Zrodzony z fantastyki

  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13
 
Awatar użytkownika
Kejmur
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1684
Rejestracja: wt cze 15, 2004 4:35 pm

ndz maja 08, 2005 10:40 pm

Jeszcze możesz spróbować na REBELU.
 
Graffis
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: pn maja 09, 2005 7:12 pm

śr maja 11, 2005 12:14 am

Ale lepiej siê jeszcze kilka dni wstrzymaæ i kupiæ ju¿ nied³ugo now± edycjê w oparciu o RotS. Podobno jest to kwestia dni, góra tygodni, gdy pojawi siê w sklepach. Informacja ta jest jednak nieoficjalna z tego co wiem. A je¶li jednak bêdzie nowy Rulebook to polecam REBEL'a.
 
Ricko__
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 237
Rejestracja: sob maja 15, 2004 10:35 pm

pt maja 13, 2005 10:10 pm

W³a¶nie zdoby³em podrêcznik SW d20 i mam pytanie z rozdzielaniem do¶wiadczenia i walkami: Czy do¶wiadczenie bohaterowie zdobywaj± z ka¿d± walkê czy tylko za ukoñczone przygody? Jak mozna ustaliæ liczbê i rodzaj przeciwników, by nie byli ani za s³abi ani za mocni dla graczy?

EDIT
Na karcie postaci, któr± ¶ci±gn±³em ze strony WotC s± podane dwie moce:Illusion i Drain Life. niestety nie tych mocy w podrêczniku. Czy s± to moce z Revised Core Rulebook? Gdzie mogê zdobyæ rozpiskê tych mocy?
 
mikekacz
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: czw kwie 17, 2003 4:01 pm

ndz maja 15, 2005 5:17 pm

widocznie ta karta ktora pobrales pochodzi jeszcze ze starej edycji gdyz obie te umiejetnosci pojawiaja sie w Dark Side Sourcebooku, dopiero w Revised uznano ze Illusion nie jest tak bardzo przesiaknieta ciemna strona mocy i dlatego zmienili odrobine jego dzialanie

sam tez mam pytanko
jak wiecie w podrecznikach Power of the Jedi i Heroes Guide wprowadzono cos takiego jak Force Techniques i moje pytanko jest wlasnie z tym zwiazane
co musi wlasciwie spelniac postac korzystajaca z Mocy, czy musi brac je jako featy czy po prostu sa dostepne dla wszystkich?
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

ndz maja 15, 2005 7:49 pm

<!--QuoteBegin-mikekacz+-->
mikekacz pisze:
<!--QuoteEBegin-->co musi wlasciwie spelniac postac korzystajaca z Mocy, czy musi brac je jako featy czy po prostu sa dostepne dla wszystkich?

Warunkek jest tylko jeden: trzeba mieć odpowiednią ilość VP. Dla tych co nie korzystają z VP przy używaniu Mocy przydałyby się alternatywne zasady ograniczające jakoś używanie tych technik (zamieszczać można w Pomysłach na zmiany).
 
Awatar użytkownika
Malaggar
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3222
Rejestracja: ndz cze 01, 2003 3:36 pm

sob maja 21, 2005 11:27 am

W jakim podręczniku znajduje się feat Imperial Command Training? I co on w przybliżeniu robi?
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

sob maja 21, 2005 12:38 pm

<!--QuoteBegin-Malaggar+-->
Malaggar pisze:
<!--QuoteEBegin-->W jakim podręczniku znajduje się feat Imperial Command Training? I co on w przybliżeniu robi?

Jest w podręczniku Hero's Guide na stronie 96.
Pozwala zawsze brać 10 przy testowaniu zdolności oficera leadership.
 
Awatar użytkownika
Floater
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 406
Rejestracja: czw kwie 20, 2006 7:27 am

ndz maja 22, 2005 12:00 am

Działanie Force Pointów jest opisane w podręczniku w rozdziale "Force".

Powiedz co konkretnie jest dla ciebie niejasne, to wtedy będę mógł odpowiedzieć... Przepisywał dwóch stron podręcznika raczej nie będę...
 
Pietrucha__
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 643
Rejestracja: wt gru 30, 2003 1:12 pm

sob cze 18, 2005 11:30 am

Szuka³em tego pytania, ale nie znalaz³em. Czy Burst of Speed zwiêksza zasiêg tylko jump, czy tak¿e high jump? Czy skacz±c z miejsca, bez rozbiegu i maj±c uaktywnione BoS zasiêg skoku ro¶nie?
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

sob cze 18, 2005 6:07 pm

<!--QuoteBegin-Pietrucha+-->
Pietrucha pisze:
<!--QuoteEBegin-->Szukałem tego pytania, ale nie znalazłem. Czy Burst of Speed zwiększa zasięg tylko jump, czy także high jump? Czy skacząc z miejsca, bez rozbiegu i mając uaktywnione BoS zasięg skoku rośnie?

Do wszystkich skoków stosuje się zwiększenie zasięgu przy użyciu BoS.
 
Kazeite
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 265
Rejestracja: wt sty 03, 2006 3:51 pm

pn cze 27, 2005 1:10 pm

Jak sądzę Jaden jest mężczyzną, bo takim był ukazany na obrazkach na stronie Lucasarts - może pamiętacie, te co był z Rancorem. (ale teraz już ich nie ma, bo Jedi Academy już nie jest nowością i już nie można się do jej strony bezpośrednio dostać ze strony głównej :/)
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

Re: Pojazdy, statki kosmiczne i droidy w SWRPG

czw lip 14, 2005 11:11 am

Nowicjusz pisze:
Mam zamiar kupić sobie podręcznik do Star Wars d20, ale ciekawi mnie jedno:

Jakie pojazdy, droidy i statki kosmiczne zostały opisane w Revised Rulebook? Mam na myśli te, których statystyki zostały podane w rozdziałach X, XI oraz XV.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Znajdziesz rozpiski najbardziej popularnych pojazdów/robotów z ep. I, II, IV, V, VI. TIE, X/Y Wingi, YT-1300, barki, skutery, droidy protokolarne, R2, medyczne itp.
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

sob lip 16, 2005 8:09 pm

Nowicjusz pisze:
A czy ktoś mógłby podać mi dokładną listę? Bardzo mi na tym zależy.

Pojazdy: AT-AT, AT-ST, AT-TE, X-34 Landspeeder, Naboo Flash Speeder, Chariot Speeder, 22-B Nightfalcon speeder bike, Sail Barge, AAT-1, MTT, Coruscant Air Taxi, T-47, Shadow 5 Combat Airspeeder, Koro 2 Airspeed., LAAT/i Attack Gunship, STAP, Cloud Car.

Statki: X Wing, Y Wing, Tie Fighter, Z-95, Droid Starfighter, Naboo Starfighter, Jedi Starfighter Delta 7, Yt-1300, M. Falcon, Firespray 31, Slave 1, Guardian Class Light Cruiser, Imp. Star Destroyer, Mon Calamari MC80, Nebulon B Escort Frigate, Corellian Corvette, Corellian Space Cruiser, Trade Fed. Battleship, Acclamator Class Assault Ship, Escape Pod.

Droidy: 2-1B Medical, IT 0 Interogtion, R2, 3PO, M-TD, B1 Battle Droid, B2 Battle Droid, Droideka, Sith Sentry, Vipe Probe Droid, E522 Assasin, ASP Labor Droid, J9 Worker, EG 6 Power Droid.
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

wt lip 19, 2005 2:03 pm

Errata do Revised w razie czego.
 
Carnloch
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 153
Rejestracja: wt lut 11, 2003 9:43 pm

śr sie 03, 2005 12:34 am

Mam pytanie, na ile istotne s± ró¿nice miêdzy star± edycj± a now±? Bior±c pod uwagê ¿e ró¿nica w cenie jest prawie dwukrotna czy warto kupowaæ now±? Czy zmiany nie s± powierzchowne?
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

śr sie 03, 2005 8:45 am

Carnloch pisze:
Mam pytanie, na ile istotne są różnice między starą edycją a nową? Biorąc pod uwagę że różnica w cenie jest prawie dwukrotna czy warto kupować nową? Czy zmiany nie są powierzchowne?

Zmiany nie są powierzchowne. Zmieniono zasady walki (kosmos, ziemia itp), klasy, część sprzętu, w niektórych przypadkach działanie Mocy.
Przykładowe zmiany w klasach
PS. Nie kupuj tak drogo. Jeśli masz możliwość to polecam Amazon.com.
 
Rish
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 190
Rejestracja: śr cze 30, 2004 12:00 pm

śr sie 03, 2005 1:05 pm

Zmiany nie s± powierzchowne. Zmieniono zasady walki (kosmos, ziemia itp), klasy, czê¶æ sprzêtu, w niektórych przypadkach dzia³anie Mocy.

Uhuhu... Du¿o powa¿nych zmian.
Ale czy na lepsze?

A mo¿e nowy podrêcznik posiada co¶ nadzwyczajnego, czego nie posiada³ ten z 2ed?
Jest ³adniejszy? Ma poprawion± kupê b³êdów? Jest wzbogacony o informacje z 3 epizodu?
Co sprawia, ¿e jest taki drogi?
Z czego bym rezygnowa³ kupuj±c handbook do 2ed, a zostawiaj±c ten z nowej?

Który podrêcznik bardziej op³aca siê kupiæ?

Pozdrawiam
<span style='color:indigo'>R.</span>
 
Wiraż

pn sie 22, 2005 11:08 pm

Defense...rośnie z poziomem...no tak, ale mam wielkie pytanie- jak działa w ogóle (kumam angielski, ale naprawdę nie zrozumiałem zasad SW:RCB) i co waże- jak rośnie, kiedy np. dobierzemy sobie drugą klasę, czyli mamy postać wieloklasową.
 
Awatar użytkownika
Malaggar
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3222
Rejestracja: ndz cze 01, 2003 3:36 pm

pn sie 22, 2005 11:15 pm

Działa jak AC w D&D. Czyli definiuje (trudne słowo ;) ) stopień trudności trafienia postaci, potwora, etc.
Wydaje mi się, że dawniej było tak, że dodajesz Defense z drugiej klasy i odejmujesz od wyniku 2. Ale nie jestem pewien, więc lepiej niech ktoś to sprostuje ;)
 
B.Gąbka
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 37
Rejestracja: ndz cze 27, 2004 12:37 am

wt sie 23, 2005 3:32 am

Wracaj±c do Jaden Korr to znalazlem taki obrazek:
http://www.microplayenligne.com/francais/f.../Jaden_Korr.jpg
Wychodzi wiêc, ze chyba kobieta :)
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

wt sie 23, 2005 8:51 am

<!--QuoteBegin-Malaggar+-->
Malaggar pisze:
<!--QuoteEBegin-->Działa jak AC w D&D. Czyli definiuje (trudne słowo ;) ) stopień trudności trafienia postaci, potwora, etc.
Wydaje mi się, że dawniej było tak, że dodajesz Defense z drugiej klasy i odejmujesz od wyniku 2. Ale nie jestem pewien, więc lepiej niech ktoś to sprostuje ;)

Chyba, że będzie to klasa prestiżowa, wtedy nie odejmujesz 2 od defense.
 
Wiraż

wt sie 23, 2005 10:34 am

Działanie jak AC znałem,tylko najbardziej chodziło mi o te wieloklasowość. Wielkie dzięki!

Tak na zakończenie pytań moich: czyli jak mam z podstawowej klasy +5, a z PRC +3 do Defense, to łączny def z klas będzie +8, a np. gdy mam dwie podstawowe, jedną z +5 i drugą +5 to łączny def też będzie +8?

To do Core Rulebooków...nie różnią się aż tak bardzo, ja mam nowszą edycję, starszą tylko widziałem u znajomego...
I tak fajne SW było na d6 :D :D :D Tam kłopotów z zasadami nie miałem :D
 
Awatar użytkownika
Darklighter
Wyróżniony
Wyróżniony
Posty: 1600
Rejestracja: wt lut 08, 2005 8:02 pm

śr sie 24, 2005 8:52 am

Wiraż pisze:
Działanie jak AC znałem,tylko najbardziej chodziło mi o te wieloklasowość. Wielkie dzięki!

Tak na zakończenie pytań moich: czyli jak mam z podstawowej klasy +5, a z PRC +3 do Defense, to łączny def z klas będzie +8, a np. gdy mam dwie podstawowe, jedną z +5 i drugą +5 to łączny def też będzie +8?

Tak.
Wiraż pisze:
I tak fajne SW było na d6 :D :D :D Tam kłopotów z zasadami nie miałem :D

Nie staraj się ogarnąć wszystkich szczegółów dotyczących zasad. Ja nie staram się uwzględniać wszystkigo; wiem, że zawsze jakaś zasada może ujść mojej uwadze, a nie mam zamiaru denerować się, myśląć o tym co przeoczyłem. Ważniejsza jest płynność fabuły, a nie rozważania nad bonusami.
 
Wiraż

śr sie 24, 2005 9:17 am

Wiem o płynności fabuły,pamiętam. I dziękuję za pomoc...
Szczerze mówiąc to i tak kostek używamy i wielu współczynników tylko w kwestiach spornych :]
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 13

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości