy w postach pisząc np:
- 6 Dharma (Zabicie Sasuke, bo go nie trawię)
4D/6K

Pierwsza linijka oznacza w tym przypadku użycie Dharmy, czyli sukces, druga linijka stan jaki jest w ilości D/K po zużyciu.

PS. Gdy postać nie chce używać Dharmy, by wpłynąć na powodzenie jakiejś akcji, może zawiesić jej skutek, a MG opisze jej efekty. Używanie punktów, w moim odczuciu ma tylko podnosić aspekt fabularny, a nie być głównym motorem sesji.

Edit:Chciałbym by punkty były używane w jednym celu, na fabularnym osiągnięciu 100%ntowego sukcesu. Dlatego za namową N*****a, zwiększyłem koszt w Dharmie.
Edit: Zwalcie to na Sieraka. Macie limit technik, nie wiem jeszcze jaki, ale jak według mnie będzie za dużo, to was poproszę o ucięcie jakiś.
Edit: Zwalcie to na Famira, mechaniką będzie Scales, z małymi moimi modyfikacjami.

Edit!!: Nie wiem czy pisałem, ale nie wymagam od was postowania długich tasiemców, oczywiście jak ktoś chce, to nie ingeruję, ale chce postawić na szybkość gry, a nie długość postów.

EDIT!!: Przekład mechaniki: Heretyk vel "Mike". Modyfikacje: WitchDoctor.
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2007 6:32 pm przez WitchDoctor, łącznie zmieniany 15 razy.

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

czw wrz 06, 2007 2:03 pm

A ja się zgłoszę :) . Wreszcie mam okazję zagrać w sesję Naruto, a i skoro mamy dowolność to może zagram hm... Uchichą? (tak b. lubię Itachiego) i to pewnie na Niego będzie wzorowana moja postać :) . Tylko będzie oczywiście słabsza xD.

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

czw wrz 06, 2007 2:23 pm

Zgłaszam się xD
Hm... ja też myślałem nad Uchiha... a może klan Haku? a może Kaguya (czy jak to się pisze xD)? jest tyle możliwości xD
EDIT
Zdecydowałem się ^^ Będę grał Uchiha genjutsu user xD Mam nadzieję że Ci to Sierak nie przeszkadza ^^ Jak z technikami... konkretnie ile technik jakiego poziomu?

Awatar użytkownika
Snake
Zespolony z forum
Zespolony z forum

czw wrz 06, 2007 2:55 pm

Hmm... Przemyślę to jeszcze. Ewentualnie dołączę w trakcie jeśli będzie taka możliwość, ale co do tego też nie jestem jeszcze pewny.

Edit: tak na marginesie to jedna rzecz mnie ciekawi. Odkąd siedzę tutaj na polterze i śledzę tematy sesyjne to chyba jeszcze nie natrafiłem na to, żeby rdzenni użytkownicy poltera wypowiadali się w jakichkolwiek ogłoszeniach. Dziwneee...
Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 5:47 pm przez Snake, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DibiZibi
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

czw wrz 06, 2007 3:33 pm

Jak już napisałem na gg, zgłaszam się.

Radze wariant 2.

Awatar użytkownika
WitchDoctor
Zespolony z forum
Zespolony z forum

czw wrz 06, 2007 5:49 pm

Snake: Bo Polter [tu patrz mój opis].

Awatar użytkownika
Snake
Zespolony z forum
Zespolony z forum

czw wrz 06, 2007 5:55 pm

Snake: Bo Polter [tu patrz mój opis].

Tyle to ja też wiem, ale skoro doszło do fuzji to myślałem, że przynajmniej większość myśli inaczej :P.

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

sob wrz 08, 2007 9:27 am

No większość rdzennych się opierdziela zostawiając nam spore pole do popisu, ale lepiej chyba tak, niż mieli by się zgłaszać i potem olewać sesje tłumacząc się, że np. no szkoła przyszła i teraz nie mam czasu, bo coś takiego wkurza najbardziej. Jezu, też mam szkołę, do tego klasę maturalną i to jest teraz moje piąta sesja, plus jedną prowadzę i jakoś wyrabiam się siąść na te 1,5h dziennie, żeby odpisać :P .
A za postać biorę się jak tylko Witcha na gg złapię :P .

EDIT: Famir mnie nie przeszkadza, to Tobie powinno przeszkadzać, bo moja postać jest wzorowana na Itachim (nie ukrywam, ulubionym moim charem w Naruto). Co do innych klanów, to Hyuuga niesamowicie wręcz mnie wk***a, tym swoim podziałem na rodzinę główną i gałąź rodziny, a o klanie Kaguya wiem niewiele, tj. niewiele o możliwościach ich bloodlines, poza tym i tak te kości w porównaniu do sharingan sux :D . No więc... gram takim małym, utalentowanym mułem, któremu dopiero co ujawnił się sharingan :) .

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 11:34 am

Och...a ja właśnie Hyuugą gram :D . Ostatnio chciałem zagrać jakimś skutecznym taiuserem :)

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

sob wrz 08, 2007 12:19 pm

A ja gram Kaguya xD I nie zgodzę się, że ich Bloodline w porónaniu do sharninga jest "be" xD Wszystko zależy od sytuacji :D Nemo ja też gram taijutsu user xD No mam jedno ninjutsu, ale większość to techniki taijutsu xD

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 12:38 pm

Tia. Kaguya to przekokszony limit, zapewniający praktycznie niezniszczalność w walce :D

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

sob wrz 08, 2007 1:17 pm

Dokładnie, ale może ulec Genjutsu :) .
To jak? Mamy dwóch Taijutsu userów (Kaguya i Hyuuga) i jednego Nin-Genjutsu usera (ja :), Uchicha).

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 1:22 pm

Tia. Jednego daleko dystansowca (Ciebie), jednego średnio-krótko dystansowca (Famira) i jednego krótko dystansowca (mnie) :). Blood of Three Team :D

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

sob wrz 08, 2007 2:10 pm

Nemo ja jestem krótkodystansowcem xD Co prawda planuje potem nauczyć się genjutsu, które z bloodline będzie tworzyć mini-combo, ale narazie naet moje ninjutsu to "atak dotykowy" xDDDD

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 2:30 pm

Tia, ale Bloodlimit pozwala Ci na wydłużanie\wystrzeliwywanie swoich kości, więc na średni dystans też coś zdziałasz.

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

sob wrz 08, 2007 2:33 pm

No a ja na bliski to nic w sumie, bo nawet ten mój miecz mogę chakrą kontrolować xD.

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 3:52 pm

Hem.
Mała zmiana planów, jako że drugi czysty taiuser to rzeczywiście pomyłka. Ale...
Hyuuga zostaje :D

Awatar użytkownika
WitchDoctor
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 5:59 pm

http://jenzee.deviantart.com/art/Shinob ... a-20525458
http://david-grier.deviantart.com/art/s ... p-22476420

Imię: Hitoshirezu
Krótki rys historyczny: Jesteście pod jego opieką już dość długi czas, jednak nie chce was dopuścić do egzaminu na chuunina. Jest bardzo ambitny i wierzy, że wasze umiejętności cały czas zagrażają jego pozycji. Stosunki z wami ma raczej niezbyt pokojowe. Kłótnie i różnice zdań są na porządku dziennym. Gdy został wam przedstawiony Trzeci Hokkage mówił o nim, jako o shinobi, którego kunaie przysłaniają słońce, jednak nieprędko odkryliście pełen zasób jego mocy, a przynajmniej te, które chciał wam pokazać. Był uczniem Orochimaru (wy ot tym nie wiecie).
Charakter: Dumny, opanowany w walce, ale przy was traci cierpliwość, całkowicie. Staje się wybuchowy, nieraz was wyzywa, mogło się zdarzyć, że podniósł na was rękę.Często drżą mu ręce, nawet bardzo, można podejrzewać, że jest na coś chory, albo to jest wynikiem zbyt długiego treningu.
Wygląd: Patrz zdjęcie.
Techniki: (do wiadomości graczy)
- Osiem Bramek
- Chidori
- Shuudan Kage Kunai Jutsu
- Shuudan Kunai Jutsu
- Yottsu Manako Jutsu
- Kage Bunshin Jutsu

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

sob wrz 08, 2007 7:34 pm

Nemo mój na razie używa tai i nin, ale z czasem chcę z niego zrobić shinobi, który wykorzystuje genjutsu przy walce w zwarciu... taki tai/gen który jako "fatality" ma ninjutsu xD

EDIT:
Na prośbę MG wklejam info o postaci mej:

Imię: Islei Kaguya

[hide=Wygląd]Obrazek[/hide]

Specjalne: Z niewiadomego powodu sensei traktuje go lepiej niż innych członków teamu

Charakter: Sprawia wrażenie osoby spokojnej, która najpierw myśli a potem robi, jest pacyfistą a do tego bardzo wiernym i oddanym. Sprawia wrażenie "dobrego człowieka".

Awatar użytkownika
DibiZibi
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

sob wrz 08, 2007 7:52 pm

Famir, fajny obrazek :P

Jak dobrze pójdzie, to wyśle dziś postać, ale za pół godziny jest "Tożsamość Bourne'a", więc dopiero w nocy będę przy kompie.

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

sob wrz 08, 2007 8:02 pm

DibiZibi pisze:
Famir, fajny obrazek :P

Wiem, szczególnie fryzura tego genina jest "wyczesana" xDDDD

Awatar użytkownika
WitchDoctor
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 9:33 pm

Poprowadzę dwóm grupom, o ile znajdą się chętni. Pierwsza grupa jest już gotowa.
- Nemo
- Famir
- Sierak

Druga grupa o ile znajdą się chętni:
- Dibi
- Kejmur
- Znajomy Sieraka

Ale ostrzegam, po egzaminie na chuunina, zostaną przy życiu 3 osoby, którym będę prowadził dalej.

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

sob wrz 08, 2007 11:01 pm

Imię: Katsu Uchicha
Wygląd: Katsue
Specjalne: Z sensei darzą się wzajemnym szacunkiem, nie sympatią. Nauczyciel nie podnosi na Nią ręki, nie okazuje Jej wrogości ze względu na umiejętności i chłodną ocenę sytuacji i braku okazywania uczuć godnego shinobi.
Charakter: Cicha i spokojna, nie waha się zabić. Ciężko zdobyć Jej zaufanie, gdyż jest bardzo nieufna i od czasu masakry klanu Uchicha szuka Itachiegio, nie po to by go zabić a po to by wydobyć od niego sekrety jego technik i opanowania wyższego poziomu sharingan.

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

sob wrz 08, 2007 11:36 pm

Współczuje Nemo...

czemu?

Bo ponoć dla sensei'a często ręka "drga" i uczniowie dostają kuku xD A tu tak... Kaguya, lepiej traktuje.... Uchiha nie bije... zostaje biedny Hyuuga jako punkt do wyładowywania frustracji :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

sob wrz 08, 2007 11:57 pm

Imię i klan: HYUUGA Suriyumi z Main House.
Wygląd: Dziarskie Dziewcze
Specjalne: NIE lubi się z senseiem. NIE dochodzi z nim do porozumienia. Kłocą się, wyzywają, obrażają, kiedyś nawet doszło do bójki, którą przerwali Jouninowie i za którą dostali niezły opierdol od Hokage. Od tego czasu do rękoczynów nie dochodzi, ale napięcie nadal pozostaje. Suriyumi strzeliła oficjalnego focha na mistrza. A on na nią.
Charakter: Hiperaktywna. Wesoła. Momentami leniwa. Irytująca.

Edit
Tylko ja potrafię napisać zamiast Hyuuga Uchiha :lol:

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

ndz wrz 09, 2007 12:02 am

Jedyny chłop w teamie a do tego rok młodszy O_o
Wyczuwam kłopoty ^^"

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

ndz wrz 09, 2007 12:04 am

Masz zawsze senseia, który stanie w Twojej obronie, jak złe kobiety będą chciały Cię zbić :P

Awatar użytkownika
Sierak
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant

ndz wrz 09, 2007 12:04 am

Taaak... ale i tak ja już sobie zaklepałem jednego do rape z przeciwnego teamu xD. Spoko Famir... nie jesteśmy feministkami :D .

Awatar użytkownika
Famir
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany

ndz wrz 09, 2007 12:05 am

Przez "traktuje lepiej" miałem na myśli "traktuje prawie po humanitarnemu" a nie "broni go kiedy trzeba" xDDD

Awatar użytkownika
Nemo__
Zespolony z forum
Zespolony z forum

ndz wrz 09, 2007 12:12 am

Jak ulubione zwierzątko :D