Zrodzony z fantastyki

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26
 
Awatar użytkownika
Wojteq
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1934
Rejestracja: ndz lut 08, 2004 12:00 am

Pytania, problemy i propozycje

śr lut 18, 2004 1:18 pm

Ostatniemi czasy zamast strony wyświetla mi się taki teges:

Fatal error: Cannot redeclare zlicz() (previously declared in /home/httpd/sub/dnd/top_single.php:5) in /home/httpd/sub/ads/sys.banner.php on line 11


Nawet sobie ulepszonej karty postaci ściągnąć nie mogę!!
Czy coś nie tak z moim kompem??
Nie wiem już...
Ostatnio zmieniony wt lut 28, 2012 1:35 pm przez Repek, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód:
 
Awatar użytkownika
Rebound
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 9343
Rejestracja: czw cze 05, 2003 2:32 pm

śr lut 18, 2004 1:29 pm

Redaktorowi naczenemu też się taki coś wyświetla, więc zaraz będziemy z tym walczyć :P. Spokojnie - podejrzewam, że to przejściowe problemy i do wieczora znikną.
 
Awatar użytkownika
Wojteq
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1934
Rejestracja: ndz lut 08, 2004 12:00 am

śr lut 18, 2004 1:51 pm

Niech Ao będą dzięki. Czekam z niecierpliwością na wieczór... :-P
--
Kurcze ten banner jakiś feralny jest - szanowni redaktorzy sprawdzcie jeszcze świat mroku - dział opowiadania... Znowu strona leży...

Edit: Błędów jest więcej na podstronach World of Darkness
--

Nie dodawaj jednego posta pod drugim, używaj funkcji EDYTUJ.

Ra-V
administrator


Tak jest Sir! Zrozumiałem Sir! :wink:

Edit: Jest dla mnie nadzieja - przecież nie napisałem trzeciego pod rząd tylko edytowałem poprzedni :-P
 
Awatar użytkownika
!Blob!
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 634
Rejestracja: wt mar 18, 2003 6:47 pm

czw lut 19, 2004 3:24 pm

Ok, bylem srednio dostepny wczoraj. Dzisiaj sie zabiore do wyrwania chwasta...
 
Awatar użytkownika
Derbeth
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 71
Rejestracja: pt maja 23, 2003 10:50 pm

wt mar 23, 2004 10:32 am

U mnie od około tygodnia nie wyświetla się strona Poltera (forum też nie). Nie ma to czasem związku z blokowaniem dostępu z sieci TP SA przez niektórych providerów (mam modem w tepsie)?
 
Awatar użytkownika
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 7523
Rejestracja: czw mar 20, 2003 1:43 am

wt mar 23, 2004 2:45 pm

Najpierw padl dysk, potem lacze. Miejmy nadzieje, ze to juz koniec klopotow ;/.
 
Awatar użytkownika
Derbeth
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 71
Rejestracja: pt maja 23, 2003 10:50 pm

sob mar 27, 2004 9:13 am

W ten czwartek znowu nie działało u mnie forum (na modemie).
 
Awatar użytkownika
Furiath
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3802
Rejestracja: ndz mar 23, 2003 12:10 am

ndz mar 28, 2004 8:38 pm

phpBB : Critical Error
Could not connect to the database
itp. itd. :x

No szlag mnie dziś trafił!!!
:x Polter na trzy uruchomienia raz musi się zawieszać, bądź mieć jakieś inne problemy egzystencjalne! &$%#!@@!!!:x

To %##@! nie jest konstruktywna krytyka, to stek bluzgów, bo nerwy mi wreszcie puściły! Chyba najwyższy czas dać do Ulubionych coś, co działa częściej niż cztery dni na siedem!!! :x

To problem, który ciągnie się nie od dziś!
@##!!%#%#@!
:x :x :x
 
Awatar użytkownika
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 7523
Rejestracja: czw mar 20, 2003 1:43 am

ndz mar 28, 2004 8:41 pm

Furiath, spokojnie. MySQL sie zapchal, zaraz odetkalem, jak tylko sie dowiedzialem o bledzie.

Niestety, przesladuja nas ostatnio awarie - jak nie provider, to serwer. Tez nam z tym zle, ale za wiele nie mozemy na razie poradzic ;/.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2004 7:07 pm przez Seji, łącznie zmieniany 1 raz.
 
SDek
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: wt mar 25, 2003 9:00 pm

ndz kwie 04, 2004 6:57 pm

Kilka dni temu padło logowanie do panelu administracyjnego strony Monastyru:

Warning: mysql_query(): Access denied for user: 'apache@localhost' (Using password: NO) in /home/httpd/sub/monastyr/admin.php on line 16

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/httpd/sub/monastyr/admin.php on line 16

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/httpd/sub/monastyr/admin.php on line 17


Padła też strona http://monastyr.rpg.net.pl/glosowania.php.

Proszę jak najszybszą reakcjię.
Napisałem e-mail do !Blob!'a - żadnej odpowiedzi.
 
Awatar użytkownika
eon
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 330
Rejestracja: śr mar 19, 2003 2:04 pm

pn kwie 05, 2004 1:31 pm

Derbeth pisze:
U mnie od około tygodnia nie wyświetla się strona Poltera (forum też nie). Nie ma to czasem związku z blokowaniem dostępu z sieci TP SA przez niektórych providerów (mam modem w tepsie)?


TPSA nie blokuje dostępu, ona ogranicza pasmo. To była awaria.
 
Awatar użytkownika
eon
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 330
Rejestracja: śr mar 19, 2003 2:04 pm

pn kwie 05, 2004 1:34 pm

Furiath pisze:
(...)


Nie zachowuj się jakby ktoś ci specjalnie na złość rozwalił poltera.
 
Awatar użytkownika
Derbeth
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 71
Rejestracja: pt maja 23, 2003 10:50 pm

pn kwie 05, 2004 7:15 pm

eon pisze:
TPSA nie blokuje dostępu, ona ogranicza pasmo. To była awaria.

Przecież nie mówiłem o tym, że mi Tepsa blokuje. Gdybyś obserwował newsy w sieci wiedziałbyć, że niektórzy providerzy chcąc wymusić na Tepsie zmianę niekorzystnych umów sami blokują dostęp do swoich sieci użytkownikom Telekompromitacji.
 
Awatar użytkownika
Furiath
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3802
Rejestracja: ndz mar 23, 2003 12:10 am

pn kwie 05, 2004 8:26 pm

eon pisze:
Nie zachowuj się jakby ktoś ci specjalnie na złość rozwalił poltera.


Zachowuję się tak, gdyż dbam o swoją wygodę, jak na zdrowego egoistę przystało.

Rozumiem, że jeden z największych serwisów, których od pewnego czasu cenię sobie najbardziej, od conajmniej roku ma okresowe dłuższe przestoje i liczne krótkie upadki. To zaczyna być nużące. A do cierpliwych nie należę.
Jak napisałem we wcześniejszym poście, nie zamierzam rozwijać akademickiej dyskusji, dlaczego nie działa lub jakie etyczne uwarunkowania kierują rozgoryczonym Użytkownikiem. Dałem swój wyraz niezadowolenia, gdyż dotąd milczałem na ten temat. A nie będę udawał, że wszystko jest cacy i mnie to nie przeszkadza... Bo przeszkadza i to bardzo.

Jestem wygodnym konsumentem. Niewiele mnie interesuje dlaczego nie działa, ponieważ nie jestem informatykiem, ba ze zwykłego htmla i javy ze mnie dupa blada... Są serwisy RPGowe, które nie wyglądają jakby je regularnie bito i łupiono. Obowiązkiem administratorów jest zapewnić bezpieczeństwo i optymalne działanie strony. Ostatnio pojawiły się zmiany i mam nadzieję, że będzie to zauważalne.
 
Awatar użytkownika
Damerien
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 163
Rejestracja: pn kwie 28, 2003 3:24 pm

pn kwie 05, 2004 11:02 pm

A ja dzisiaj myszą o monitor waliłem, bo znów się Polter walił....

Niby się ładuje, ale jednak stoi w miejscu...

Teraz, w nocy jest lepiej, ale wcześniej... Szkoda gadać.

W związku z tym ogłaszam głosowanie. Za ile dni, godzin Polter znowu się sypnie? :razz:

Mam nadzieję, że nie wykraczę...
 
Awatar użytkownika
eon
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 330
Rejestracja: śr mar 19, 2003 2:04 pm

wt kwie 06, 2004 10:16 am

Furiath pisze:
(...) jak na zdrowego egoistę przystało. (...)Jestem wygodnym konsumentem.


Po tych tekstach uważam, że szkoda trochę mojej klawiatury na tłumaczenie ci pewnych rzeczy a jednak to zrobię.

Nie trzeba być informatykiem żeby zrozumieć, że admini poltera (czyli ja i Apo) mają także własne życie. I o ile tu nie chodzi o olewanie poltera tylko czasem dzieją się rzeczy które powodują że WSZYSTKO schodzi na drugi plan - szkoła, praca, a tym bardziej hobby. Tak ostatnio się stało.

Damerien pisze:
W związku z tym ogłaszam głosowanie. Za ile dni, godzin Polter znowu się sypnie?


Szczerze mówiąc to za jakiś tydzień, bo z jednego serwera stojącego na dysku ATA będziemy robić dwie maszyny stojące na RAIDowych macierzach SCSI z większą ilością RAMu itd.
 
Awatar użytkownika
Umbra
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1154
Rejestracja: wt paź 07, 2003 10:59 am

wt kwie 06, 2004 6:37 pm

Kurde KU@#%!! i znowu problemy. Moze mniejsze niz ostatnio ale i tak. strasznie mi sie wolno wczytuje to forum i to nie tylko jak do niego wchodze. Jak chce napisac posta- wolno wczytuje, jak chce przeczytac posta- znów czekam jak poje*** teraz to sobie wlaczylem jakies przygody i robie tak ze jak klikne na jakis temat wlaczam przygode czytam chwile i sprawdzam czy juz sie wgralo. Zgroza, lubie to forum ale czemu mi tak utrudnia echh...
 
Awatar użytkownika
Corpus
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 351
Rejestracja: czw maja 22, 2003 5:14 pm

wt kwie 06, 2004 11:35 pm

Umbra pisze:
Kurde KU@#%!! i znowu problemy. Moze mniejsze niz ostatnio ale i tak. strasznie mi sie wolno wczytuje to forum i to nie tylko jak do niego wchodze. Jak chce napisac posta- wolno wczytuje, jak chce przeczytac posta- znów czekam jak poje*** teraz to sobie wlaczylem jakies przygody i robie tak ze jak klikne na jakis temat wlaczam przygode czytam chwile i sprawdzam czy juz sie wgralo. Zgroza, lubie to forum ale czemu mi tak utrudnia echh...

Hmm... dziwne.
Mnie polterek dzisiaj smiga ze az milo :)
Moze to nie wina serwisu :wink:
 
Awatar użytkownika
Szczur
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3991
Rejestracja: ndz mar 16, 2003 8:48 pm

śr kwie 07, 2004 7:33 am

Mi też ładnie chodził - może to jakieś krakowskie problemy? :wink:
 
Awatar użytkownika
wiedzmak
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1226
Rejestracja: pn lis 24, 2003 3:55 pm

śr kwie 07, 2004 11:31 am

bo ja wiem, wczoraj troche sie przycinal. nie jakos drastycznie, ale jednak.
 
Awatar użytkownika
Umbra
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1154
Rejestracja: wt paź 07, 2003 10:59 am

pt kwie 09, 2004 2:30 pm

Szczur napisal:
Mi też ładnie chodził - może to jakieś krakowskie problemy?

Co to za jakies aluzje do krakowa???
A wiesz dlaczego u nas sie mówi "ide na pole" a u was na wsi warszawskiej :razz: "wychodze na dwór"?
 
Awatar użytkownika
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 7523
Rejestracja: czw mar 20, 2003 1:43 am

pt kwie 09, 2004 2:38 pm

Poprawnie mowi sie "wyjsc na zewnatrz". I nie spamuj, Umbra, bo ci paluchy przytne :).
 
Awatar użytkownika
Umbra
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1154
Rejestracja: wt paź 07, 2003 10:59 am

sob kwie 10, 2004 12:32 am

ja nie spamuje Seji tylko pouczam Warszawiaka :razz: Poza tym Seji kto ci powie "wychodze na zewnatrz"? :wink: Zauwaz ze kazdy mówi "ide na pole" juz poprostu odruchowo. Ale dobra juz sie nie wypowiadam, bo ty znowu swoje trzy grosze dorzucisz i tak, wyjdzie na to ze choc tak nie bedzie to ty bedziesz mial racje :razz: i jeszcze mnie od spamerów wyzywa no cham!
 
Awatar użytkownika
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 7523
Rejestracja: czw mar 20, 2003 1:43 am

sob kwie 10, 2004 12:53 am

Ja nie mowie na pole, ja mowie na zewnatrz, spamerze.

EOT i cisza ma byc.

Ktos ma jakies problemy z Polterem? !Blob! - respect! - dodal pare opcji do profilu. Mile, nie? :)
 
Awatar użytkownika
Corpus
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 351
Rejestracja: czw maja 22, 2003 5:14 pm

sob kwie 10, 2004 9:20 am

Seji pisze:
Ktos ma jakies problemy z Polterem? !Blob! - respect! - dodal pare opcji do profilu. Mile, nie? :)

Nawet bardzo mile :)
!Blob! - i zycie staje sie latwiejsze :razz:
 
Awatar użytkownika
Seji
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 7523
Rejestracja: czw mar 20, 2003 1:43 am

sob kwie 10, 2004 9:54 am

!Blob! - myśli o wszystkim ;).

Ale serio - kazdemu wszystko dziala? :)
 
Awatar użytkownika
Estel
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 437
Rejestracja: sob lis 29, 2003 10:29 pm

sob kwie 10, 2004 9:56 am

Mi się ostatnio wyswietlały same białe strony, jedynie forum działało jak trza. No i wolno sie ładuje :/
 
Awatar użytkownika
Faust
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 695
Rejestracja: czw gru 25, 2003 3:08 pm

sob kwie 10, 2004 10:04 am

Dobrze Estel mowi :( Mi pokazuje ze "Strony nie odnaleziono".. A forum dziala bardzo ladnie. O co tu chodzi?
 
Awatar użytkownika
Corpus
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 351
Rejestracja: czw maja 22, 2003 5:14 pm

sob kwie 10, 2004 11:40 am

Wlasnie sprawdzilem.
Forum chodzi normalnie, calkiem szybko nawet.
Stronka laduje sie powoli.. ale sie laduje.
Podstrony rowniez dzialaja.
Jest dobrze.
 
Awatar użytkownika
wiedzmak
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1226
Rejestracja: pn lis 24, 2003 3:55 pm

sob kwie 10, 2004 2:13 pm

mi od srody dziala wszystko, polter chodzi jak burza

" !respect! " <- i wszystko jasne :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 26

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość