Zrodzony z fantastyki

Znaleziono 166 wyników

autor: Mical
sob lip 05, 2008 12:37 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Fortyfikacje - celny strzał czy kula w płot?
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 3371

Jakby ponza szalała... :razz:
Jakoś ten pomysł do mnie nie przemawia, sam nie wiem dlaczego, po prostu tego nie widzę żebym marnował turę na zabezpieczenie mojego landa. Oczywiście zależy jeszcze jak dobre byłyby inne abilitki z nimi związane
Zaznaczyłem średni pomysł
autor: Mical
sob lip 05, 2008 12:33 pm
Forum: Początkujący
Temat: Phasing
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 1002

acha... zaraz. Skoro cip nie działa to co tak właściwie daje phasing? Matko dobrze, że jak ja zaczynałem tego już nie było :D
autor: Mical
sob lip 05, 2008 12:29 pm
Forum: Nadchodzące dodatki
Temat: Eventide
Odpowiedzi: 19
Odsłony: 5736

autor: Mical
wt lip 01, 2008 12:24 am
Forum: Początkujący
Temat: Co to jest permament ? - dokładne wyjasniene
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 868

Powinniśmy ustalić jedną wersję tej jakże trudnej nazwy, to nie jest permament, to nie jest pernament, to jest Permanent !

Ja od siebie dorzucę jeszcze, że tokeny gdy znajdują się w grze też są permanentami.

Pozdrawiam :)
autor: Mical
pt cze 20, 2008 6:45 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Która rasa Lorwynu jest najlepsza-ankieta
Odpowiedzi: 30
Odsłony: 4301

Głos oddany. UB Faeries ftw
autor: Mical
czw lut 14, 2008 4:27 pm
Forum: Klinika talii
Temat: Mono blue - help
Odpowiedzi: 10
Odsłony: 984

Gadacie tymi numerkami, takie to bez uczuc :razz: Co do rune snag to sie nie boj. Graj na 4 i bedzie ok. Te artefakty i enchanty jakies takie nie fajne jak dla mnie, nie podobaja mi sie tutaj. Dorzuc wiecej kontr i moze jakies ciekawsze krity, [mtg=Teferi,_Mage_of_Zhalfir]Teferi[/mtg]? [mtg=Guile]Gu...
autor: Mical
sob lut 09, 2008 5:21 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Planeswalker, który mógłby być moim skrzydłowym!
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 5280

Cos w tym jest, ale nie przesadzajmy. Mi osobiscie [mtg=Goldmeadow_Stalwart]Goldmeadow Stalwart[/mtg] sie podoba, a i pewnie Shadowmoor przyniesie fajne arty. Kithkin na mrocznej kozie na ujawnionych opakowaniach jest spoko :razz:
autor: Mical
czw lut 07, 2008 10:09 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Planeswalker, który mógłby być moim skrzydłowym!
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 5280

Garruk imo nie jest przereklamowany. A czym grasz, ze Ajani Ci śmiga? Jakieś ww?
autor: Mical
wt sty 15, 2008 5:29 pm
Forum: Klinika talii
Temat: mono zielony
Odpowiedzi: 2
Odsłony: 661

Fakt, cos musiales zwalic. Aha i źle sie nauczyles --> to sa slivery a nie silvery
Jesli chcialbys isc w strone sliverow to nie wystarczy dodac jednego czy dwoch. Wtedy taki deck musi sie w 90% z nich skladac i kilku pomocniczych spelli (nie liczac landow oczywiscie)
autor: Mical
wt sty 08, 2008 11:44 pm
Forum: Początkujący
Temat: Ocencie decka;D
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 1060

chyba TROSZKĘ drogo...
autor: Mical
sob gru 22, 2007 10:59 pm
Forum: Początkujący
Temat: Nowy Gracz + Jego Talia
Odpowiedzi: 12
Odsłony: 1469

No to tak, do spisu ktory masz, czyli prawdopodobnie gole kithkin militia powinienes dodac 3x [mtg=Goldmeadow_Stalwart]Goldmeadow Stalwart[/mtg], 2x [mtg=Wizened_Cenn]Wizened Cenn[/mtg], 3x [mtg=Knight_of_Meadowgrain]Knight of Meadowgrain[/mtg] - to podstawowe podstawy tego decku :wink: Ogólne zaloz...
autor: Mical
czw gru 13, 2007 10:27 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [T2]-chybaCzrwono-Zielona
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 555

Po 2. Może i wiesz, (dla pewności napiszę), że w danej chwili tylko jedna legendarna creatura może być na stole. Żeby sprecyzować, na stole nie moga byc dwie legendy o tej samej nazwie, tzn jesli na stole jest [mtg=Teferi,_Mage_of_Zhalfir]Teferi[/mtg] a ktos zagra drugiego Teferiego to oba ida na c...
autor: Mical
czw gru 13, 2007 8:18 pm
Forum: Klinika talii
Temat: Elves deck szybki i tani
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1203

Teraz wiekszosc elfich deckow jest GB. np. dla jakiegos removalu typu [mtg=Terror]Terror[/mtg], albo [mtg=Eyeblight\%27s_Ending]Eyeblight's Ending[/mtg]. Wtedy oplaca sie wrzucic do mana base [mtg=Gilt-Leaf_Palace]Gilt-Leaf Palace[/mtg], [mtg=Llanowar_Wastes]Llanowar Wastes[/mtg]. No i [mtg=Thoughts...
autor: Mical
śr gru 12, 2007 4:20 pm
Forum: Klinika talii
Temat: Elves deck szybki i tani
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1203

A co sadzisz o elfach z Lorwyn? Zaden Ci sie nie podoba? :wink: Chociazby [mtg=Wren\%27s_Run_Vanquisher]Wren's Run Vanquisher[/mtg] albo [mtg=Imperious_Perfect]Imperious Perfect[/mtg]. hmm.. a pendelhaven nie siedzi Ci czasem na lapie jak juz masz jedno w grze? Wywalilbym np. 2 i dodal 2x [mtg=Treet...
autor: Mical
śr gru 12, 2007 3:59 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Planeswalker, który mógłby być moim skrzydłowym!
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 5280

Raczej Garruk, na wrogie oddzialy zrzucalby klocki 3/3 :wink:

Jeśli chodzi o art to najbardziej do gustu przypadl mi pan niebieski planeswalker, ale od wygladu wazniejsze jest dzialanie,
Garruk!
autor: Mical
ndz wrz 02, 2007 5:02 pm
Forum: Klinika talii
Temat: (Ext) Sliver's Deck
Odpowiedzi: 5
Odsłony: 763

Famir pisze:
Trzymanie w talii pojedynczych kart nie ma sensu.


Nie zawsze. Często jest to bardzo przydatne, np. w talii typu UB Teachings
autor: Mical
ndz wrz 02, 2007 4:51 pm
Forum: Początkujący
Temat: Pytanie co do zestawu kart
Odpowiedzi: 3
Odsłony: 404

Tutaj należy się pytać o ceny kart
+ mógłbyś je otagować tzn. [.mtg.]Cancel[/.mtg.] tylko bez kropek w nawiasach, powinno to wyglądać tak --> [mtg=Cancel]Cancel[/mtg]
(ciekawe czy komuś będzie się chciało wyceniać tyle kart :razz: )
autor: Mical
ndz wrz 02, 2007 4:41 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 269279

rolka pisze:
jesli kreatura na ktorej spoczywa aura zostaje zniszczona to dzieje sie z aura?


Aura idzie na cmentarz
autor: Mical
pt sie 31, 2007 9:05 pm
Forum: Alternatywne karty
Temat: Black Courtezan
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 1600

Ale zawsze cos :razz:
autor: Mical
pt sie 31, 2007 8:54 pm
Forum: Alternatywne karty
Temat: Black Courtezan
Odpowiedzi: 15
Odsłony: 1600

Re: Black Courtezan

Włóczęga pisze:
nonblack creature you controll other than Black Courtezan


skoro jest non-black to trzeba pisać, że other than Black Courtezan?
autor: Mical
pt sie 31, 2007 8:45 pm
Forum: Początkujący
Temat: Regeneracja
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1211

Wszystkie enchanty i w ogóle wszystko dołączone do zregenerowanego stwora pozostaje na nim.

Enchant więc zostaje.

Nie działa jednorazowo. Można co turę.
autor: Mical
wt sie 28, 2007 11:06 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czerwona magia.
Odpowiedzi: 24
Odsłony: 2755

Pierwsze uwagi jakie mi się nasuwają to to żebyś nie dziękował w odzielnych postach (jest to poruszone chyba w zasadach forum) i żebyś korzystał z gatherera.
autor: Mical
wt sie 28, 2007 10:36 pm
Forum: Początkujący
Temat: Czerwona magia.
Odpowiedzi: 24
Odsłony: 2755

Cyber_Kula pisze:
BarWypychu jesteś chyba największym spamerem w dziejach poltera. Gratuluję xD


Muszę przyznać, że w mojej krótkiej forumowej historii większego nie znałem :spoko: xD

A co do tematu to zgadzam się z przedmówcą. Dodaj W albo G, wrzuć jakiegoś disenchanta albo seal of primordium i po sprawie.
autor: Mical
wt sie 28, 2007 5:53 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 269279

1. Zdolność ta działa na wszystkie kreatury w grze (oprócz samego evincara) 2. "Zdolność zabezpieczająca stwory przed zniszczeniem. Efekt regeneracji działa jak tarcza ochronna. Po rozpatrzeniu czaru lub zdolności regeneracji efekt oczekuje sytuacji, w której stwór miałby zostać zniszczony. W takim ...
autor: Mical
wt sie 28, 2007 12:14 pm
Forum: Forum ogólne
Temat: Fabuła
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 1395

Mam pytanie dotyczące planeswalkerów z Lorwyn. Czy ci wędrowcy już pojawiali się wcześniej w fabule mtg, czy wizardzi wymyślili ich na potrzeby dodatku??
autor: Mical
pn sie 27, 2007 9:22 pm
Forum: Początkujący
Temat: pytanie....?
Odpowiedzi: 31
Odsłony: 3465

Trample to akurat bardzo prosta do zrozumienia zdolność. Masz krita 5/5 z trample. Atakujesz nim. Przeciwnik broni się kritem 2/2. Żeby go zabić wystarczą dwa obrażenia. Twój krit wykorzystuje więc te dwa do zabicia potwora przeciwnika, a pozostałe 3 (dzięki trample) może skierować na gracza broniąc...
autor: Mical
pn sie 27, 2007 6:51 pm
Forum: Nadchodzące dodatki
Temat: Liliana Vess
Odpowiedzi: 29
Odsłony: 6140

"Creatures can attack a planeswalker, and creatures attacking your planeswalker can be blocked by your creatures. For each point of combat damage dealt to one, it loses one loyalty. Additional deductions : -This is a spell. (It has a casting cost.) -This is a permanent (It stays in play after being ...
autor: Mical
pn sie 27, 2007 5:29 pm
Forum: Nadchodzące dodatki
Temat: Liliana Vess
Odpowiedzi: 29
Odsłony: 6140

Sergiey pisze:
to można wysnuć teorię że przeciwnik może go przejąć. Rozumiesz co mam na mysli?


Kapuję. Hmm... Teoria ciekawa, to wtedy może bardziej by się opłacało niszczyć własnego wędrowca gdyby był w zagrożeniu :razz:
autor: Mical
pn sie 27, 2007 4:58 pm
Forum: Nadchodzące dodatki
Temat: Liliana Vess
Odpowiedzi: 29
Odsłony: 6140

Włóczęga pisze:
ona ma zero to idzie na cmentarz albo nawet poza grę


Wydaje mi się, że raczej na grave żeby jeszcze bardziej podpakować Tarmo :razz:

Ta 5 na dole po prawej będzie się chyba nazywać Loyalty. Możliwe że kiedy wędrowiec zostanie zaatakowany będzie tracił właśnie te punkty.
autor: Mical
pn sie 27, 2007 2:43 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 269279

scarq pisze:
cmętarz


No daj spokój :razz: