Zrodzony z fantastyki

Znaleziono 183 wyniki

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
autor: Skiba0
sob paź 06, 2007 3:55 pm
Forum: Pytania do sędziego
Temat: Fortify w 2HG
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 451

Fortify w 2HG

Jeżeli w 2H Gigancie jeden z graczy rzuci [mtg=Fortify]Fortify[/mtg] to krity jego partnera też dostaja bonus?
autor: Skiba0
sob wrz 01, 2007 12:43 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czary kontrujące
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 526

Tylko na co chcesz zmienic target counterspella?

Shunt
# 2004-10-04 You can't make a spell which is on the stack target itself.
autor: Skiba0
czw sie 30, 2007 10:46 am
Forum: Początkujący
Temat: Spalanie many
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 1771

yyy nie. Jeśli masz 5 landów tapniesz 3 dla many i to wykorzystasz to nic nie tracisz. Landami nie tak łatwo o mana burna, chyba że z dualami jak pisali powyżej. [mtg=Braid_of_Fire]Braid of Fire[/mtg] tym łatwo dostać z mana burna bo daje mane w upkeepie i do końca beggining phase musisz ją wykorzys...
autor: Skiba0
śr sie 29, 2007 10:12 am
Forum: Gra towarzyska
Temat: Taka czarno-czerwona talia
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 1278

[mtg=_Deomon\%27s_Jester] Deomon's Jester[/mtg] !!
autor: Skiba0
pn sie 27, 2007 11:07 am
Forum: Klinika talii
Temat: [T2]Biało Czarne CuŚ oO (Psycho Xp)
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 859

hmm to moze [mtg=Ghost_Council_of_Orzhova]Ghost Council of Orzhova[/mtg], [mtg=Dimir_House_Guard]Dimir House Guard[/mtg], [mtg=Nantuko_Husk]Nantuko Husk[/mtg], [mtg=Fallen_Ideal]Fallen Ideal[/mtg]. Zwłaszcze 2 pierwsze wyglądają na warte uwagi. Pierwszy 4/4 i przesysa życie, natomiast drugi dzięki f...
autor: Skiba0
pn sie 27, 2007 11:00 am
Forum: Klinika talii
Temat: Czarno-Zielony deck- mini kombo
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1288

moze [mtg=Doubling_Season]Doubling Season[/mtg] dla tokenów?
autor: Skiba0
pn sie 27, 2007 10:34 am
Forum: Klinika talii
Temat: [T2]Biało Czarne CuŚ oO (Psycho Xp)
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 859

[mtg=Gutless_Ghoul]Gutless Ghoul[/mtg] polecam, 2 życia za każdego krita, albo [mtg=Plagued_Rusalka]Plagued Rusalka[/mtg]
autor: Skiba0
ndz sie 26, 2007 11:33 pm
Forum: Gra towarzyska
Temat: talia-clerics
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 767

Może skoro masz order of the stars to warto by dodać [mtg=Concerted_Effort]Concerted Effort[/mtg] ??
autor: Skiba0
ndz sie 26, 2007 9:46 pm
Forum: Początkujący
Temat: Hissing Miasma & Svogthos
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1033

Moje aggro opiera sie na troche innej taktyce-tanie krity + tanie enchantym, dzięki czemu rzadko przeciwnik ma wiecej życia ode mnie, jakiś krit atakuje za mniej niz 1, więc raczej miasma nie jest problemem.
W czarnym decku mam 3 takie :razz: [/url]
autor: Skiba0
ndz sie 26, 2007 4:19 pm
Forum: Początkujący
Temat: Hissing Miasma & Svogthos
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1033

Czy ja wiem czy to takie dobre na napór? :razz:
Grając moim aggro raczej bym sie tym nie przejął, chyba że miałbyś powiedzmy 3 takie w grze...
autor: Skiba0
sob sie 25, 2007 9:32 pm
Forum: Początkujący
Temat: Hissing Miasma & Svogthos
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1033

Alan dobrze gada
autor: Skiba0
czw sie 23, 2007 6:50 pm
Forum: Początkujący
Temat: 2 KARTY
Odpowiedzi: 4
Odsłony: 668

zostaje w grze, usuwane są z niej wszystkie obrażenia i zostaje stapowana
autor: Skiba0
czw sie 23, 2007 10:40 am
Forum: Klinika talii
Temat: pomoc w dobraniu kart do czerwonej talii XE
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 630

Mógłbyś wrzucić jej otagowany spis? Sam gram czerwonym aggro i chętnie zobacze inną wersje
autor: Skiba0
czw sie 23, 2007 10:37 am
Forum: Początkujący
Temat: Spalanie many
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 1771

Po każdej fazie tury Mana która została wyzwolona do mana pool ulega spaleniu, zadając obrażenia "posiadaczowi". Czyli, jeżeli np na początku swojej tury stapowałeś wszystkie landy i wyzwoliłes powiedzmy 4 many, rzuciłeś czar za 3 many i deklarujesz atak to tracisz 1 życia z powodu mana burna.
autor: Skiba0
wt lip 31, 2007 7:43 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

nie, są one czarne i jakieś. Więć są czarne, czyli nie są nieczarne:p
autor: Skiba0
śr lip 11, 2007 11:56 pm
Forum: Alternatywne karty
Temat: Zabawa w składanie karty :)
Odpowiedzi: 346
Odsłony: 44617

To może chaos counters?
autor: Skiba0
ndz cze 24, 2007 10:08 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [T2] RG Aggro
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 1241

po pierwsze might of old krosa i brute force do 4 bym dociągnął, a Undying rage wywalił. Volcanic Hammer wydaje mi sie nie potrzebne, z takim wysypem dopakowywanych kritów.
Przyciąłbym liczbę landów, moje aggro(mono R na enchantach) chodzi na 18 i to w zupełności starcza.
autor: Skiba0
sob cze 23, 2007 9:12 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

dobra grasz przeciw rakdosowi, i przeciwnik ma np[mtg=_rakdos_guildmage] rakdos guildmage[/mtg]. Targetujesz go tym abilitem i elemental ma jego aktywowane zdolności. Ponadto dzieki drugiej zdolności elementala możesz zagrać te umiejętności w tym konkretnym przykładzie za 3U(może mi ktoś napisać na ...
autor: Skiba0
wt cze 12, 2007 9:40 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

na przyszłosc nie pytaj o to samo w 2 miejscach.

Możesz wystawić ale kiedy wchodzi do gry to w grze jest już land-on, czyli musisz go cofnac na reke, więc akcja raczej bez sensu
autor: Skiba0
pn cze 11, 2007 9:56 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

Zabiera graczowi kontrolującemu kritę, poniewaz dodaje tą zasadę do ruling krita.
Na przyszłość taguj karty [mtg] [ /mtg]
bez spacji w zamykającym tagu
autor: Skiba0
ndz cze 10, 2007 5:22 pm
Forum: Początkujący
Temat: Znaczenia kart
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 337

Idea szczytna, ale taki temat już istnieje:] Polecam przeglądanie przyklejonych :) Jeśli chodzi o Norina, to jest on usuwany z gry za każdym razem kiedy: -jakiś gracz gra spella -lub kreatura atakuje. Pod koniec tury wraca do gry pod kontrolą własciciela. Krit nie do użycia poza efektami whenever cr...
autor: Skiba0
czw cze 07, 2007 2:58 pm
Forum: Początkujący
Temat: Walka niebieską i białą talią
Odpowiedzi: 16
Odsłony: 2244

po co [mtg=_Temporal_Isolation] Temporal Isolation[/mtg]? Do obrony przed shadowami?
autor: Skiba0
pt cze 01, 2007 10:54 pm
Forum: Początkujący
Temat: Budowanie talii
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 622

Co do samego składania talii polecam artykuł na polterze http://mtg.polter.pl/Rzecz-o-skladaniu-talii-c3402
autor: Skiba0
czw maja 31, 2007 7:00 am
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

Coalition Relic
tap:Kładziesz na nim znacznik naładowania. Na początku fazy przed walką ściagnij wszystkie znaczniki z niego i dodaj jedną mane dowolnego koloru za każdy znacznik.
autor: Skiba0
ndz maja 27, 2007 11:22 am
Forum: Początkujący
Temat: Selesnya Evangel
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 614

212.3f A creature’s activated ability with the tap symbol in its activation cost can’t be played unless the creature has been under its controller’s control since the start of his or her most recent turn. A creature can’t attack unless it has been under its controller’s...
autor: Skiba0
sob maja 26, 2007 2:28 pm
Forum: Początkujący
Temat: Selesnya Evangel
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 614

Nie, evangel wymaga tapnięcia siebie i innego nie tapniętego krita. zeby tapnąć krita musi on być zdrowy od summonig sicknessa.
autor: Skiba0
pt maja 25, 2007 10:50 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tap, return, sacrifice land
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 372

1-2 Tak, chyba ze pisze untapped land. Czyli z Floodbringerem możesz.
3 Tak, landy nie mają summonig sickness.
autor: Skiba0
pt maja 25, 2007 2:54 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

za każdy typ podstawowego lądu
autor: Skiba0
pn maja 21, 2007 9:37 pm
Forum: Początkujący
Temat: Regeneracja w czasie walki
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 522

Zada obrażenia, chyba że kreatura A ma First Strike lub double strike(zada obrażenia przed kreaturą B) w innym wypadku kreatury atakują sie jednoczesnie.
autor: Skiba0
ndz maja 20, 2007 9:31 am
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 273264

Brooding Saurian-na końcu tury, każdy gracz zyskuje kontrole nad wszystkimmie nietokenowymi pernamentami które posiada. Obrona przed niebieskim przejmowaniem. Sprouting Phytohydra-niegdzie nie pisze że jest tapnięty więc nie jest. Tak, jest kopia czyli ma taką samą nazwe, typ, parametry i ability itd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7