Zrodzony z fantastyki

 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

[KS]Conflict - nowy set

sob lip 18, 2009 4:47 pm

Witam.
Jak można zauważyć rozmnożyło się ostatnio tematów o nowych, autorskich setach. Idąc w ślady kolegów postanowiłem też spróbować swoich sił.
Postanowiłem wskrzesić dawno zapomniane krasnoludy :)
Set nazywa się "Conflict" i w ogólnym zarysie ma przedstawiać konflikt między krasnoludami a orkami. Jeżeli czas i cierpliwośc pozwoli będę na bierząco dodawał kolejne karty. Każdy komentarz ze strony użytkowników jest mile widziany :wink:

Zapraszam :)

EDIT: niestety musiałem przyznać rację że ten Gate Keeper jest bardziej W niż R :wink: poprawiona wersja 'kompromisowa' :wink: R ze względu na krasnoludzkie pochodzenie :razz:

UPDATE KONKURSOWY
Szalone zadanie stworzenia całego setu mnie przerosło :huh: Powstało tylko ok.100 kart ale jako że to ma być zajawka setu to poniżej wybrane karty z setu Conflict - przedstawiającego, z grubsza rzecz biorąc, krasnoludy.
P.S. poniżej zebrałem wszystkie karty ze wszystkich postów
P.S. Jeżeli na którejś karcie brakuje nick'u/ nazwiska autora to przepraszam ale takowych mogłem nie znaleść.
Enjoy!



A oto najnowsze nabytki setu, wcześniej nie prezentowane :)


Dziękuję wszystkim użytkownikom za wszystkie rady i komentarze, które pomogły w stworzeniu tego setu :wink:
Ostatnio zmieniony ndz sie 30, 2009 5:41 pm przez S810, łącznie zmieniany 8 razy.
Powód:
 
Awatar użytkownika
Filciu702
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: wt paź 21, 2008 4:15 pm

sob lip 18, 2009 5:09 pm

Wszystko naprawdę fajne. Podoba mi się baardzo (może niektórzy pomyślą, że się po prostu podlizuję, ale co mnie to obchodzi...), krasnoludki, te klimaty ;D

Odpowiednie CMC (choćby wg mnie), ciekawe umiejętności i flavoury, do których sam chyba łba nie mam (a chociażby nie próbowałem).

Tylko pogratulować i czekać dalej.

P.S. Aha, jedna rzecz - kiedyś tak się pisało, tribal creature? Bo kurczę nigdy chyba takiej krity nie widziałem, i tak jakoś się pytam :P Jakby ktoś mógł mi wyjaśnić, to proszę.

Edyta: i na Gathererze chyba nie ma tribal creature. Więc można poprawić xD

Edit2: jest parę byczków językowych zdaje się, jeden to np. "gains +2/+2" - gets +2/+2 and gains double strike chyba ;) Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lip 19, 2009 11:42 am przez Filciu702, łącznie zmieniany 1 raz.
 
Awatar użytkownika
Rojek
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 165
Rejestracja: wt sty 30, 2007 4:23 pm

ndz lip 19, 2009 12:11 am

Hej, bardzo fajne karty :) Przyczepiłbym się tylko kilku drobiazgów -
a) do Gate Keepera średnio pasuje kolor czerwony bo po 1 kolor ten ma niedużo defenderów/ścian, po drugie efekty typu "przeciwnik nie może atakować, jeśli nie zapłaci" pasują bardziej do [mtg=Propaganda]niebieskiego[/mtg] albo [mtg=Ghostly_Prison]białego[/mtg] Czerwony to chaos, atak, a nie jakieś sztuczki obronne i kunktatorstwo ;)
Druga to bardziej subiektywna sprawa - nie pasuje mi "Assassin" przy Dwarf Slayers, kolesie wyglądają bardziej jak barbarzyńcy, a zimny morderca-assassin też bardziej pasuje do czarnego niż czerwonego (na 33 karty które mają w nazwie/typie "assassin" w gathererze, tylko 4 mają w sobie czerwony, z czego tylko 2 są monored)
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

ndz lip 19, 2009 11:47 am

Dzięki za uwagi :)
Śpieszę z wytłumaczeniem

1. Defender w Gate Keeper'ze jest uzasadniony. Jego zadaniem jest pilnowanie bramy i ma się nigdzie nie ruszać :wink: dlatego też jest Soldier'em, nie Warrior'em.
EDIT: co do płacenia. Gate Keeper to typowy krasnolud, łasy na złoto. Pilnuje bramy i nie przepuści nikogo 'nieupoważnionego'... chyba że mu zapłacisz :wink:

2. Co do Asasynów. Też jest uzasadnone :wink: To brygada dwarf'ów 'wyspecjalizowana' w zabijaniu creatur - stąd mogą atakować jeśli tylko opp takowe posiada. Z zalożenia nie mieli być bandą berserkerów, atakujących co się da, ale właśnie zimnych morderców. A że wyglądają jak wyglądają :razz:
 
Awatar użytkownika
Maelstrom
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 976
Rejestracja: sob mar 12, 2005 1:02 pm

ndz lip 19, 2009 12:04 pm

S810 pisze:
1. Defender w Gate Keeper'ze jest uzasadniony. Jego zadaniem jest pilnowanie bramy i ma siê nigdzie nie ruszaæ :wink: dlatego te¿ jest Soldier'em, nie Warrior'em.
EDIT: co do p³acenia. Gate Keeper to typowy krasnolud, ³asy na z³oto. Pilnuje bramy i nie przepu¶ci nikogo 'nieupowa¿nionego'... chyba ¿e mu zap³acisz :wink:

Co nie ma znaczenia, bo jego zdolno¶ci s± tak wybitnie :w:, ¿e obrazki Serry powinien mieæ nawet w lodówce ;)

Powtrzymywanie atakuj±cych nie le¿y w :r:.
 
Awatar użytkownika
Specu
Moderator
Moderator
Posty: 3304
Rejestracja: sob maja 03, 2008 4:11 pm

ndz lip 19, 2009 12:54 pm

Exalted w :b: i :r: ? troche dziwne, zważywszy że Exalted to abilitka kolorów Bant. Prędzej Unearth
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

ndz lip 19, 2009 1:18 pm

Wiem że zupełnie nie pasuje do koloru ale tu chodzi o coś innego. Ma dostawać +1/+1 za to że walczy sam, ewentualnie ktoś inny dostaje bonus za samotną walkę. Exalt to wychwalać, wywyższać i tu ma 'promować' samotnych wojownikow. Dopasowuję zdolności do kreatur, sytuacji nie kolorów / chyba że rzeczywiście nie pasują do danego koloru --> Gate keeper :razz: /. A Unearth do krasnoluda mi nie pasuje ni cholerki :neutral:
 
Awatar użytkownika
myken
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 117
Rejestracja: wt lip 31, 2007 5:41 pm

ndz lip 19, 2009 1:25 pm

Myślę że Dwarf Slayers troche za tani. Za 5 many krita co wali za 12 i ma jeszcze hasta..?
 
Awatar użytkownika
Maelstrom
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 976
Rejestracja: sob mar 12, 2005 1:02 pm

ndz lip 19, 2009 2:52 pm

S810 pisze:
Wiem ¿e zupe³nie nie pasuje do koloru ale tu chodzi o co¶ innego. Ma dostawaæ +1/+1 za to ¿e walczy sam, ewentualnie kto¶ inny dostaje bonus za samotn± walkê.

Dlaczego :r::b: mia³by dawaæ innym bonusy, tym bardziej, ¿e to wojownik o czarnym sercu?

Zrób "Whenever Blackhearted warrior attacks alone, it gets +2/+1" ([mtg=Unholy%5D+%5BStrenght]Unholy Strenght[/mtg] - to czarny Creature, wiec niech sobie po¿ycza z klasyki czarnego) i zwiêksz koszt do :1::b::r:.
Ju¿ teraz jest bardzo tani jak na efekt - 2 mana za 3/4 z evasion? U :b::r:? Oni nawet Grizzly Bears dostaj± z minusami ;)

Albo zrób z nim co¶ na kszta³t [mtg=Errantry]Errantry[/mtg].

myken pisze:
My¶lê ¿e Dwarf Slayers troche za tani. Za 5 many krita co wali za 12 i ma jeszcze hasta..?

O ile nie ustawi siê pod niego sytuacji na stole, to nie zadaje obra¿eñ graczowi. Koszt odpowiedni dla karty tylko dla Johnny'ego
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

pn lip 20, 2009 4:58 pm

Kolejna porcja kart :wink: zebrało się około setki kart, które wejdą w skład tego setu. Póki co są dopracowywane, przerabiane i nadal tworzone :) mam nadzieje że dodawanie kilku kart w formie [spoiler][/spoiler] nie będzie uzane za spamowanie lub za sprzeczne z regulaminem :wink:

Maelstrom
Zrób "Whenever Blackhearted warrior attacks alone, it gets +2/+1" (Unholy Strenght - to czarny Creature, wiec niech sobie pożycza z klasyki czarnego) i zwiększ koszt

podążając za Twoją radę, zmieniłem tę kartę, dzięki za wskazówkę :)

Filciu702
Edit2: jest parę byczków językowych zdaje się, jeden to np. "gains +2/+2" - gets +2/+2 and gains double strike chyba

poprawione, dzięki za cynk :)

A oto i kolejne karty:
[spoiler]
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
[/spoiler]

Z góry dziękuję za wszelkie komentarze i uwagi :razz:

EDIT
Jak to mówią 'diabeł tkwi w szczegółach' :wink: dzięki wielkie za
spostrzegawczość :)
Morale miało tak właśnie działać jak napisałeś. To ja nie potrafiłem dobrze tego napisać :razz: i dorzuciłem jeszcze jedną kartę :D

EDIT 2:
Dwarf's Rage / teraz powinien pasować na commona :) / i Grand Artificer zmienione :)
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 5:12 pm przez S810, łącznie zmieniany 3 razy.
 
Awatar użytkownika
Filciu702
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: wt paź 21, 2008 4:15 pm

pn lip 20, 2009 5:17 pm

Fajne, jak na początku. A byczki... Cóż, w treshholdzie (covenant) powinno być "get +1/+1 and gain vigilance" zdaje się, a w artificerze - nie covered, a converted mana cost ;)

I tak przy okazji - nie wiem, czy covenant nie powinno być z dużej (chyba często na kartach właśnie z dużej się pisze litery takie wyrazy). Też w Mungarze wdarły się dwie kropki po control, a chyba jednej nie miało być xD

Jesio jedno: morale to Twoja abilitka, tak? Mam pytanko: jak to działa? To tylko "jednokrotny" bonus (to until end of turn)? A później nic nie daje? A może chodzi o to, żeby dostawała +1/+1 as long as you control two or more creatures? Bo tak nie jestem pewien...

Same kosmetyczne zmiany, ogólnie wszystkie karty ciekawe, trzymające się kupy w pewien sposób (czyli nie tak, jak u mnie :P), no i krasnoludach. Powodzenia w dalszych pracach.
 
Aureus

pn lip 20, 2009 11:37 pm

Dwarfs Rage w obecnej formie działa jako superpotężny czerwony Terror, bo można rzucić go na krita przeciwnika. ; ) (Nie znam tutaj jednej zasady: czy celem może być tylko kraś, czy dowolny krit?)
 
Awatar użytkownika
Shadow Shaman
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 140
Rejestracja: sob paź 14, 2006 3:12 pm

wt lip 21, 2009 12:21 am

Przy Grand Artificerze powinno być chyba "token, that is copy", bo teraz nie wiadomo co trzeba wstawić do gry do końca...

Przy kartach które coś kopiują jest "~this comes into play as copy" lub "~this becomes a copy", a tutaj nie może być nieprzedstawiającej kopii...
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

wt lip 21, 2009 4:36 pm

Dwarfs Rage ma działać tak jak działa :wink: i wydaje mi sie że zostanie w formie takiej jak jest, tzn. że będzie go można rzucić i na kreatury swoje i przeciwnika. Nie jest to za mocne jak na commona? / zmieniłem byka - był bez "until end of turn" /

Co do Grand Artificer'a. Tu nadal się zastanawiam. On wkłada do gry już "copy of that artifact" / zmieniłem że tylko swój artefakt może targetować / a nie artefact, ktory później "becomes a copy". Nie wiem czy może tak być ale taki był początkowy zamysł że wchodzi już kopia. Poprawcie mnie, proszę, jeśli tak nie może być :)

Dziękuję za uwagi i prosze o dalsze uwagi i komentarze :wink:

EDIT: no rzeczywiście 'mocnawe' może być. Nawet jeśli sacrifice w następnej turze :wink: zmieniłem że można targetować ttylko swoją. Dzięki :)
Ostatnio zmieniony wt lip 21, 2009 5:15 pm przez S810, łącznie zmieniany 1 raz.
 
Aureus

wt lip 21, 2009 4:53 pm

Sacrifice jest o wiele potężniejszy od Destroy. Możesz tym zabić krita z regeneracją, a nawet [mtg=Darksteel%5D+%5BColossus]Darksteel Colossus[/mtg]. Innymi słowy - to jest fpytę za mocne jak na commona.
 
Awatar użytkownika
Shadow Shaman
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 140
Rejestracja: sob paź 14, 2006 3:12 pm

wt lip 21, 2009 5:44 pm

Ale ta kopie nie może być niczym. A jak chcemy przedstawić coś, co "nie istnieje" jako karta, która została przez ciebie zagrana z ręki/ cmentarza/ czegokolwiek innego to taki permanent zwiemy tokenem. I tylko o to nazewnictwo mi chodzi.

Artificer akurat mocny nie jest. Kiedyś był ten artefakt Izzetów, co za 1BR stawał się kopią innego niezależnie od jego CMC i do tego mógł się zmieniać dalej...
 
Awatar użytkownika
Specu
Moderator
Moderator
Posty: 3304
Rejestracja: sob maja 03, 2008 4:11 pm

wt lip 21, 2009 6:01 pm

Broken Will mi się nie podoba. Takie jakieś dziwne. Idąc w myśl seta wrzuciłbym coś a'la [mtg=Treachery]Treachery[/mtg], czyli coś w stylu "You control enchanted creature. If you control five or more dwarf permanent, you may untap up to five lands" ze zmianą rarity na erkę.
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

wt lip 21, 2009 10:41 pm

Shadow Shaman
A jak chcemy przedstawić coś, co "nie istnieje" jako karta, która została przez ciebie zagrana z ręki/ cmentarza/ czegokolwiek innego to taki permanent zwiemy tokenem. I tylko o to nazewnictwo mi chodzi.

jak najbardziej rozumiem. problem w tym że nie spotkałem się jeszcze z czymś takim jak artifact token / przynajmniej czegoś takiego sobie w tym momencie nie przypominam :wink: ani niczego w tym rodzaju, w tym mój problem w nazwaniu tego. jedyne co w tym momencie przychodzi mi do głowy to coś takiego: "X, T: Choose target artifact you control with converted mana cost X or less and put artifact ,that's copy of target artifact, into play" wychodzi z tego masło maślane. Jak myslisz? teraz to brzmi poprawnie?
Brałem przykład z karty [mtg=Copy%5D+%5BEnchantment]Copy Enchantment[/mtg]:
As Copy Enchantment comes into play, you may choose an enchantment in play. If you do, Copy Enchantment comes into play as a copy of that enchantment.
Tu wybierasz enchantment i to co zagrywasz wchodzi jako kopia. wydawało mi się że w tym przypadku też tak może być.

Siła tej karty jest dyskusyjna. [mtg=Mizzium%5D+%5BTransreliquat]Mizzium Transreliquat[/mtg], o którym mowiłeś to artefakt który zmienia się "until end of turn". tu wchodzi kopia na stałe /lub do najbliższego [mtg=Path%5D+%5Bto%5D+%5BExile]Path to Exile[/mtg] :wink: /, do tego można odtapować go i kopiować dalej. ale to już dyskusja dla znawców :wink:

Specu
Idąc w myśl seta wrzuciłbym coś a'la(...)


zgodzę się, ale... :wink: to nie koniec tego setu(seta?) :) / mam nadzieję 8) / oprócz krasnoludów jest tu też druga strona tego "conflict'u" :wink: i Broken Will jest przykładem jej obecności tutaj. Nie wiem tylko czy nie 'przytłoczy' mnie ilość kart które są w produkcji i czy stworzenie całego, pełnego setu / czyli wyważenie go w kolorach, zdolnościach, nowościach itd. / nie będzie ponad moje siły :razz: mam nadzieję nie tylko zasypać forum masą nowych kart / co nie jest wyczynem :papieros: / ale chcę stworzyć pełny set mający ręce i nogi :wink: być może pokuszę się o jakąś fabułę do niego. Ale to kupa czasu do tego :] dlatego chciałbym aby wszscy patrzyli na te karty przez pryzmat pewnego 'wyważenia' tych kart wobec innych,pewnej calości.nie jak na pojedyncze parę kart o krasnoludach :]

Mimo wszystko dziękuję za te uwagi i czekam na dalszą, gorącą krytykę :wink:
 
Awatar użytkownika
Maelstrom
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 976
Rejestracja: sob mar 12, 2005 1:02 pm

wt lip 21, 2009 10:52 pm

Shadow Shaman pisze:
Przy Grand Artificerze powinno byæ chyba "token, that is copy", bo teraz nie wiadomo co trzeba wstawiæ do gry do koñca...

Przy kartach które co¶ kopiuj± jest "~this comes into play as copy" lub "~this becomes a copy", a tutaj nie mo¿e byæ nieprzedstawiaj±cej kopii...

Nie, nie powinno tak byæ. S³ownictwo jest poprawne, Twoja propozycja natomiast nijak ma siê do ustalonych precedensów.
 
Awatar użytkownika
Shadow Shaman
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 140
Rejestracja: sob paź 14, 2006 3:12 pm

wt lip 21, 2009 10:56 pm

Tutaj mamy takie coś, co po prostu jeszcze w takiej formie nie powstało w naszym ukochanym Magicu, nieprawdaż. Do tera kopiami stawały się permanenty. A teraz powstaje permanent z many, który przyjmuję formę innego permanenta. Po prostu czegoś takiego jeszcze nie było...

[mtg=Mizzium%5D+%5BTransreliquat]Mizzium Transreliquat[/mtg], o którym mowiłeś to artefakt który zmienia się "until end of turn".


2 opcja...

EDIT: Masło Maślano Maślane, z dodatkiem Masła wyszło, ale chyba ogólie powyższa wypowiedź (po analizie) jest zrozumiała :wink:
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

wt lip 21, 2009 11:08 pm

Shadow Shaman
2 opcja...

racja, przepraszam, moje niedopatrzenie :)

Skoro to precedens i czegoś takiego nie było...to jak powinno to brzmieć :razz:
"X, T: Choose target artifact you control with converted mana cost X or less and put artifact, that's copy of target artifact, into play"
:help:
 
Awatar użytkownika
Zephyel
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 2230
Rejestracja: pt maja 01, 2009 10:12 pm

śr lip 22, 2009 8:18 am

Może artifact token that's copy of chosen artifact?
 
Awatar użytkownika
Shadow Shaman
Częsty bywalec
Częsty bywalec
Posty: 140
Rejestracja: sob paź 14, 2006 3:12 pm

śr lip 22, 2009 11:46 am

Dokładnie tak mówiłem i Maelstrom mówił, że jego zdaniem jest źle. Ale coś musi reprezentować w grze ten artefakt... A jako, że nie ma karty, to chyba token... (A może "xerocopy of target artifact into battlefield" ;D)
 
Awatar użytkownika
Filciu702
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: wt paź 21, 2008 4:15 pm

śr lip 22, 2009 1:28 pm

Powiem tylko, że nie wyobrażam sobie tokena artefaktu. Co innego symbol krita (jak dla mnie), a co innego symbol artefaktu...

Skoro to precedens i czegoś takiego nie było...to jak powinno to brzmieć Razz
"X, T: Choose target artifact you control with converted mana cost X or less and put artifact, that's copy of target artifact, into play"


To jest całkiem ciekawa opcja, tylko ciągle się głowię nad tym, jak to powinno wyglądać.
":X:, :T:: Choose an artifact you control with converted mana cost X or less and put artifact that is copy of the chosen(this) artifact onto the battlefield." - Może coś koło tego... Ale nie jestem pewien.
 
Awatar użytkownika
Zephyel
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 2230
Rejestracja: pt maja 01, 2009 10:12 pm

śr lip 22, 2009 1:34 pm

A skąd weźmiesz kartę artefaktu? Musi być token, jak dla mnie
 
Awatar użytkownika
Erykz
Zespolony z forum
Zespolony z forum
Posty: 1235
Rejestracja: pt lip 06, 2007 12:02 pm

śr lip 22, 2009 6:02 pm

@Filciu702 - Jeden, dwa, trzy, cztery. Nie musisz sobie wyobrażać.

@Zephyel - Proszę o dokładniejszą lekturę wątku przed dawaniem jakichkolwiek rad.

edit down. Jaki znowu Pan? ;P
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2009 6:47 pm przez Erykz, łącznie zmieniany 1 raz.
 
Awatar użytkownika
Filciu702
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 453
Rejestracja: wt paź 21, 2008 4:15 pm

śr lip 22, 2009 6:25 pm

Panie Erykz, czy przypadkiem pokazane przez Pana tokeny nie są też kreaturami? Proszę mi pokazać tokena "czystego" artefaktu, to uwierzę i nie będę sprawiał problemów. Oczywiście mogę się mylić, ale nie wiem, czy takową kartę można nazwać tokenem...

Edit: może niezbyt to połączone ze sobą, ale np. kopiowane spelle nie zawsze mają "kartę"...

Edit2: No, jak są tokeny Enchantów, to niech i będą artefaktów :P
Ostatnio zmieniony śr lip 22, 2009 6:33 pm przez Filciu702, łącznie zmieniany 2 razy.
 
TommyTree
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 322
Rejestracja: czw gru 27, 2007 7:46 pm

śr lip 22, 2009 6:31 pm

[mtg=Imperial%5D+%5BMask]Imperial Mask[/mtg] tworzy tokeny niekreatur, i artificer powinien mieć podobny wording.

Poza tym, jak na razie calkiem przyjemny set :).
 
Awatar użytkownika
S810
Użytkownik zaawansowany
Użytkownik zaawansowany
Posty: 63
Rejestracja: sob paź 18, 2008 11:50 pm

śr lip 22, 2009 8:24 pm

Na podstawie tego co wszyscy tu napialiście, stworzyłem takie oto cudo:
"X, T: Choose target artifact you control with converted mana cost X or less and put token into play that’s a copy of that(target/chosen) artifact."

tadaaaam :razz: teraz prawidłowo? :)
 
Awatar użytkownika
Zephyel
Fantastyczny dyskutant
Fantastyczny dyskutant
Posty: 2230
Rejestracja: pt maja 01, 2009 10:12 pm

śr lip 22, 2009 10:39 pm

chyba powinno być 'artifact token' ale nie jestem do końca pewny

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości