Zrodzony z fantastyki

 
Awatar użytkownika
_Schizad_
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 86
Rejestracja: sob sty 07, 2006 11:44 am

Czy Summoning Sickness występuje tylko u kritów?

śr sie 02, 2006 2:43 pm

Jak w tytule. W przełożeniu na nasze chodzi mi o możliwość ataku (lub jej brak) permamentów, które dopiero po spełnienu odpowiednich warunków stają się kreaturami. Przykładem może być Darksteel Brute.

Darksteel Brute :2:
Artifact
Darksteel Brute is indestructible.
:3: :Darksteel Brute becomes a 2/2 creature until end of turn.


I jeszcze od razu pytanie o tą kartę: czy jeśli zmienię Brute'a w kreaturę, czy dalej będzie nizniszczalny?
 
smk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: śr sie 02, 2006 1:05 pm

śr sie 02, 2006 3:06 pm

Nie jestem pewien, ale myślę, że nie będzie niezniszcalny, bo on wkońcu zmienia sie w kreaturę, czyli nie jest juz sobą :)

Co do sickness'a raczej nie, bo jak wystawiasz land który mimow szystko jest permanentny, to mozesz go uzywac od razu, prawda? Jak uzywasz jakiegokolwiek Genju'a, to też używasz go od razu, co nie? Tak mi sie bynajmniej wydaje... Do artefaktów raczej jest tak samo...
 
Awatar użytkownika
stw
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 206
Rejestracja: czw sty 06, 2005 10:58 am

śr sie 02, 2006 5:51 pm

Ech smk nie odpowiadaj jak nie wiesz. PISZESZ BZDURY!

Po pierwsze ten artefakt po zmianie w kreaturę będzie dalej niezniszczalny.

Po drugie. Jeśli go wstawisz i zamienisz w kreaturę w tej samej turze co wszedł do gry to dostanie summoning sicknes i nie będzie mógł się tapnąć do ataku.

I wreszcie po trzecie. Jak zagrasz genju na ląd, który dopiero wszedł w tej turze do gry i zamienisz go w kreaturę to od razu dostanie summoning sickne i nie będzie mógł atakować, ani nawet nie będzie mógł się tapnąć dla many!
 
smk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: śr sie 02, 2006 1:05 pm

czw sie 03, 2006 10:30 am

Idiotyczne trochę... To czemu jak wystawiam nowy land to używam go od razu????

I jak zniszcyć "fizycznie" niezniszczalną kartę???
 
Awatar użytkownika
StilghAR
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 131
Rejestracja: śr lut 18, 2004 1:04 am

czw sie 03, 2006 11:31 am

Ad. 1
Summoning sickness ma wpływ tylko na istoty. Jeżeli permanent zmieni się w istotę, to sprawdza się, czy kontrolujesz go bez przerwy od początku tury. Jeżeli nie, to jest chory.

Ad. 2
Zmniejszyć toughness do 0 (jeżeli to istota), usunąć poza grę, wrócić na rękę, "wyłączyć" ([mtg=Faith\%27s_Fetters]Faith's Fetters[/mtg]). Jest wiele sposobów, wystarczy dobrze poszukać. :)

Jedna uwaga - 3, lub 4 znaki zapytania nie sprawią, że dostaniesz lepszą, czy też szybszą odpowiedź...
 
Awatar użytkownika
stw
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 206
Rejestracja: czw sty 06, 2005 10:58 am

czw sie 03, 2006 8:32 pm

smk pisze:
Idiotyczne trochę... To czemu jak wystawiam nowy land to używam go od razu????


Nie idiotyczne tylko zgodne z zasadami gry!
 
Awatar użytkownika
_Schizad_
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 86
Rejestracja: sob sty 07, 2006 11:44 am

pt sie 04, 2006 7:08 pm

Dzięki za odpowiedzi.

Mam jeszcze jedno pytanie:
Czy summoning sickness dotyczy też permamentów nie-kreaturowych?

Na nasze:
Tanglebloom 3
Artifact
T, 1: Gain 1 life.


Czy mogę tego użyć od razu po przywołaniu?

PS. sorki za brak używania prawidłowych znaczków, ale zaiast odpowiedniego okienka wyświetla mi się Hacking attempt1. Chyba ktoś się głupio bawił.
 
Awatar użytkownika
Bane
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: wt paź 12, 2004 10:30 pm

pt sie 04, 2006 7:37 pm

Ad. 1
Summoning sickness ma wpływ tylko na istoty. Jeżeli permanent zmieni się w istotę, to sprawdza się, czy kontrolujesz go bez przerwy od początku tury. Jeżeli nie, to jest chory.


Czytaj co do ciebie ludzie pisza !!! .. .bo przestana
 
Awatar użytkownika
lew
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 59
Rejestracja: pn cze 26, 2006 2:23 pm

sob sie 05, 2006 10:10 am

Możesz go użyć w pierwszej turze.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości