Zrodzony z fantastyki

 
Awatar użytkownika
Black_death
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 239
Rejestracja: pn lut 02, 2004 9:04 pm

Blood of the Master

wt mar 21, 2006 9:17 pm

Blood of the Master :1::b::b:
Enchantment
At the beginning of your upkeep, you lose 3 life
Whenever a creature you control is put into a graveyard from play, you may draw a card and lose 5 life
Sacrifice a creature: Target player lose 1 life and you gain 1 life.

Moja 1 karta po bardzo dlugiej przerwie wiec prosze o wyrozumialosc :P
 
Awatar użytkownika
Shade-89
Moderator
Moderator
Posty: 1901
Rejestracja: ndz lip 27, 2003 7:30 pm

pt mar 24, 2006 11:59 pm

Black, na 2 forach to samo?
 
Woebringer Demon
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 83
Rejestracja: sob kwie 29, 2006 3:50 pm

czw maja 18, 2006 9:07 pm

Myślę, iż ta karta wiąże się ze zbyt dużym poświęceniem. Ja zbieram M:tG od ładnych 6 lat i mimo to nie byłbym zdolny tą kartą grać w mojej czarnej talii. Ta karta zje właściciela szybciej, niż ten załatwi opp.

IMO pretty good 7/10 :wink:
 
Awatar użytkownika
Markos the great
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: sob maja 27, 2006 10:22 pm

pt cze 09, 2006 10:25 pm

Ta karta kosztuje zbyt dużo życia.Nie nadaje się do czarnej talii, ale jak popatrzymy z innej strony,np. bialo-czarna talia. W białych kartach jest dużo czarów, które dają życia i dorzucić jeszcze dużo creatur.
 
Woebringer Demon
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 83
Rejestracja: sob kwie 29, 2006 3:50 pm

sob cze 10, 2006 2:20 pm

Ta karta kosztuje zbyt dużo życia.Nie nadaje się do czarnej talii

To już powiedziałem... :wink:
bialo-czarna talia. W białych kartach jest dużo czarów, które dają życia i dorzucić jeszcze dużo creatur.

Zastanów się logicznie. Po co ci są białe karty dające dużo życia, jeśli ten urok dużo życia zabiera? Cała taktyka czarno- białą talią runie w gruzach ( poza preventowaniem itp.). Z tym urokiem struktura (prawie) każdej czarno- białej talii jest zwalona. Poza tym nie powinno łączyć się czarnych kart z białymi, gdyż czarne niszczą Ciebie i przeciwnika, a białe dają ci życie i preventują damage

Tyle ode mnie. :razz:
 
Awatar użytkownika
Hezor
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3788
Rejestracja: pn lip 23, 2007 10:31 pm

sob cze 10, 2006 2:23 pm

Woebringer Demon pisze:
Poza tym nie powinno łączyć się czarnych kart z białymi, gdyż czarne niszczą Ciebie i przeciwnika, a białe dają ci życie i preventują damage

Wlasnie o to mu chodzi. Ta karta zuzywa duuzo zycia, ktore sobie na bialo uzupelniamy :)
 
Woebringer Demon
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 83
Rejestracja: sob kwie 29, 2006 3:50 pm

sob cze 10, 2006 6:56 pm

To po co takie połączenia robić, które działają w przeciwnych kierunkach?
Takie coś wtedy nie ma wtedy najmniejszego sensu. Dlatego polecam (i preferuję) tworzenie połączeń, które ze sobą współpracują np. biały z niebieskim.
 
Awatar użytkownika
Hezor
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 3788
Rejestracja: pn lip 23, 2007 10:31 pm

ndz cze 11, 2006 3:58 pm

Ale wlasnie wtedy dziala. Bialy dostarcza pewne zasoby, a czarny pozwala je lepiej wykorzystywac. Ilosc zycia w zasadzie nie ma zadnego znaczenia tak dlugo jak jest wieksza od 1. Czy wygrasz na 6 zyciach czy na 20, wygrales. 4 to juz inna bajka, bo jestes w zasiegu spalenia :)
 
Gerard_666
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 200
Rejestracja: pn lis 01, 2004 5:10 pm

śr sie 23, 2006 8:25 pm

ta karta nie jest zbyt sensowna.... pozera stanowczo za duzo zyta, chyba tylko by sie ja dalo stechowac na jakis zielonych bekonach w jakims G tech gro ze splasem czornego

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość