Zrodzony z fantastyki

 
Randaland
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 205
Rejestracja: śr sie 02, 2006 4:30 pm

Problem z Ivory Mask

śr sie 02, 2006 10:16 pm

przed czym dokladnie chroni [mtg=Ivory_Mask]Ivory Mask[/mtg] ? czy jesli przeciwnik zagrywa mi np [mtg=Dampen_Thought]Dampen Thought[/mtg] to wywala mi te karty, czy nie (na moj gust nie), ale co jesli na stole jest [mtg=Circu,_Dimir_Lobotomist]Circu, Dimir Lobotomist[/mtg] ? Jesli wtedy przy zagraniu Dampen Thought-a nie wywalilem karty, to za zagranie niebieskiego spella musze ja wywalic ?? Jeśli znacie jeszcze takie ciekawe karty, ktore w tne sposob omijaja zasade Ivory mask, to prosze powiedzcie o nich (o Szadku juz wiem)
Ostatnio zmieniony czw sie 03, 2006 8:49 am przez Randaland, łącznie zmieniany 1 raz.
 
Awatar użytkownika
stw
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 206
Rejestracja: czw sty 06, 2005 10:58 am

śr sie 02, 2006 10:33 pm

Podawaj wording kart! Bo tak ci nik nie odpowie!
 
Randaland
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 205
Rejestracja: śr sie 02, 2006 4:30 pm

pt sie 04, 2006 4:31 pm

dobra pokazalem te karty, odpowiecie mi ? Bardzo mi na tym zalezy, bo nie wiem czy kolega mnie robi w wala, czy raczej ja go :mrgreen:
 
Awatar użytkownika
StilghAR
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 131
Rejestracja: śr lut 18, 2004 1:04 am

pt sie 04, 2006 5:48 pm

Randaland pisze:
przed czym dokladnie chroni Ivory Mask ?

Gracz nie może być celem czarów i zdolności, czyli chroni przed czarami i zdolnościami, które mają w tekście słowo target. Poprostu nie można nimi Ciebie wziąć na cel.

Randaland pisze:
czy jesli przeciwnik zagrywa mi np Dampen Thought to wywala mi te karty, czy nie (na moj gust nie)

Nie może nawet zagrać Dampen Thought na Ciebie.

Randaland pisze:
ale co jesli na stole jest Circu, Dimir Lobotomist ? Jesli wtedy przy zagraniu Dampen Thought-a nie wywalilem karty, to za zagranie niebieskiego spella musze ja wywalic ??

Lobotomista nie celuje w gracza, tylko w bibliotekę ("target library"). W związku z tym jego zdolność działa normalnie.
 
Randaland
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 205
Rejestracja: śr sie 02, 2006 4:30 pm

pt sie 04, 2006 10:03 pm

to rozumiem, ale nastepny problemik tym razem chodi mi o [mtg=Belltower_Sphinx]Belltower Sphinx[/mtg] on mowi o controleze tych zadanych demagow, a kontrolerem jestem ja wiec... co sie dzieje
 
Awatar użytkownika
Macros
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 1540
Rejestracja: sob maja 18, 2002 11:45 pm

pt sie 04, 2006 11:01 pm

Nie ma slowa target, wiec sfinks dziala normalnie.

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości