Zrodzony z fantastyki

Znaleziono 41 wyników

  • 1
  • 2
autor: magoryan
pt wrz 03, 2010 10:19 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

erman pisze:
rezygnuje z junda. Może by się coś zrobiło z nim ale brak dwóch kart boli strasznie a do tego wolny jest dosyć...

Z jakimi deckami grałeś, że nazywasz go wolnym ? I jaki miałeś mana base ? Nie pytam dla siebie, bo raczej nie zakładam grania Jundem, tylko z ciekawości :)
autor: magoryan
czw wrz 02, 2010 11:00 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Kurcze, zaciekawiłeś mnie i to strasznie :) Gatherer podaje, że wszystkie przedruki Incinerate to commony. Wyszukiwarka Wizarda też. Sam mam sztukę z X, sztukę z Mirage i 2 z Ice Age i jak byk (specjalnie włożyłem na nos okulary) stoją tam czarne znaczki edycji i nawet nie pobłyskują na srebrno, jak...
autor: magoryan
czw wrz 02, 2010 10:25 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

erman pisze:
A tak to mogę ratować się Incinerate ale to nie to samo...

Incinerate to common, gwoli ścisłości, więc nim też się nie poratujesz.
autor: magoryan
czw wrz 02, 2010 9:16 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

erman pisze:
Szukałem czegoś co by mi bligtninga zastąpiło. W czarnym nic sensownego nie ma.

A co, Uncommon Junda robisz ? :) W sumie 3nax jest, BBE jest, ale brak Blightninga jednak boli.
autor: magoryan
czw wrz 02, 2010 9:00 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Zephyel pisze:
Po przemyśleniu: niech wam będzie, 8 sztuk Ratsów deck może mieć ;)


Z Ratsami żartowałem, ale niech będzie i 8 ;) Bo co to za przyjemność pójść po najmniejszej linii oporu ? :)
Jakieś karty banned przewidujesz ?
autor: magoryan
czw wrz 02, 2010 8:50 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Dodany jeden restrict do Ligi - żeby nie można było tak łatwo No way ! :judge: Testowałem ten deck i dosłownie miażdzył suty... Jak mogłeś mi to zrobić ? :P Zephyel, takie pytanko... Parę osób mnie pytało o to, w sumie chyba z ciekawości, ale z nimi to nie wiadomo. Nie przedłużając : jakie nagrody ...
autor: magoryan
śr wrz 01, 2010 3:47 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Jeśli chcesz ją ogólnie pokazać (sobie i przeciwnikowi) to CTRL + A A potem ustawiasz ją na górę biblioteki. A jeśli tylko przeciwnik ma ją widzieć, to klikasz przycisk odpowiedzialny za podglądanie kart, ustawiasz liczbę kart na 1, odhaczasz tasowanie biblioteki i zaznaczasz 'pokaż tylko przeciwnik...
autor: magoryan
śr wrz 01, 2010 2:32 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Spoko, to tylko luźna sugestia była ;)
autor: magoryan
śr wrz 01, 2010 2:09 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

No cóż... Pierwsze co mi przychodzi do głowy, to deck na Relentless Ratsach.
40 szczurów, 20 swampów i do bazy xD

Edit : Zephyelu, nie lepiej ograniczyć się do T2 (wraz z wchodzącą doń jeszcze Alarą?) ? To tylko sugestia, ale uncommony w T2 są o wiele bardziej znane niż w obecnym Ext.
autor: magoryan
śr wrz 01, 2010 12:36 pm
Forum: Magic Online
Temat: Liga Poltera - kometarze
Odpowiedzi: 411
Odsłony: 53343

Re: Liga Poltera - kometarze

Idea świetna, wnosi naprawdę dużo świeżości ^^
Ciekawe będą te talie, bez wielu grywalnych commonów ciężko będzie (moim zdaniem) zrobić cudną konstrukcję śmigającą tak jak powinna.
No cóż, zobaczymy.
Gratuluję pomysłu ;)
autor: magoryan
pt cze 11, 2010 8:40 am
Forum: Klinika talii
Temat: [CAS] [T2] Level up!
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 228

Re: [CAS] [T2] Level up!

Powitać. Dziwne, że nikt nie pisze w temacie, bo sam pomysł na fun deck nie jest zły moim zdaniem ;) Widzę konstrukcję T2, mono U. Jeśli jeszcze nie widziałeś, zobacz artykuł z serii Building on a Budget: http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=mtg/daily/boab/90 Również traktuje o mono ...
autor: magoryan
czw cze 10, 2010 10:39 am
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Eldrazi spawn RG
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 776

Re: [EXT] Eldrazi spawn RG

Pierwsza sprawa - chcesz robić trzykolorówkę, na samych basic landach, bo skoro nie chcesz wydawać kasy na Overrruna, to co dopiero na fetche. Do tego nie ma nawet takiego Shardu w Alarze RGU, więc zostają Ci Terramorphic Expanse i evolving wilds . Osobiście odradzam. Jeśli jednak się uprzesz, to ni...
autor: magoryan
śr cze 09, 2010 9:22 am
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Eldrazi spawn RG
Odpowiedzi: 13
Odsłony: 776

Re: [EXT] Eldrazi spawn RG

Erman, widzimy, że napisałeś czym nie muszę się martwić -przede wszystkim - mass removalami. Nie ma w moim meta żadnego deku który by je posiadał :) a wydaje mi się że to by było najboleśniejsze. Ok, rozumiemy. A teraz powiedz, myślisz, że po tej pierwszej, czy kilku pierwszych grach ze swoimi znajo...
autor: magoryan
śr cze 09, 2010 8:54 am
Forum: Klinika talii
Temat: Red Green
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 524

Re: Red Green

Witaj. Napisałeś, że for fun i studencko (czyli mega budżetowo :spoko: ). Ponieważ większość kart które posiadasz jest z obecnego T2, skupie się na tym formacie. Co do Z czego zrezygnować to pierwsze co rzuca mi się w oczy to: Goblin Piker - za 1R (2 many) dostajesz 2/1 bez haste'a. Moim zdaniem do ...
autor: magoryan
wt cze 08, 2010 12:01 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Stuffy Doll
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 433

Re: [EXT] Stuffy Doll

Tym razem ja zacznę od końca ;) Jesteś jakoś z okolic Warszawy ? Z okolic Warszawy być może będę, jak się teraz dostanę na studia właśnie do Wawy :help: Deck który zaprezentowałeś wygląda na fajny (choć nieco droższy niż mój - ale czego się spodziewać w Extended), przetestuję go z chęcią :) A wracaj...
autor: magoryan
wt cze 08, 2010 10:12 am
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Stuffy Doll
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 433

Re: [EXT] Stuffy Doll

Co cały czas wymaga albo stabilnej akceleracji, albo większej ilości tur . Co wymaga z kolei większej kontroli stołu. Nad Molten Disaster myślę, bo chyba Earthquake jest lepszy jednak. Co powiesz na trzecioturową Ionę ustawioną na czerwony? Powiem 'Rune Snag'. Albo 'Mana Leak'. Specu, ja nie twierd...
autor: magoryan
ndz cze 06, 2010 12:26 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Stuffy Doll
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 433

Re: [EXT] Stuffy Doll

@ Specu Affka jest za szybka. To samo Geneza(...),burn jest za szybki. Wiem, że to są szybkie decki. Zdaję sobie z tego sprawę (sam mam Extendowego Burna) - dlatego właśnie założyłem temat. Z prośbą o jakiekolwiek sugestie co do main/side na te decki. W kwestii Genezy, to wystarczy ją skontrować Man...
autor: magoryan
sob cze 05, 2010 3:36 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Stuffy Doll
Odpowiedzi: 6
Odsłony: 433

[EXT] Stuffy Doll

Witajcie. Piszę z zapytaniem o pomoc w budowie decku. W moim meta występują m.in. Affinity, Thopter Combo, Dredge, Wróżki, Hipergeneza, Grixis (Cruel) Control, KCI, Polymorph, Burn i MBC. Strasznie spodobała mi się Stuffy Doll i stwierdziłem, że czemu by nie spróbować pograć tym na lokalnych turniej...
autor: magoryan
pt maja 14, 2010 4:31 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [CAS] Burn.
Odpowiedzi: 8
Odsłony: 354

Re: [CAS] Burn.

Witaj. Na pierwszy rzut oka Pyroclasm wrzuć do side'u, a za niego dodaj czwarty Lightning Bolt . To samo ze Starstorm . Ponieważ grasz na wielu kritach, mógłbyś wrzucić Teetering Peaks - czasem robią grę. Giant Solifuge jest w sumie dobry, ale rozbija się na pierwszym lepszym stworzeniu z First Stri...
autor: magoryan
czw kwie 29, 2010 3:55 pm
Forum: Pytania do sędziego
Temat: Deklaracja ataku a PW
Odpowiedzi: 1
Odsłony: 296

Deklaracja ataku a PW

Deklaruję atak jakimkolwiek bezkolorowym Eldrazim. W wyniku zdolności Annihilator, przeciwnik poświęca swojego PW, w którego chciałem zadać obrażenia - czy obrażenia otrzyma gracz, czy 'znikną z puli obrażeń' ?
autor: magoryan
pt mar 19, 2010 6:58 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Coś na kształt Valakuta
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 367

Re: [EXT] Coś na kształt Valakuta

Mhm - wyjmę Tornado i Roosta i zobaczę jak to będzie grało, dzięki, pozdrawiam. EDIT: Udało mi się wygrzebać 4 x Skyshroud Ranger i 3 x Sylvan Scrying - znów pojawia się pytanie - wkładać do talii ? A jeśli tak, to w miejsce czego ? Tak, wiem, ciągle kombinuję. Ale zależy mi na tym, żeby talia była ...
autor: magoryan
czw mar 18, 2010 8:36 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Coś na kształt Valakuta
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 367

Re: [EXT] Coś na kształt Valakuta

Specu, napiszę tak - obecnie bardzo rzadko spotykam coś na kształt Ponzy, a przez Affkę i kilka decków artefaktycznych w moim meta, nietrudno o jakikolwiek artifact hate. Więc Isochron Scepter odpada. Dodatkowo weź pod uwagę jego koszt i dostępność. Poza tym, mnie osobiście sprawia przyjemność gra n...
autor: magoryan
czw mar 18, 2010 1:07 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Coś na kształt Valakuta
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 367

Re: [EXT] Coś na kształt Valakuta

Thoctar, ja znam tzw. Scapeshift Combo, ale zauważ, że deck o którym mówisz bez Valakuta(lub kilku) na stole, lub bez Scapeshifta (w którego w 99% przypadków pójdzie kontra...) deck nie żyje.
autor: magoryan
śr mar 17, 2010 10:23 pm
Forum: Klinika talii
Temat: [EXT] Coś na kształt Valakuta
Odpowiedzi: 7
Odsłony: 367

[EXT] Coś na kształt Valakuta

Powitać. Kiedy zobaczyłem pierwsze decki Valakut Ramp (zarówno Ext jak i T2), byłem przekonany, że wystarczy jeden Sadistic Sacrament , żeby talia zaczęła się sypać, pozbawiona jedynego Win Condition. Jednak w końcu ja też postanowiłem zrobić coś na kształt Valakut Rampy połączonej z Burnem (w miarę...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 11:21 pm
Forum: Extended
Temat: Bride from Below w Dredge
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 3262

tymczasowy

Z Rusalką jest naprawdę fajna synergia. Temat załóż jeśli chcesz, moja ciekawość została już zaspokojona :) - chciałem tylko wiedzieć po co Mostki i czemu aż taka ilość. Pozwolę sobie więc teraz zacytować Silvah : Dobranoc :) EDIT : A nie, jeszcze nie dobranoc - Dredge'owane czy też Millowane karty ...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 11:03 pm
Forum: Extended
Temat: Bride from Below w Dredge
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 3262

Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart

Ciężko mi uwierzyć, że nie ma lepszych kart i że ludzie trzymają komplet Bridge tylko dla Narcomoeb, bądź ewentualnie innego stwora, który schodzi na grave, a nie ma ich chyba ich tak dużo, a do tego ten ench często spada sam przez drugą część wordingu. Czy chodzi o działanie kilku mostów na raz ? C...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 10:48 pm
Forum: Extended
Temat: Bride from Below w Dredge
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 3262

Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart

Hezor, ja rozumiem działanie Moeby i zarys decku. Moja wątpliwość dotyczy tego, czy mając na grave Mostek i używajac jakiejkolwiek umiejetności Dredge (np.5) jakiegokolwiek stwora na graveyardzie (i z tej umiejetnosci wkładając powiedzmy 3 stwory na grave), powinno się wkładać tokeny do gry (w tej s...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 10:40 pm
Forum: Extended
Temat: Bride from Below w Dredge
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 3262

Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart

Chodziło mi o Ext. Jeśli Dredżujesz je, wchodzą sobie do gry To na pewno tak działa ? Nie, żebym poddawał w wątpliwość Twoją wiedzę, tylko przy wordingu abilitki Dredge jest "instead you may put X cards from top of your library into your graveyard", co na mój prosty rozum jest jednoznaczne...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 10:12 pm
Forum: Extended
Temat: Bride from Below w Dredge
Odpowiedzi: 11
Odsłony: 3262

Bride from Below w Dredge

Podaję przykładowy spis, tagi jeśli będą, to jak się wyśpię. H. Mainboard: 1 Sphinx of Lost Truths 1 Flame-Kin Zealot 2 Iona, Shield of Emeria 2 Greenseeker 3 Drowned Rusalka 3 Bloodghast 4 Narcomoeba 4 Hedron Crab 4 Stinkweed Imp 4 Golgari Grave-Troll 4 Bridge from Below 4 Glimpse the Unthinkable ...
autor: magoryan
śr mar 03, 2010 12:05 pm
Forum: Początkujący
Temat: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart
Odpowiedzi: 5485
Odsłony: 275079

Re: Tu wpisujemy pytania o dzialanie kart

Powitać. Dwie kwestie... 1) Mam na stole Leaf-crowned Elder . Z kinship wchodzi drugi Elder. Sprawdzam kinship dla drugiego, czy normalnie ciągnę kartę, a podwójny kinship mam dopiero od następnego upkeepu? 2) Wrzucam np. Bosk Banneret , przeciwnik rzuca dowolną kontrę, chociażby znienawidzone przez...
  • 1
  • 2