Zrodzony z fantastyki

Znaleziono 88 wyników

autor: _Schizad_
sob paź 28, 2006 4:40 pm
Forum: Systemy skirmishowe
Temat: [Mordheim] Początkujący atakuje pytaniami
Odpowiedzi: 416
Odsłony: 57312

Drachu, wspomniałeś o nowych regułach dotyczących broni i zbroji. Wyszły już? Gdzie można je dorwać? Wersja językowa nie ma znaczenia.
autor: _Schizad_
śr wrz 27, 2006 10:37 am
Forum: Alternatywne karty
Temat: Zabawa w składanie karty :)
Odpowiedzi: 346
Odsłony: 44120

Tiger From Evil BGG

Legendary creature - beast

As long the Tiger From Evil is in your graveyard all your creatures have: "B, tap: target player loses 1 life".

:)
autor: _Schizad_
wt wrz 26, 2006 12:15 pm
Forum: Książki
Temat: "Sługa Boży" Jacka Piekary
Odpowiedzi: 141
Odsłony: 17748

Jak dojdzisz do końca Miecza Aniołów to się dopiero zdziwisz. A poza tym, Sługa Boży był genialny. Przeczytałem go kilkukrotnie. astępnie był Młot na Czarownice, który to jednak nie przyniósł ze sobą żadnej świeżości. Ciekawe w nim były może dwa-trzy opowiadania. W rezultacie przeczytałem tę książkę...
autor: _Schizad_
ndz wrz 24, 2006 5:21 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 268598

Conflagrate

Conflagrate

Jak działa ta karta? Głównie chodzi mi o dwa X w koszcie.
autor: _Schizad_
ndz wrz 10, 2006 5:45 pm
Forum: Alternatywne karty
Temat: Night raider
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 1202

Moim zdaniem nieciekawa. Poza interesującym Bandingiem nie ma w tej karcie żadnych plusów.
Do tego wymyślanie keywordów tego typu to raczej głupi pomysł.
autor: _Schizad_
ndz wrz 10, 2006 5:40 pm
Forum: Początkujący
Temat: Więcej blokujących
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 349

Tz. że może na przykład nic nie zadać pierwszej kreaturze, a wszystko walnąć w drugą?
autor: _Schizad_
ndz wrz 10, 2006 4:59 pm
Forum: Początkujący
Temat: Więcej blokujących
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 349

Więcej blokujących

Co się dzieje, jeśli atakującego krita zablokuję więcej niż jedna kreatura?
autor: _Schizad_
sob wrz 09, 2006 9:43 pm
Forum: Archiwum
Temat: [Białystok] Dostępny gracz RPG i M:TG
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 366

[Białystok] Dostępny gracz RPG i M:TG

Informuję, że jeśli B-stok posiada jakichkolwiek RPG-owców lub Magicowców, to niech piszą na gg. Jestem chwilowo bez zajęcia (oprócz szkoły).
autor: _Schizad_
wt sie 29, 2006 11:25 am
Forum: Początkujący
Temat: Stos
Odpowiedzi: 40
Odsłony: 2571

Chwilę. Mogę prosić o dokładniejsze, bardziej mechaniczne wytłumaczenie?
Bo ja widzę to tak -> opp deklaruje atak tapując przy tym krita, a ja na to rzucam mu tapujący tego krita instant który idzie na górę stosu, przez co kreatura jest już stapowana i nie może zaatakować.
autor: _Schizad_
ndz sie 27, 2006 8:04 pm
Forum: Początkujący
Temat: Stos
Odpowiedzi: 40
Odsłony: 2571

Moge zrobić taki numer:
opp deklaruje atak kritami, a ja na to rzucam mu jakiegoś instanta z abilitem tap target creature?
Kreatura zostanie stapowana, czy też pójdzie do ataku?
autor: _Schizad_
pn sie 21, 2006 10:44 am
Forum: Początkujący
Temat: Kolor lądów
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 438

Kolor lądów

Chciałem się dowiedzieć, jaki kolor mają lądy (czy są bezkolorowe, czy mają taki kolor, jaką dają manę, czy jeszcze inaczej).

Dal przykładu:
czy kartą Revive mogę wrócić do ręki forest z graveyardu?
autor: _Schizad_
czw sie 17, 2006 9:15 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tapowanie w odpowiedzi na isntant
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 341

Tapowanie w odpowiedzi na isntant

Załóżmy, że przeciwnik rzuca (w mojej turze) instanta powodującego, że muszę stapować trzy lądy. Mogę w odpowiedzi na to stapować te lądy i rzucić innego instanta?

I jescze jedno: jeśli przeciwnik chce mi instantem w mojej turze stapować krita, mogę go wysłać zamiast tego do ataku?
autor: _Schizad_
sob sie 12, 2006 10:03 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czy enchantysą enchantmentami?
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 242

Czy enchantysą enchantmentami?

Czy różne enchanty (np. enchant land) liczą się jako enchantmenty?
Dla przykładu, czy rzucjąc spell wracający z graveyardu wybrany enchantment, mogę wrócić enchant creature?
autor: _Schizad_
pt sie 11, 2006 10:44 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 268598

Proszę o wytłumaczenie abilitki karty Nebuchadnezzar.
autor: _Schizad_
czw sie 10, 2006 8:02 pm
Forum: Początkujący
Temat: Converted mana cost
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 288

OK, jeszcze jedno pytanko związane z tym tematem:
Rzucam kreaturę Stratadon. Jaki jest jej cmc kiedy leży na stosie, a jaki jak jest w grze lub na graveyardzie?
autor: _Schizad_
śr sie 09, 2006 9:50 pm
Forum: Początkujący
Temat: Zagrywanie Enchantów i Equipmentów na wroga
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 239

Zagrywanie Enchantów i Equipmentów na wroga

Mam następujące pytanko (to już chyba czwarte, ech): Czy Enchant rzucony na permament przeciwnika pozostaje nasze kontroli, czy też staje się kontroli właściciela owego permamentu? Dla przykładu, czy kartę Phantom Wings da się wykorzystać ofensywnie (tj. zagrywając ją na wrogą kreaturę, a potem od r...
autor: _Schizad_
śr sie 09, 2006 9:32 pm
Forum: Początkujący
Temat: Countery
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 256

Countery

Co się dzieje, gdy jakiś counter ma:
1. wrócić na rękę?
2. pójść na graveyard?
3. zostać wyrzuconym from the game?
4. zostać wróconym na top, bottom lub zostać wtasowany do library?

Z góry thx.
autor: _Schizad_
sob sie 05, 2006 12:33 pm
Forum: Początkujący
Temat: Converted mana cost
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 288

Converted mana cost

Pytanie, jak liczy się converted mana cost przy spellach o zmiennym koszcie. Dla przykładu, mam w grze Pyrostatic Pillar Pyrostatic Pillar :1: :r: Enchantment Whenever a player plays a spell witch converted mana cost 3 or less, Pyrostatic Pillar deals 2 damage to that player. I rzucam coś o zmiennym...
autor: _Schizad_
pt sie 04, 2006 7:08 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czy Summoning Sickness występuje tylko u kritów?
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 420

Dzięki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie: Czy summoning sickness dotyczy też permamentów nie-kreaturowych? Na nasze: Tanglebloom 3 Artifact T, 1: Gain 1 life. Czy mogę tego użyć od razu po przywołaniu? PS. sorki za brak używania prawidłowych znaczków, ale zaiast odpowiedniego okienka wyświetl...
autor: _Schizad_
śr sie 02, 2006 2:43 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czy Summoning Sickness występuje tylko u kritów?
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 420

Czy Summoning Sickness występuje tylko u kritów?

Jak w tytule. W przełożeniu na nasze chodzi mi o możliwość ataku (lub jej brak) permamentów, które dopiero po spełnienu odpowiednich warunków stają się kreaturami. Przykładem może być Darksteel Brute. Darksteel Brute :2: Artifact Darksteel Brute is indestructible. :3: :Darksteel Brute becomes a 2/2 ...
autor: _Schizad_
sob lip 22, 2006 12:06 pm
Forum: Zasady
Temat: [2 ed.] Mechanika - pytania
Odpowiedzi: 1900
Odsłony: 199149

Ile pieniędzy dostaje się na początku?
autor: _Schizad_
pt lip 21, 2006 2:26 pm
Forum: Zasady
Temat: Walka w WFRP [2ed] - interpretacje mechaniki
Odpowiedzi: 109
Odsłony: 11591

Przy rzucaniu k10, innym niż przy rzucie na obrażenia (np. przy tworzeniu postaci) zero na kostce traktuje się jako 0 czy jako 10?
autor: _Schizad_
pt lip 21, 2006 2:23 pm
Forum: Archiwum
Temat: [Suwałki] Dostępnych dwóch graczy
Odpowiedzi: 0
Odsłony: 208

[Suwałki] Dostępnych dwóch graczy

Proponuję dwóch graczy do grania w Suwałkach lub ich okolicach. Preferujemy WFRP (obie edycje), ale w inne systemy też możemy zagrać. Proszę o konakt przez maila, ewentualnie gg.
autor: _Schizad_
pn lip 17, 2006 9:48 pm
Forum: Zasady
Temat: Walka w WFRP [2ed] - interpretacje mechaniki
Odpowiedzi: 109
Odsłony: 11591

Obrażenia magicznych pocisków

Pytanie apropo magicznych pocisków. Druga edycja. Weźmy jakiś przykładowy direct damage, np. Ogień U'zhul: Czarodziej ciska ognistym pociskiem w dowolnego przeciwnika znajdującego się w odległości do 36 metrów. Jest to magiczny pocisk o sile 4. No i pytanie: czy obrażenia zadawane przez ten pocisk (...
autor: _Schizad_
pt lip 07, 2006 9:12 pm
Forum: Sesja Warhammera
Temat: Gra Łucznikiem
Odpowiedzi: 21
Odsłony: 2977

Ciut uśmiechu

Gracz gra leśnym elfem, bardzo młodym wyrzutkiem wyrzutkiem który dopiero uczy się egzystencji w ludzkim świecie. Gra w I edycję z moimi poprawkami. Do rzeczy: Zabita dechami wiocha, gracz po wygraniu kilku konkurencji z okazji święta Taala otrzymuje piękny, zdobiony łuk. Na widowni zgromadzona jest...
autor: _Schizad_
śr cze 21, 2006 8:53 pm
Forum: Zasady
Temat: Akcja sztylet
Odpowiedzi: 47
Odsłony: 7192

A to błąd, bo najpierw następuje cios, a dopiero potem unik. Więc raczej powinniśmy się skupić na I etapie, czyli ukradkowym zadaniu ciosu. To nie każdy "skupia się" na tym, co mu bardziej odpowiada :) Więc w tym przypadku fajka nie będzie zbyt wielkim utrudnieniem dla uniku. No chyba, że herszt ju...
autor: _Schizad_
śr cze 21, 2006 2:00 pm
Forum: Zasady
Temat: Akcja sztylet
Odpowiedzi: 47
Odsłony: 7192

Jak rozumiem, ten napastnik również siedzi, więc ma takie same trudności z zadaniem ciosu. Zgadzam się, ale na razie mówimy nie o wymianie ciosów, a o możliwości uniku. A ten na siedząco jest utrudniony. Normalna zdolność uniki mówi o unikaniu w walce wręcz, gdzie stoisz do przeciwnika twarzą. Jeśl...
autor: _Schizad_
pn cze 19, 2006 9:38 pm
Forum: Zasady
Temat: Akcja sztylet
Odpowiedzi: 47
Odsłony: 7192

Moim zdaniem BG powinien mieć jeszcze dodatkowy bonus (+20?) do WW, gdyż obaj spokojnie siedzą. Dzięki temu ma mnóstwo czasu na zaplanowanie co zrobi, a herszt praktycznie nie ma możliwości swobodnego ruchu, co znacznie utrudnia nawet nie uniki, co zwykłe balansowanie ciałem podczas walki. Do tego s...
autor: _Schizad_
pn cze 05, 2006 1:03 pm
Forum: Systemy bitewne
Temat: Jaka armia na początek
Odpowiedzi: 74
Odsłony: 9614

Dzięki za odpowiedź Rafi.K. :) Fajnie mi opisałeś. Prosiłbym jednak o przybliżenie Alchemików, Wolfenów i Dewourerów pod względem taktycznym. Moje preferencje - wolę mniej napakowanych oddziałów, niż wiele słabych; preferuję raczej zło; stawiam kły, pazury i mięśnie nad nowoczesną technologią i/lub ...
autor: _Schizad_
czw cze 01, 2006 10:43 pm
Forum: Systemy bitewne
Temat: Jaka armia na początek
Odpowiedzi: 74
Odsłony: 9614

Przepraszam, że zejdę nieco z dotychczasowego tematu rozmowy, ale proszę o poradę: jaką armię w Konfrontacji najlepiej wybrać? Chciałbym się dowiedzieć coś więcej o alchemikach i jakichś elfach (najlepiej złych). Bardzo chciałbym tez poznać różnice (w sposobie grania i fluffie jednostek) wolfenów i ...